Är allt relativt?

Jag tror att det mesta i livet är relativt och det som föranleder mig att tänka på det just idag är detta med temperatur.

Jag har vid nåt tidigare tillfälle berättat att jag av en slump för ett år sen eller nåt hittade en blogg som är skriven av en svensk kvinna,
Kina, som lever i Alanya,Turkiet. Eftersom nu Alanya råkar vara en av mina absoluta favoritplatser i världen så började jag givetvis att följa den regelbundet. Att hitta bloggar som är skrivna av svenskar ute i världen är också ett kul sätt att "resa" i drömmarna och man lär sig hela tiden nya saker. Just när det gäller Alanya så får jag veta nya platser som jag blir nyfiken att besöka och då inte bara de traditionella turistplatserna. Jag hoppas innerligt att Fru Fortuna har ett ess i bakfickan och delar ut ett extra tillskott till oss så vi kan förverkliga detta snart!!!



Men det var detta med relativitet! Kina har nu varit "hemma" i Sverige under en längre tid och åkte i helgen tillbaka "hem" till Alanya. Hon berättar om temperaturen och jag blir givetvis avundsjuk...18 plusgrader!!! Men hon nämner samtidigt att det är ju inte t-shirtväder precis!!! Jag tänker genast att när det börjar våras och även en kyligare sommardag så går jag i t-shirt när det är 18 plusgrader. Visst längtar man efter 18 plusgrader utomhus???

Men då händer detta, igår när Dotra och jag satt och pluggade i köket så frös vi som bara rackan och vi har verkligen haft kallt inomhus de senaste dagarna. Då tittade jag på termometern...den visade 18 grader!!!

Alltså....arton plusgrader ute är varmt och arton grader inne är kallt....hur går det ihop?????

Kommentarer
Postat av: Pia

Hahaha.. det är märkligt det där med temperaturen!! Jag minns när mitt fotbollslag(vi snackar mååånga år sedan) åkte till Bulgarien. Det var i april och vi lämnade -5 och kom till 20-22 graders värme. Vi gick i shorts och linnen medan bulgarerna hade långbyxor, skinnjacka och toppluva!! ;o) I Alanya är det ju kring 35-40 gr när det är som varmast, så 18 gr är säkert kyligt då! :o)

Postat av: Kison

Haha mycket bra fråga! Säger ju att 18 grader inte är t-shirtväder bara om det är sol. DÅ kan jag ha det. Kika in till mig nu då så ska du får se hur fint vi har det. Alanya visar sig från sin bästa sida...

2010-01-20 @ 14:13:25
URL: http://sandmellantarna.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback