Vintage och saffransmousse!

Idag är det om möjligt ännu kallare än i går, som kallast har det i natt varit nånstans runt sjutton minusgrader. Ute är det så vackert så det nästan gör ont att titta på det, rimfrosten gnistrar så man nästan tror att nån hängt upp massa med julgransglitter i träden! Himlen skiftar nästa i rosa....det är helt enkelt inte klokt så vacker vintern kan vara när den visar sig från sin bästa sida!

Vi konstaterade nyss....i år får vi en vit vinter!

Här har vi nu förberett kvällens middag. Vi har diskat servisen och glasen vi fick av min pappa i somras när vi var ner och hälsade på honom, riktigt roligt att få duka bordet med den servis som det dukades med när jag var barn och det skulle vara lite speciellt fint!

Jag hittade också en duk som det bara skriker vintage om, en duk jag definitivt hade ratat för tio år sen men som jag bara älskar nu!! Jag ska ta ett foto sen när bordet är dukat så Ni får se. Vi ska till och med slå på stort och använda tygservetter...varför gör man inte det lite oftare? Det är både snyggt, ekonomiskt och miljövänligt!

Menyn då....ja, som sagt vi blir ju då lite begränsade med tanke på den plågsamma allergi Bästa Vännen lider av men jag tror att vi lyckats bra!

Till förrätt kommer det att serveras råraka med creme fraiche och stenbitsrom.

Varmrätten blir helstekt biff med potatisterrin och blåbärssky.

Till dessert kommer det att serveras vit chokladmousse med smak av apelsin och saffran.

Har vi tur kommer jag att komma ihåg att ta nåt foto av maten....men nu måste jag städa lite till!!!!!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ja melodikrysset var nästan bara att fylla i allt eftersom. Som du sa onödigt lätt.

Ha en härlig helg.

Kram Ingrid


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback