Eftersom...

...jag lider av lite lätt bloggtorka just nu, vilket inte är detsamma som att jag inte har bloggidéer, så väljer jag att länka vidare till ett inlägg hos min bloggvän ;) Svorskan som idag skriver om nåt jag länge gått och tänkt på....varför göra nåt själv när man kan vänta på att andra ska göra det?????

Min dräng hade också en dräng är just nu ett uttryck som dök upp hos mig!

Just ords betydelse är ju nåt jag får fundera på varje dag nu när jag jobbar med Svenska för invandrare....har Ni tänkt på hur många ord i svenskan som har så många olika betydelse?

Kanske berodde det på att det var fredag men jag höll på att få ett riktigt fnissanfall idag när de började prata om lammkött...vad det betydde....

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Jag som älskar att leka med ord hade nog tappat tråden (inte IRL) så fort man hade börjat prata om olika betydelser och hur det kan uppfattas.

Sv: Hos mig sköter man sig inte, jag trodde det framgick. :D

Postat av: Gun

Hahaha, kan tänka mig att du fick ett fnissanfall då.:D

Det är rätt, man ska "utnyttja" dem som redan skrivit det man tänker på. Dumt att jobba i onödan liksom.:)

2010-12-03 @ 18:02:47
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Cattis

och båda var de lata är väl fortsättningen? ja du svenska språket, det är så mkt man tar för givet.

2010-12-03 @ 19:18:44
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Diana

Jag har också hört att svenskan är svår att lära sig just för att vi har så många likadana ord med olika betydelse.

2010-12-03 @ 20:15:27
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Pia Hagman

När jag läste till tolk på en folkhögskola så hade vi en invandrarlinje där.. De satte sig med oss på lunchen och började prata om de där idiomatiska uttrycken á la "man anar ugglor i mossen" osv.. och ville att vi skulle förklara. Herregud, va svårt det var. Vi visste ju när man skulle använda dessa uttryck, men att klura fram en förståerlig betydelse för dem var inte så lätt!! Hahahaha.. Samma sak med "jag såg en såg, jag är ute på en åker och åker" osv.. Njae, det kan inte vara lätt att lära sig svenska ibland..



Hoppas din huvudvärk försvinner, men det känns nog lite stressrelaterat, som du skrev... och inte så konstigt med alla dessa "måsten" när du börjat arbeta.



Kram!!

2010-12-08 @ 14:10:38
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback