Ordmärkarklubben!

Att märka ord är den enfaldiges sätt att hävda sig...sa alltid min mamma till mig när jag bodde hemma och anmärkte när någon sa fel!!

Hon kunde ju inte då veta att jag faktiskt skulle bli ordförande i ordmärkarklubben!!

Vissa saker kan reta gallfeber på mig när man inte stavar rätt. Sen ska jag också tillägga att det finns stavfel och stavfel. Jag är mycket väl medveten om att jag inte alltid stavar rätt men som ordförande tycker jag då att jag har rätt att skylla på min nackskada som faktiskt påverkar just stavningen. Ofta kan jag se om en person är nackskadad just på stavningen och jag vet att Ni är flera som håller med mig!!!!

Men en blogg som alltid är felstavad och slarvig tappar jag i regel ganska snart intresset för och vad jag inte begriper är varför man inte snabbt gör en stavningskontroll...hos mig ligger det en sådan funktion i verktygsfältet...snabbt och enkelt! Visserligen kan man aldrig helt lita på den eftersom ibland bildar man ju ord som finns också!

Det kan ju bli så himla fel också....det här är en klassiker som ofta är felstavad...en ända syntes i publiken!!! Då undrar man vems rumpa det var ;) Eller kanske syntes det bara en enda i publiken!

Ja, det finns många såna ord som gör att handlingen blir ibland lustig!

Min situation förbättras ju dessutom inte av att jag bor tillsammans med vice ordförande....det nog vara ganska jobbigt att se på teve tillsammans med oss. Vi anmärker ofta på vad folk på teve säger!!!

Jaha...detta var då en liten sanning om Kajsalisa...inte så vacker men slutsatsen är ju att i detta torp är vi synnerligen enfaldiga!!!!

En fras som jag gått och grunnat en tid på är...jag bor fortfarande hemma! Jo...det gör jag också! Jag har bott hemma i nästan hela mitt liv. Några semestrar har jag bott på hotell...en del konferenser har också inneburit hotellnätter....ibland har man bott hos nån kompis en period...läger har jag varit mycket på i min ungdom...då bodde jag inte hemma utan i tält!

Kommer Ni på fler sådana fraser...berätta!!! Jag älskar ord...och ordet...helst det skrivna.....




Vad har hänt i det Jansboiska hemmet under helgen kanske nån undrar? Jo, vi var då till Skultuna igår på den däringa marknaden. Naturligtvis fanns det massor att handla...både julklappar och presenter..men som vanligt så blev vi lite handlingsförlamade och inhandlade bara varsin burk med kolor!!! Lite mer smått blev det...en silikontratt...en degskrapa...men, har Ni vägarna förbi Skultuna tycker jag absolut att Ni ska göra ett besök där. Samlar man på nån porslinsserie från Gustavsberg så finns det massor av pengar att tjäna!!

Vi tog sen en liten promenad runt mässingsbruket för det är otroligt vackert där. Svartån kommer forsande i full fart alldeles bredvid, dock gick vi inte så långt för Blivande är ju faktiskt sjuk!!!!

På kvällen såg vi Här är Ditt liv...väldigt bra program men nu tycker jag att det är dags för kvinnorna att äntra scenen. Det påstås i tidningarna idag att det varit svårt att få dit kvinnor...och det kanske det har varit!

Idag har vi börjat rensa för det börjar nog bli dags att flytta till staden. Det blev en hel del skräp som vi åkte in till Sala med och då passade vi på att äta på en thailändsk liten restaurang...oj, så gott vi åt!!!

Kommentarer
Postat av: Cattis

vi får främmande ikväll....det stör mig...får de då besök av främlingar lr?

Postat av: Siverth

Det är inte så att man SPARAR lite om man handlar Gustavsbergsporslin???

Nu skall jag vara snäll men är också en som gillar ORDning :)



2009-09-27 @ 17:13:23
Postat av: Ingrid

Det finns mycket man kan haka upp sig på när man läser tidningarna och ser på TV. Ibland undrar man vad som håller på att hända med det svenska språket. Ett språk utvecklas ju hela tiden så det är väl bara att acceptera underligheterna.

/Ingrid

2009-09-27 @ 22:12:32
URL: http://blog.stenstugu
Postat av: TT

Haha, jag är ju ordförande i Syföreningen Märka ord enligt min exmake!

Något jag retar mej på är när man kallar datorn för datan och när man just nu på en reklamsnutt säger att en vara kostar 99 kroner, usch!

2009-09-27 @ 22:31:54
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Unika

Jag brukar fundera på vem den där MAN är som många (även jag själv ibland tyvärr) pratar om är. MAN borde träna mer, MAN får inte svära, MAN sitter alldeles för mycket framför datorn, etc.

2009-09-28 @ 22:28:06
URL: http://www.mammajag.blogspot.com
Postat av: Cattis

jätteliten...sänka tv:n...

2009-09-29 @ 22:14:51
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Pia

En mening som jag använder själv och som jag antar är rätt vedertagen är: att kolla på tv:n. Det är ju egentligen att kontrollera, borde stå titta på tv:n.

Jag läser flera bloggar där jag förstått o det är uttalat att personen lider av dyslexi. Då kan jag ändå fortsätta läsa bloggen, trots att texten inte blir som jag skulle önskat. Däremot de bloggare vars inlägg innehåller massor med stavfel, särskrivningar, bara små bokstäver eller inga punkter.. De orkar jag bara inte med.. Man undrar ju om de överhuvudtaget läser sina inlägg innan de publicerar det.. Suck!

Håller med Unika om ordet "man", men jag använder det tyvärr själv ganska mycket.. skäms

Men ord är jättekul!!!

Kram på dig!

2009-09-30 @ 20:40:47
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback