Svampkungens son



av Marie Hermansson.

Måste nog tyvärr säga att det är första gången jag blivit besviken av en bok från denna författare, Den har sina ljusglimtar det måste jag säga men den trollbinder mig inte som hennes tidigare böcker har gjort!

Jag tror att jag vid det här laget har läst alla hennes böcker och blivit mycket förtjust. Mannen under trappan blev ju nästan för mycket för mina gotländska nerver men den här...den bara börjar och fortsätter aldrig!! Det känns som att hon tröttnade på boken innan den blev färdig. Dessutom är det så stor text i den så jag undrar hur tunn den är i inbunden utgåva.

Nå, lite kort handlar den om en pojke som blir kvar hos sin pappa i skogstorpet då föräldrarna skiljer sig. Pappan är en utmärkt svampletare och har till och med kurser på helgerna dit endast kvinnor dras för pappan har en stor dragningskraft hos kvinnor. Mamman har pojken bara kontakt med vid sin födelsedag och då kommer det ett brev utan avsändare till honom.

Pappan hittar en ny kvinna och det är här det skulle kunna byggas upp en riktigt spännande historia...men den kommer aldrig! Nå, boken fortsätter och det blir ett litet banalt slut på historien!!

Jag är glad att jag medan jag läste det sista i boken så lyssnade jag samtidigt på Peter Johansson på radion. Han avr med på nån allsång i Gränna med P4...finns det nån bättre sångare än han just nu???






Glöm dessutom inte att läsa mitt för dagen första inlägg....fina bilder där ;)

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha tack tack :)

Tycker din blogg är väälfigt fin :)

Postat av: Katinka

Mmm, kul att du skriver om den i alla fall. Böcker är min stora passion. Älskar att läsa.

2009-08-10 @ 12:55:55
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: TT

Oh ja, Mannen under trappan är jättebra!

Nu läste jag Lyckliga familjen av Judith O Reilly, hur kul som helst.

2009-08-10 @ 21:04:42
URL: http://tyratok.blogg.see

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback