Stress?!

I ett par veckor har jag haft ett inlägg på gång i huvudet men faktiskt inte haft tid eller inspiration att få det nedskrivet. Igår när jag surfade runt lite på ajfånen så hamnade jag som så många gånger annars hos EM som skrev om stress, hon skrev om väldigt bra saker när det gäller stress. Att vi stressar för att få mer fritid...läs HÄR!

Jag håller med henne till fullo...vi stresssar som aldrig förr för att få mer fritid. Vi har hur många maskiner i hemmen för att allt ska gå enklare och fortare...men likväl är vi så stressade som vi aldrig tidigare varit!!

Mina funderingar gällande stress handlar mer om inre stress som Ni väl vet vid det här laget verkar vara en kronisk åkomma hos mig. Varje dag får jag jobba med min inre stress och egentligen har jag inte nåt som skulle behöva stressa upp mig...mer än att jag inte har nåt jobb och kanske är för sjuk för att jobba heltid, men det har ju varit så länge och rent ekonomiskt överlever vi ändå (vi är lyckligt lottade att inte ha så mycket utgifter och skulder).

Men...en av de stora anledningarna till att mänskligheten är mer stressad nu än för kanske bara tjugo år sen är enligt min fundering den här...

Vi måste helt enkelt ta flera beslut nu gällande vår ekonomi och vårt leverne överhuvudtaget.

Vi måste själva bestämma var våra pensionspengar ska växa eller krympa...

Vi måste själva bestämma vem som ska leverera vår el....vår telefon....familjeläkare..mm.

Det är många beslut som vi måste ta själva och kanske också oroas över....blev det rätt?

Vi måste dessutom vara uppkopplade dygnet om, var vi än befinner oss i världen. Nej, naturligtvis måste vi inte men vi går emot de förväntningarna...Har Du inte en mobil, varför är den inte på?

För 25 år sen då åkte man på semester och eventuellt ringde man hem en gång från en knastrig telefonkiosk nånstans och det var helt okej! Idag skickar man med sin tonåring en mobiltelefon med ett påfyllt kontantkort så hon (i vårt fall) kan skicka ett sms hem varje dag så vi vet att allt är okej....Vad händer då inuti kroppen om detta sms uteblir??? Jo, stressnivån ökar och man har helt plötsligt gjort sig själv en björntjänst!!!

Vad datorn gör med oss...ja, det väljer jag bort att prata om för i det fallet vet jag att jag talar för döva öron ;)

Kommentarer
Postat av: Margit

Ja tänk vad alltin föråndrats förbättras..i de flesta fall...

Kram!!

Postat av: Ingrid

Jag kan inte göra annat än att hålla med dig, för jag upplever vår tids stressiga samhälle på precis samma sätt och tror att orsakerna är precis de du anger.



Vi får egentligen aldrig koppla av riktig. Tänk bara förr när man åkte utomlands en vecka och inte hade en susning om vad som hände i världen medan man låg där på stranden eller satt i en buss på utflykt. Det var total avkoppling!



Så är det inte idag för med datorer och mobiler är man hela tiden uppdaterad.



Hoppas du har en stressfri torsdag!

Kram Ingrid

2010-08-12 @ 12:59:10
URL: http://blog.stenstugu.com
Postat av: Em

Håller med dig och det är svårt att få bort den stressen du nämner, men en del går att eliminera om man jobbar på det. Man måste våga att själv avgöra vad som är viktigt eller inte, alla pressar på - säljare per telefon, myndigheter när det gäller till ex pensionssparande, vi själva för att vi är så upptagna av allt vi vill ha (pengar, mer fritid etc). Sen verkar det som att det är negativt att sitta och lukta på blommorna, alla skall ha att göra hela tiden, även barnen. Så fel tycker jag, människor som kan sitta rakt upp och ner och njuta av att finnas till är de som VERKLIGEN njuter av lite, inte nödvändigtvis de som reser jorden runt tre ggr per år (lite överdrivet kanske :D).



Hela samhället stressar oss och vi hjälper till själva också, tyvärr.

2010-08-12 @ 17:54:34
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Vicke

jag stressar inte och försöker leva i nuett så mycke som möjligt

2010-08-12 @ 18:00:42
URL: http://vickesblogg.bloggplatsen.se/
Postat av: Karin

Du har helt rätt !

Vi är väl rätt lika du och jag också, med sjukdom, och hur vi reagerar på oron för ekonomin.

Jag kan ju inte heller koppla bort det där funderandet på jobb och hur mycket man eggentligen orkar med.

Är ju tvungen att hålla mig frisk så jag orkar jobbba lite nu också, eftersom jag inte får ett korvöre för mina 25% om jag blir sjuk.

Då ska vi överleva på 75% pension, och det går ju inte.

Att sedan behöva tänka på alla val och alternativ både vad gäller telefon, el och försäkringar gör det ju inte lättare att koppla av heller.

Man kan liksom inte bara strunta i alla val heller, även om jag inte är så aktiv i att kolla upp allt vad gäller de där sakerna.



2010-08-12 @ 19:28:54
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Gun

Jag håller verkligen med dig, och dras också med den stressen och oron du pratar om. Jag har gått på KBT för att få bukt med den och det har hjälpt mig jättemycket. Plötsligt kan jag bli förvånad att jag INTE är orolig. Men det är ett ständigt jobb för att inte trilla dit allför mycket igen.

2010-08-12 @ 22:16:38
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Heidi

Fast jag är övertygad om att jag skulle vara mer stressad över att inte kunna få tag på ungarna nu när de börjar festa o vara ute på nätterna ryser Jag är normalt lugn som en filbunke inombords men igår fick jag ett stressanfallo det tar totalt musten ur mig..en stund i alla fall..sen blir jag sengångare igen ;)

2010-08-13 @ 00:16:11
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Du har så rätt så! Ett mycket tänkvärt inlägg!

2010-08-13 @ 12:23:24
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Så rätt!

Det var därför vi för snart fyra år sen valde att sätta ner foten, lämna ekorrhjulet, emigrera och ta det lugnare.

Inget vi har ångrat!

:-)

2010-08-15 @ 11:53:25
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback