Fort går tiden!

I morse satt jag och läste lite bloggar hos goda vänner och blev plötsligt medveten om att tiden går ruskigt fort! En skrev om sina barn, att de varit på badhuset och badat, en annan god vän kommenterade med att om "jag frågade mina barn om vi skulle till badhuset så skulle de tro att jag blivit sjuk!"

Vad mina barn skulle säga vågar jag inte tänka på..men å andra sidan är jag inte helt säker på att de skulle backa ur heller....de är så "gamla" nu så ibland uppskattar de en galen mamma, jag tror inte att de skäms lika mycket för mig som de gjorde under många år!

Minns speciellt en gång när jag jobbade i deras skola och vi kom till skolan samtidigt, de med buss och jag med bil, jag morsade ju som jag brukade varpå den stora snabbt försvann från platsen medan han gjorde en liten, liten vinkling på handen till hälsning! Man fick vara glad för det lilla....samtidigt som jag skrattade för alla på skolan visste ju att jag var deras mamma!!

Idag har den stora absolut inga problem med att umgås med oss "vuxna" snarare att jag får se till att köra iväg honom! Igår till exempel försökte jag se att program på teven men han hade så mycket att berätta så jag hörde kanske vart femte ord...men å andra sidan så får jag väl ha lite överseende med detta...pojkstackaren är ju nykär!!!!



Här är den stora på midsommarafton förra året, tack vare hans okända talanger inom rockbranschen så vill jag minnas att team Jansbo vann tävlingen!!! Som Ni förstår så har han alltid varit en linslus och kommer nog alltid att vara!

Den yngre sonen har dock under många år skytt kameran som pesten och till och med gått in och raderat bilder på sig själv när jag inte sett det!! Vi har haft en del kontroverser gällande just detta!! Nu har även han blivit vuxen....



...och vågar till och med bjuda så här mycket på sig själv!! Nej, jag har inte frågat honom om lov att få publicera den här bilden men hans flickvän har en hel del bilder på honom där man till och med kan känna igen honom på sin blogg och dessutom bad han att jag skulle använda den här bilden i tidingen när han fyller 20 så jag tar för givet att det är okej!!!





Vad jag egentligen ville säga var...ta vara på tiden när barnen är små för det går ruskigt fort och snart är de så här stora! Själv måste jag erkänna att jag nog slarvade bort småbarnstiden. Det var så mycket man skulle göra och så mycket krav man ville leva upp till! Det skulle vara välstädat hemma, det skulle tvättas och strykas och manglas, brödet skulle bakas och maten skulle lagas från grunden. Trädgården och huset skulle skötas och man skulle vara social med sina vänner och därtill var man tvungen att jobba 100% med obekväm arbetstid för att ha råd att ha Villa, Volvo...och katt!
Det var kanske inte så konstigt att tiden bara sprang i från en?

Jag tror också att detta är förklaringen till varför man brukar säga att barnbarnen är livets efterrätt!! När dom kommer, vilket för min del inte är bråttom, så har man blivit lite äldre och förståndigare....man passar på att njuta för man har insett att småbarnstiden är snabbt övergående!


Jag vill förtydliga att jag levde inte upp till mina egna krav på dett amed städning osv....men kraven fanns ju där...de jagade mig...det var nog där jag startade min resa mot den berömda väggen!

Och...då kommer vi fram till pudelns kärna....var rädd om småbarnstiden Ni som har småbarn nu...låt inte alla måsten stressa Er!!!

Kommentarer
Postat av: Majsan

Tiden rusar och vi med den.. och vips är småttingarna stora drasuter på 196 i strumplästen...



Fördelen med analog kamera är just att de inte kan radera bilderna ;)



Postat av: Anna

Haha jag kan förstå vem du tänker på! Och jag brukar faktiskt inte vara lättlurad.. men han var ju så snygg ;)

Men problemet med böckerna är nu fixade =P

2009-04-17 @ 15:18:56
URL: http://lindblom86.blogg.se/
Postat av: Trebarnsmamman

Kloka du :) Om 15 år är jag säkert lika klok ;)

2009-04-17 @ 17:30:00
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Tonårsliv by Leonora - Vill du bli veckans blogg?

Hoppas du haft en härlig dag :)

allt väl?

2009-04-17 @ 17:33:33
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Pia

Hahaha, härliga bilder!!! :o)

Ja, additionsstressen drabbar nog många idag, spec småbarnsföräldrar.. De ser vad alla andra gör, lägger ihop det och tror att de själva ska fixa allt.. Den som bakar massor har kanske inte så städat.. den som klipper häcken fin har kanske tvättstugan full med smutskläder.. osv osv..

Kram på dig!

2009-04-17 @ 17:53:29
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: CAT

Hoppas du får en skön helg vännen!

Här händer det inte så mycket mer än att jobbar på söndag!

Kramar i massor

2009-04-17 @ 21:55:19
URL: http://catmalou.blogg.se/
Postat av: Amandah.

Haha vilka härliga bilder. :)

Ja, jocke vet verkligen hur man kan fjanta sig på kort, men söt för det:)

Ha en trevlig helg :)

2009-04-18 @ 01:54:12
URL: http://amandahpiispanen.blogg.se/
Postat av: Bettan

Det är sant, tiden går alldeles för fort!

Jag önskade att jag hade haft mer vett i skallen på den tiden och städat mindre mm och lekt istället med barnen.

Men det är härligt nu också när jag umgås vuxet med dom och jag är mycket med barnen fortfarande, eller det kanske är dom som är med mig;)

2009-04-18 @ 07:28:40
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Du har så rätt Ia, när man är ung inser man inte hur fort den här småbarnstiden går. Precis som du skriver var det så många måsten och man skulle vara så himla duktig. Men när jag fick min sladdis, då var jag klokare och hans baby- och småbarnstid tog jag verkligen vara på.



Man förlorar kanske barnen lite i tonårstiden, men de kommer ju tillbaka som vuxna människor, som det är underbart att umgås med. Och tur är det!



Ha en fin helg! /Ingrid

2009-04-18 @ 17:44:29
URL: http://blogg.stenstugu.com
Postat av: Unika

Tack för dina ord! Det gör att jag känner mig ännu mer bekväm med att vara "arbetslös" nu när barnen är små. Jag (och barnen) har fördelen att få spendera varenda eftermiddag tillsammans, och dessutom hinner jag med att tvätta och städa (det lilla jag anser att jag måste) medan barnen är små. Det är en fantastisk förmån! Även om det vore skoj med ett jobb med, såklart.

2009-04-18 @ 18:06:57
URL: http://www.mammajag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback