Svinvaccin!

Jag känner mig förvirrad....vad ska man egentligen tro om denna influensa??

Först går man ut med att alla ska vaccineras, man bestämmer att det ska bli gratis. Så långt bra!

Sen får man veta att detta vaccin innehåller kvicksilver...känns inte helt bra!

För en vecka sen hörde vi att nu har man börjat provvaccinera....äldre personer i två län *tror jag det var*

Vaccinet är inte godkänt ännu...Kulmen på influensan beräknas komma om två till tre veckor sas det för drygt en vecka sedan...nu hör jag att vaccinet är försenat på grund av nån felmärkning! Man har dessutom beställt två doser till alla svanskar....men nu framkommer att det räcker med en dos...

I samma stund säger de också att kulmen nog kommer senare för det är ju inte så många som blivit sjuka ännu....kan det bero på att den inte sprids så häftig som man befarat?

Vad ska man tro....är det nån som har nån koll på detta? Min spontana tanke är bara....vad kommer detta att kosta i slutänden???

Kommentarer
Postat av: Majsan

Vi fick erbjudanden på jobbet att bli vaccinerade. Precis som med alla de där barnvaccinationer barnen fick erbjudanden om som små (man får inte bli sjuk i Sverige och man bör visst inte få ett naturligt skydd mot sjukdomar genom att bli just sjuk) så tackade jag nej. Det finns inga garantier för att man inte får influensan och det finns inga garantier för att man inte blir jättesjuk av den samma..

Postat av: Majsan

.. jättesjuk av vaccinet, menar jag ju... huvudet är inte med idag

2009-09-17 @ 17:15:18
URL: http://www.chattens.se
Postat av: Nikki

För det första så har ju influensan redan haft sin kulmen, för det andra är den inte farligare än någon annan influensa, tvärtom, det dör fler av de vanliga säsongsinfluensorna än svininfluensan. De två som dött av svininfluensan i Sverige hade andra sjukdomar som gjorde det hela värre. På det hela taget är vaccinet farligare än själva influensan. Uppgifter om allt detta finns på SMI´s hemsida, väl värt att läsa! En sak är klart, vaccinera dig/er INTE!!!

2009-09-17 @ 22:52:08
URL: http://www.metrobloggen.se/nikkin
Postat av: Ingrid

Man blir mer och mer villrådig. Idag pratade de på Gotlandsradion om det här och det sägs att vaccinationerna kommer igång i mitten av oktober. Här på ön ska man upprätta vaccinationsställen på 43 platser.



Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra, men det lutar nog åt att jag tackar nej.



Kul att du kände igen dig på Snäckan!



Kram Ingrid

2009-09-17 @ 23:23:22
URL: http://blog.stenstugu.com
Postat av: Anna

Jag hörde i tisdags att toppen skulle komma runt jul :S Men ska jag va ärlig bryr jag mig inte så mycket om sjukdomen eller vaccinet. Så länge man sköter sin hand-hygien och kanske tänker lite på vad man gör så är nog inte risken så stor..

Har ju ändå hört att det är en "vanlig" influensa som kan drabba folk med dåligt imunförsvar lite mer!



Nej tack till Vaccin!

2009-09-18 @ 12:41:48
URL: http://lindblom86.blogg.se/
Postat av: Linda på Vårdguiden

Hej! Jag heter Linda och jobbar som webbredaktör på Vårdguiden, Stockholms läns landstings webbplats om hälsa, vård och omsorg. Vi förstår att svininfluensan och vaccinationen väcker många frågor och försöker att besvara så många funderingar som möjligt på vår sajt.



Vaccinet innehåller kvicksilver i så ytterst små mängder att det inte innebär en hälsofara. Det är ungefär lika mycket kvicksilver som i en portion insjö- eller Östersjöfisk. Läs mer om detta i artikeln Om vaccinet mot svininfluensan på http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Influensa/Vaccination/Om-vaccinet/



Det pågår just nu tester för att se om det eventuellt kan räcka med en vaccindos. Innan testerna blir klara kvarstår rekommendationen om två doser. Läs mer om detta på http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Influensa/Svininfluensa-fragor-och-svar/

2009-09-18 @ 13:08:33
URL: http://www.vardguiden.se
Postat av: Anonym

1976 drabbades USA av svin ifluensan. Man reagerade på samma sätt som alla gör idag, ordet Pandemi användes ofta och man kalkylerade att nästan en miljon amerikanare skulle komma dö om de inte vaccinerade sig. 40 miljoner vaccinerade sig, av dessa dog 400 till följd av biverkningar till vaccineringen. 1, jag säger det en gång till 1 person dog av svininfluensan. Varför, varför pushas det så hårt att vi ska vaccinera oss mot nått som inte är farligare på nått sätt mot en vanlig säsongsinfluensa?? Nått annat ligger bakom detta än själva influensan. Har i min omkrets av bekanta inte lyckats hitta en enda person som har blivit drabbad och de känner heller ingen i deras vänkrets som blivit drabbad. Vad är vi får vaccin för, en sjukdom som ingen har....visst får det en att fundera!?

2009-09-18 @ 18:05:55
Postat av: Pia

Det dör 3000 människor VARJE ÅR I SVERIGE i den vanliga säsongsinfluensan. Men dessa 3000 är äldre människor så det behöver man inte prata så högt om.. Jag tror inte ens att det dött 3000 personer I VÄRLDEN i denna svininfluensa. Jag vägrar låta mina barn vara försökskaniner.. De vet ingenting om de långsiktiga biverkningarna!!

jag gjorde det med ett nytt kikhostevaccin när de var små och tack o lov så verkar det ha gått bra.. vad jag vet!

2009-09-18 @ 21:11:31
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Nikki sa många kloka ord. jag tror att det är lite överdrivet.

Jag ska inte ta någon spruta.

De som ska veta, vet inget

Kram Ingrid

2009-09-20 @ 22:31:31
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Karin

Kul att du fick svar från vårdguiden ! :)

Jag har inte hört något från någon myndighetsperson i min blogg.

Får väl se om de hör av sig nu.

Jag skrädde ju inte orden direkt...

2010-06-14 @ 14:20:24
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Em

Läser "Linda på Vårdguidens" kommentar. Jag undviker den typ av fisk och folk borde ju informeras om att vaccinet innehåller kvicksilver även om det "är i små doser". Dåligt argument för vi som försöker undvika det hela, I N F O R M A T I O N till folket!! Grrr, jag blir så arg!



Undrar på om inte det vaccinet tyska regeringen erbjöds/fick (som var för dyr för folket både i Tyskland och här) innehöll mindre kvicksilver?

2010-06-14 @ 17:07:05
URL: http://egoinasmamma.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback