Gnäll och moraliska problem!

Långfredagen är här och jag kan inte annat än tänka på hur allt förändrats under mina levnadsår. När jag var liten så var långfredagen den dag då man faktiskt inte fick göra just nånting. Det var väl inte fullt så strängt som när min mamma var liten men det fanns liksom i luften. Vilket jag kan tänka är lite märkligt då min familj inte på något vis var religiös, nåja, man ville kanske inte sticka ut hakan för mycket! Hur som så minns jag att det var inte öppet nånstans mer än en liten kiosk som jag tror låg precis utanför Söderport i Visby....kan det ha varit så????
Nyss när jag sprang ut på dass så hör jag hur skogsmaskinerna brummar i skogen längre bort...och jag antar att de sköts av människor!!!

När jag nu ändå låter lite gnällig så ska jag passa på att fortsätta på den banan...det visar väl bara hur konservativ och tråkig jag är men även såna människor behövs!!!

Som vanligt på morgonen så surfar jag runt och läser morgontidningar och då bland annat
...när jag får fram sidan så studsar jag faktiskt lite. Vad gillar Ni den här rubriken???




Jag kan inte låta bli att reagera över ordet Damdödare, för mig låter det som ett påhittat ord som skulle passa bättre i teve-programmet Parlamentet eller nåt. Överlag kan jag tycka att tidningsfolket slarvar rejält med språket och framförallt på nättidningarna. Att språket förändras kontinuerligt är jag fullt medveten om och att den globala urbaniseringen självklart är en förklaring, internet påverkar också språket. Vi lär oss ständigt nya ord och förkortningar som till sist blir ett ord. Men, och för mig är detta ett stort men...att hitta på nya svenska ord på det här viset....Det tar bort allvaret ur situationen och i det här fallet är det ju riktigt allvar!!

Nu går vi från allvar till nåt roligare...nåt riktigt mysigt!!!



Igår när vi städat i torpet så åkte vi till Sala och handlade, vi brukar handla i Sala när vi är i torpet dels för att det faktiskt är en mysig stad och dels för att vi inbillar oss att vi kanske gör Sala en yttepyttetjänst! Igår hittade vi dessutom ett litet mysigt café som vi kommer att fika på varje gång vi åker till Sala. Nu skall jag berätta att vi hittade det inte av en slump utan för att en god vän tipsat om det då hennes svärmor har gjort en stor väggmålning där. Har Ni sett så vackert? Ni får en kik till..



Jag hade glömt min riktiga kamera hemma så Ni får hålla tillgodo med mobilbilder men jag kommer att återkomma till detta underbara fik...en dröm helt enkelt!!! Ni ska också så småningom få se ännu fler vackra målningar av Lena Ekman när hennes hemsida är klar...och det är den snart har jag förstått!!!

Ja, jag hade lite mer att berätta men  det får bli senare.

Vi fick ett bekymmer.....vad gör man när en fjäril vaknar i torpet i april??? Vad skulle man föredra som fjäril....att bli jagad och uppäten av en katt...eller infångad och utsläppt i minusgraderna och sen troligtvis frysa ihjäl?


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Verkligen ett dilemma med fjärilen...antar att det är kallt på utedasset så den fryser ihjäl där också!? Inget förråd den kan förflyttas till?



Du måste kolla in detta aprilskämtet i Västerbottens-Kuriren:
http://www.vk.se/bild/?image=/uploaded/image/2010/4/1/april.jpg&article=340911 , superkul! ;-)

2010-04-02 @ 10:21:34
Postat av: Ia

Ja, det där körde vår länstidning med för ett antal år sen....vilka härmapor :P men inte mindre skoj för det ;)

2010-04-02 @ 11:09:17
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Em

I blogg-världen tycker jag det är helt okej att hitta på nya ord när man skojar till det, men i allvarliga sammanhang som i den tidningsartikeln är det inte alls okej. Jag tycker också det låter helt fel.

Otroligt vacker väggmålning, sånt ser man inte ofta numera. Jag kan komma ihåg när jag var liten att man såg det lite här och där. Hoppas det kommer på "modet" igen.

2010-04-02 @ 15:28:33
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: janne

Nu blev jag nyfiken på vilket Café det där kan vara, jag är ju till Sala då och då, och någongång har jag tid att ta en fika också.

2010-04-02 @ 16:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback