Deltävling 2!

Naturligtvis måste jag tycka till även om denna veckas melodifestivalsbidrag även om jag först känner att jag måste klargöra hur jag tänker i mitt resonemang om de olika bidragen!

Det handlar inte i första hand om vad jag tycker bäst om utan vad som kan ge oss en vinstmöjlighet i Moskva! Trots allt är detta en tävling i musik eller åtminstone borde det vara det och då kan man inte skicka iväg det man själv tycker är bäst eller den artist som är populärast utan vilket bidrag kan stå sig bäst i konkurrensen!!!

Bidrag 1, Show me heaven med Lili & Susie, var för mig denna kväll nästan outstanding. Det var en bra och fartig låt med flera olika stilar. Den framförs av två tjejer som har en fantastisk utstrålning och med båda fötterna på jorden! En låt med internationell karaktär!

Bidrag 2 Jag ska slåss i Dina kvarter med Lasse Lindh & bandet, den låten minns jag knappt att jag hörde inser jag nu. Antagligen kommer vi väl att höra den på radion men...borta är den hos mig!

Bidrag 3 Never been here before med Jennifer Brown..hon kan bättre. Kanske hon hade varit värd lite mera uppmärksamhet men hon var lite för tunn.

Bidrag 4 1000 miles med H.E.A.T ...varje gång jag tittade upp på teven blev jag förvånad över att det inte var Europe som sjöng. Den här låten spelade jag hundra gången 1986 i bilen på väg till jobbet när jag väntade min äldste son....kändes det som.
Låten är helt okej men...den är för snäll, tam och...gammal. Lordi vann för nåt år sen..men det var då och då var det nytt....det här går inte!

Bidrag 5 Kärlekssång från mig med Markoolio. Inte kunde väl han tro på allvar att han skulle ta sig vidare? Såg i tidningen idag att han beklagade sig för han hade stoppat in så mycket pengar....men snälla...nog var det väl en parodi på hela etablissemanget? Jättekul...men mer än så var det inte.

Bidrag 6 It´s my life med Amy Diamond. Ja...vet inte vad jag ska säga? Tjejen är duktig på att sjunga för det mesta men ibland låter det riktigt illa hos mig i alla fall...kolossalt svag början på denna låt! Dessutom vill jag här ge en liten varning för Carolasyndrom......Låt nån annan än pappa ta hand om karriären!!!! Hon blir 17 år i år...stanna inte som tolvåring!

Bidrag 7 What if med Cookies´n´beans. Äntligen nåt nytt och kul! Detta hade kunnat bli 2009 års Lordi....ett helt oväntat vinnarteam!!! Men....så ville inte svenska folket..

Bidrag 8 Hope & Glory med Måns Zelmerlöw. Den killen har charm och fantastisk utstrålning...utan honom hade inte låten varit så mycket!!!

Så...min lilla sammanfattning är den att svenska folket inte alls lyssnat på melodierna utan tittat på artisterna...precis som vanligt!!!!!

Kanske tycker Ni att jag varit lite orättvis i min bedömning men det är ju halva grejen...att få tycka till!!!! Det är ju det här som hela svenska folket älskar att hata!!!!



Petra Mede...ja, hon får mest minus denna vecka också. Nu ska jag sticka ut hakan rejält...stå där på scenen och läsa innantill och låtsas vara rolig....det skulle faktiskt jag också klara av. Jag har också nackskador och andra besvär!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

på pappret var det ett bra startfält..men blev besviken...lili o sussie däremot var bra.C yaaa..

Postat av: Bettan

Håller med dig ang Petra Mede.

Byt ut kvinnan, men det kanske är bra att hon får vara kvar, då gör hon kanske bort sig så pass mycket att hon försvinner för gott och inte dyker upp i tvrutan i något annat sammanhang.

2009-02-15 @ 19:39:57
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Pia

Jag håller med i allt.. Jag gillade Heat väldigt mycket och mina favoriter Cookies N Beans kom inte med. DET var en stor miss.. Tror oxå att de kunnat slå i Moskva.. Måns kan jämföras med Charlotte Perelli och Martin Stenmark.. öh, hur gick det för dem???



Ja, visst är äkta makens bil fin!!! Inte lika fin som mig, men den är slätare i "lacken" än vad jag är!! ;o)

2009-02-15 @ 21:14:04
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: ingrid

Du har helt rätt, jag håller med.

Petra Mede kan gå hem.

Kram Ingrid

2009-02-19 @ 10:44:17
URL: http://ingridspotourri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback