Enligt önskemål! *nästan*

Ellis önskade att jag skulle spela in en videoblogg där jag pratade gutamål och tyvärr är jag tvungen att göra henne besviken...jag kan inte prata gutamål och har heller inte kunnat. Sjunga kan jag på gutamål men det ska jag bespara Er...åtminstone gör jag inte det en helt vanlig tisdagkväll...en sen lördag vet man ju aldrig :blush:

Gutamål är den dialekt man talade på Gotland för längesen och det är nog ett ytterst fåtal som pratar den till vardags idag. Däremot tycker jag ju själv att jag är en hejare på gotländska...men, där påstår andra annat....men efter 30 år på fastlandet tycker jag att jag är ursäktad..man blir som man umgås och då blir det ju per automatik västmanländska!!

För övrigt pratade dagens sommarpratare en del om detta att anamma det språk man har runt omkring sig och att det kan bli lite lustigt ibland...precis så är det med dialekter också!

Men....jag ska i alla fall bjuda på en sång av den älskade Närrevyn där man sjunger på gutamål och som dessutom är textad..


Kommentarer
Postat av: Hillevi

Hem, hörde på morgontv förra veckan (Almedals veckan) att det finns 7 olika varianter/dialekter av gutamål. Men undrar om de menade gutamål? eller gotländska?

Postat av: Ellis

Jahaaaaaaaaa men prata gotländska då så får vi höre? De blir ju lika bra de.



Tycker gotländska är öronorgasm! :D



Jag minns första ggn jag fick höra gutamål... för 2 år sen på tv under midsommar! :D

2010-07-21 @ 01:42:39
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Linda M

"Summan kumma me sol" http://www.youtube.com/watch?v=oMv4VzwgfhA



"Gute ifrån gotland" http://www.youtube.com/watch?v=n0B45EBX7YE


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback