Vad är det?



Jo, det är gräsmattan på Jansbo en tidig morgon. Jag har krupit runt en del den här helgen men det har det varit värt, ibland får man offra sig för konsten!!!

Självklart har jag använt stativet mycket, det ger en onekligen möjlighet till bättre bilder dock saknar jag den närbildslins jag försökte handla förra veckan men som inte pojken i butiken riktigt förstod vad jag menade. Ska beställa en sån från net-on-net när nästa bidrag kommer....den kostar bara ett par hundralappar men ska tydligen kunna vara en bra ersättning till macroobjektivet tills man vunnit på lotto! Ska berätta när jag fått hem det om det är så!!

Det har för övrigt varit en ganska hektisk helg. Jag har läst 80 romaner samt planterat om 93 tomatplantor! Nu förstår jag att några tror att jag ljuger me det gör jag inte däremot kanske jag undanhåller Er en del av sanningen...



Den här boken fick jag av min styvdotter i födelsedagspresent....superbra!!!!!


När det gäller tomatplantorna så är det dagsens sanning....av de 96 frön som jag stoppade ner så kom alltså 93 plantor upp och det var dags att skola om dom i helgen! Jag tog givetvis med dom till torpet i förhoppning att kunna stå ute och greja med detta. Jag hade sett ett tips i tidningen Land om hur man kunde göra krukor själv till plantorna och sambon tyckte att jag skulle ge Er en liten instruktion med bilder....




Ta en vanlig dagstidning, vik upp nederkanten, ta fram plantan och lägg jord på tidningen.





Lägg på plantan, spraya ordentligt med vatten, vik upp nederkanten över jord och planta och forma som en liten cylinder runt plantan.





Rulla ihop hela tidningen och fäst sedan ihop med en tejpbit!


Kommentarer
Postat av: Trebarnsmamman

Wow! Det där måste jag försöka mig på!!!!!!!

Postat av: Bettan

Det var ett häftigt foto!

Glad att du kröp omkring för att fota.

vad flitig du är med alla plantor!

2009-04-15 @ 09:37:05
URL: http://coolbettan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback