8 års ringmärkning!

Idag firar vi åtta år som förlovade och jag vet att jag talar för oss båda när jag säger att vi har det lika bra idag som då när vi lagade lite god mat och kröp upp i soffan och bytte våra ringar på kvällen den 28:e augusti 2002.

Vi har båda spruckna relationer bakom oss och båda har vi barn med oss i detta nya! Vi pratar ofta om vad som är så bra med vår relation och vad som gör att vi trivs så bra tillsammans och vi har kommit fram till några saker som jag tänkte dela med Er.

Jag utger mig inte för att vara expert på något vis men kan nån ha glädje av våra tankar runt kärlek och tvåsamhet så är det väl bra!!

Egentligen tror jag det är så enkelt som att när man träffas och bestämmer sig för att satsa så får man ta hela paketet...man kan inte plocka ut gobitarna! Fel och brister ingår!

Fel och brister...vad är det? Är det nåt som bara alla andra har? Ja, tror man så är man illa ute...glöm aldrig att alla har fel och brister även Du och jag. Men om man bestämmer sig för att fokusera på det man tycker om hos sin partner och överser med det som är mindre bra då är man en bra bit på väg!

När det gäller Blivande så kan jag reta mig på att han inte lär sig var saker i köket ska stå, jag letar ständigt efter saker som citruspressen, degbunken eller knivar. Det är viktigt för mig att det finns på sin plats men det är inte viktigt för honom...det viktiga för honom är att det får plats nånstans. Oftast försöker jag le och tänka att det håller min hjärna i trim.

Däremot när vi träffades så gjorde han likadant med sina nycklar....oj, oj vad timmar det gått åt till att leta gömma nyckel i det här huset! Han tog första bästa ställe att lägga nycklarna på när han om hem...på spisfläkten, på garderoben, handdukshängaren, stolen, köksbänken eller varför inte inne på soffbordet eller nåt annat kreativt och klurigt ställe? Det hände att han fick gå hemifrån med olåst dörr på grund av nyckelfrånvaro och så kan man ju inte ha det!! Jag fick honom att använda samma krok varje dag och jag tror nog att det är säkert sex år sen vi lekte gömma nyckel senast...härligt!

Jag vet att det finns saker han irriterar sig på hos mig också...bland annat att jag flaxar av mina händer när jag tvättat dom i köket...han tycker det stänker över hela köket. Men Ni hör...det är små bagateller som jag tyvärr lägger märke till att andra runt omkring mig kan göra till ganska stora saker i deras relationer.

Jag väljer aktivt att se allt det positiva hos Blivande, han är en fantastisk människa.

Jag älskar hans förmåga att respektera andra människor för vad de är, att han aldrig säger ett ont ord om någon, hans otroliga tålamod med både mig och barnen, hans vilja att göra alla nöjda utan att det blir på hans bekostnad.

Jag älskar våra långa nätter med filosofiska diskussioner som också barnen deltar i ibland där ämnena verkligen kan vara av skiftande karaktär....allt mellan liv och död.

Jag älskar att vara tyst med honom, aldrig någonsin har jag träffat nån som det är så lätt att vara tyst med!

Jag älskar hans förmåga att vara sig själv och att aldrig låta sig påverkas att göra saker bara för att...Jag vet att det finns folk som tror att jag är den dominerande i vår relation och då vill jag bara säga....Blivande går inte att dominera!

Det jag inte älskar hos honom, vilket inte är så mycket, låter jag bli att tänka på för det är inte viktigt utan det är viktigt att tänka på det jag tycker om hos honom!

Jag skrev i början att man fick ta hela paketet när man träffar nån och det oavsett ålder men självklart är att paketet innehåller mer ju äldre man är! Vi bestämde oss redan från början att vi skulle bli en familj men naturligtvis kunde vi inte bli en biologisk familj men vi kunde bli en styvfamilj och det har vi lyckats med och vi har lyckats bra dessutom!
Det kan låta som en tuff utmaning att flytta ihop två vuxna, två tonårskillar och en nioårig tjej på 54 kvadrat så där väldigt huxflux som vi gjorde men det har gått otroligt friktionsfritt!! Killarna har nu flyttat hemifrån båda två och bara Dotra finns kvar men det verkar inte som att hon har så bråttom härifrån :love:

Det är en otrolig gåva att få leva tillsammans med någon som älskar en lika mycket som man själv älskar!

För ett par veckor sen när vi gjort i ordning den så kallade festlokalen i torpet så säger plötsligt Blivande...Här skulle man ju kunna ha en herrmiddag!!! Men näe, det känns onödigt att kasta bort en helg på det...jag vill ju hellre ha helgen med Dig!! Det är väl den bästa kärleksförklaring man kan få?????

Men det är så det är, vi trivs bäst tillsammans. Det är ytterst få dagar vi varit ifrån varandra sedan vi träffades!!

Kort och gott....vi hoppas få bli riktigt gamla tillsammans!!!


romantic myspace orkut friendster comments


Kommentarer
Postat av: steff

ååååh grattis :) <3

Postat av: Nancy66

Så vackert och sant skrivet, önskar er all lycka vidare och gratulerar er. Kramar

2010-08-28 @ 11:16:45
URL: http://nancy66.zoomin.se
Postat av: Ingrid

Grattis på 8-årsdagen!

2010-08-28 @ 11:17:02
URL: http://blog.stenstugu.com
Postat av: Trebarnsmamman

2010-08-28 @ 11:25:20
Postat av: Trebarnsmamman

Grattis till er båda!

2010-08-28 @ 11:27:09
URL: http://Blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Stattinskan

Vilken underbar kärleksförklaring och hyllning till ert förhållande :-)

2010-08-28 @ 12:15:25
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Guggelutt

Så rätt, kärlek ska ju förstås bygga på ömsesidig respekt och tillit. Att försöka förändra sin partner eller tro att man äger denne är lika med misslyckande. kram och grattis!!!

2010-08-28 @ 12:18:06
URL: http://guggelutt.blogg.se/
Postat av: malin öhman

Önskar er allt gott<3 Vilket fint och härligt förhållande ni verkar ha =) Många kramar till er båda, och stort Grattis på er dag!

2010-08-28 @ 12:38:08
Postat av: Afrodite

Grattis till er 8 år tillsammans! Och med den insiktsfulla inställning som ni båda verkar ha, kommer att hjälpa er att bli riktigt gamla tillsammans! =)

Make och jag har varit gifta i 23 år och visst går det upp och ner (mest upp, som tur är) och visst har vi haft slitningar. Men vi har ungefär samma uppfattning som ni - man får ta hela paketet och försöka fokusera på det positiva (för visst har vi alla även negativa sidor).

I nöd och lust...forever...störst av allt är kärleken...=)

Kram på dig och lycka till med ert fortsatta liv! <3

2010-08-28 @ 15:14:29
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Åååååå! Vad vackert! Jag sitter här tårögd och önskar innerligen att jag en dag kan skriva samma sak. Inte för att jag inte har upplevt tvåsamhet, det har jag - men jag önskar väldigt gärna att få uppleva det igen. Mycket vackra ord och tankar har du och jag är övertygad om att ni förtjänar varann (i positiv mening, självklart). Underbart! Stort grattis!

2010-08-28 @ 16:07:26
URL: http://svorskan.se
Postat av: Diana

Grattis på den stora dagen!

Det är som jag sa till Em: Mr Right är den vars dåliga sidor man kan leva med!

2010-08-28 @ 16:12:23
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Vad vackert och fint skrivet. Kloka ord!

Grattis till er :-)

2010-08-28 @ 16:16:30
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gun

Grattis till er! Ett så fint och klokt inlägg.:D

2010-08-28 @ 20:47:31
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Karin

GRATTIS !

Vilket fint, positivt och klokt inlägg !

Jag hoppas också ni får leva alla era dagar tillsammans. - Läääänge ! :)

2010-08-28 @ 20:49:47
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Linda M

Titta in och läs min tankvärda-ordlista...lite skratt och eftertanke!

melonica.blogg.se

2010-08-28 @ 20:51:28
URL: http://melonica.blogg.se/
Postat av: Hanna

haft en bra dag?=)

2010-08-28 @ 21:11:50
URL: http://hannazlife.blogg.se/
Postat av: Ellis

Åh blev helt rörd av att läsa denna text. Konstigt nog hade jag låten "James Blunt - Good Bye my lover" men ändå fann jag det harmoniskt att läsa till den låten.



Vad fint allt lät, nästan så man blir svartsjuk.

Sedan kan du hälsa Blivande att jag är som du, stänker all vatten och de som inte går o stänka torkar jag på kläder hahaha.



Stort grattis iallafall till era 8 år och hoppas på många fler! :)

2010-08-28 @ 22:28:42
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Majsan

Grattis! <3 Det är de små detaljerna som gör det... och om vi inte hade något hos oss som vi kunde reta oss på.. då vore det ingen bra relation, tror jag. Att ha överseende med det där vi retar oss på hos vår partner, är väl kärlek?



Många vackra sköna år också framåt önskar jag er!



KRAM

2010-08-29 @ 09:41:14
URL: http://www.chattens.se
Postat av: Pia

Så otroligt fint skrivet!! Hoppas Blivande får läsa ditt inlägg för det var ju en väldigt vacker kärleksförklaring till honom!!

Kram!

2010-08-29 @ 11:33:27
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Heidi

Åhh så vackert du beskriver er relation o stort grattis till era år tillsammans!! Jag är säker på att ni två fina människor håller ihop hela livet :)

2010-08-29 @ 19:35:08
URL: http://webmum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback