Jag har många idéer till bloggämne!

Det riktigt kokar i mig över en massa saker som är orättvisa i samhället just nu..jag vet bara inte var jag ska börja!

Till att börja med så måste jag faktiskt klaga lite på vår regering...igen! Att jag inte är en alliansstödjare det tror jag Ni redan räknat ut...nej, mina sympatier ligger betydligt längre ut på vänstersidan och har så gjort sedan jag blev vuxen och insåg att den grönblåa "sörjan" inte är till för mig. Så länge jag bara är en vanlig arbetare utan tillgångar på banken så kommer de inte att göra mitt liv så mycket drägligare...däremot så kan jag säga att inom ett år har de definitivt gjort mitt liv odrägligt om de får hållas!!

Inom ett år kommer mina dagar som jag har rätt att vara sjuk att ta slut! Tyvärr har inte min kropp insett det och rehabiliterat sig nog för att jag kommande årsskifte ska kunna börja jobba 100%! Att jag har ett specialistutlåtande från en psykiater där det står att jag beräknas vara tillräckligt frisk tidigast om ett till ett och ett halvt år har ingen som helst betydelse!!

Nu råkar jag vara lyckligt lottad att ha en sambo som kan arbeta *hmm* och vi bor billigt vilket innebär att att vi skulle överleva om det nu blir så att jag blir utförsäkrad vid årsskiftet men detta handlar ju inte bara om mig. Jag har ingen aning om hur många som är långtidssjukskrivna men mitt hjärta blöder verkligen för de som inte har samma förutsättningar som jag....ensamstående föräldrar...hur ska de klara sig? I detta ska man ju veta att sociala går inte in med några pengar om Du råkar ha en insatslägenhet utan den måste Du sälja och kanske sätta Dig i en bostad med högre boendekostand..men Du får inte äga Din bostad! Du får inte äga en bil...även om den behövs för att Du ska kunna ta Dig till och från ett eventuellt arbete..

Nej..detta är landet med den omvända Robin Hoodpolitiken...ta från de fattiga och ge till de rika....mycket ska ha mer....

Jo, jag är fullt medveten om att detta kommit till för att det finns folk som fuskat.....men vilka drabbas? Inte dom för dom kommer att hitta nya vägar att fuska och jag vågar lova att de flesta av oss som är långtidssjukskrivna verkligen behöver vara det!!

Att sen den tredje statsmakten ska tillåtas att ha ett sånt starkt inflytande är verkligen förödande! Jag har försökt försvara Mona Sahlin under många år för jag anser att hon är en kompetent politiker men så länge vi har media som tror att deras huvuduppgift är att förgifta tillvaron för kvinnliga politiker så har hon nog tyvärr inte en chans. Jag ser bara en utväg just nu och det är att snabbt byta partiledare för socialdemokraterna och verkligen ladda inför valkampanjen som snart startar!

Så....vad vill jag nu säga...jo, tänk Er verkligen för när Ni röstar! Rösta på det parti som Ni anser främjar Er...låt inte eventuella personer stå i vägen. Kom också ihåg att detta med partipolitik är inget vi måste övertyga varandra om för det som är bra för mig är kanske inte bra för Dig....vi har alla våra egna förutsättningar!

Kommentarer
Postat av: ingmare

Jag har min fötidspension till jag får vanlig pension och det är verkligen skönt jag behöver inte oroa mig för vad FK ska säga, de har ju all utredning på mig och om dom inte trodde på den så skulle de nog inte bevilja mig det jag har idag.

Kan du inte ta ett jobb på några timmar bara eller det kanske inte går alls??? Jag vet att jag inte kan gå ut mera i arbetslivet....oj detta blev långt inlägg....ha det bra...kram

Postat av: Cattis

jag blev så arg idag så jag har mailat husmark/person, inte för jag väntar att hon svarar men det kändes bra o vräka ur sig...

2009-04-15 @ 21:32:07
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: sofie

De killarna underhåller på vår båt o även på restauranger på kvällarna. Är Baccus en rest? De är nog lite överallt, ett stort gäng. Skönt på stranden fast blåsigt var det =)

2009-04-15 @ 21:47:30
URL: http://metrobloggen.se/sees
Postat av: Ingrid

Jag håller med dig om en del av det du skriver. Att socialdemokraternas enda chans just nu är att byta partiledare anser jag också. Mona Sahlin är förbrukad! /Ingrid

2009-04-16 @ 14:26:03
URL: http://blogg.stenstugu.com
Postat av: Nancy66

Nja, säger jag som är med i gamet, suttit i allt.

Hur snabbt kan alla få ett förtroende för en ny partiledare? Vem ska tillträda efter Mona?

Mona är verkligen en kompetent politiker, jag har träffat henne ett flertal gånger. Men jag förstår vad det syftas på, men än är det långt kvar till val.



Jag är helt säker på att det blir regeringsskifte efter nästa val, tummar på 99%, för det är så många som är trötta på just detta med arbetslösheten, A-kassans regler, sen som du skriver just om det sociala.



Jag tror aldrig att någon kan få ett förtroende för en ny partiledare just, förresten, har någon ett förslag på vem skulle det vara som tog över?



;-)

2009-04-16 @ 23:09:19
URL: http://nancy66.zoomin.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback