Minns 70-talet!

Idén till den här bloggen måste jag erkänna inte är min egen, utan kommen från det dagliga snurret på olika bloggar, men det är mina tankar och funderingar...det är mina minnen!!

Det första jag tänker på när det gäller 70-talet är av nån anledning silkespolo...med en bussarong över! Jag fick en mörkgrön silkespolo av min moster i julklapp eller födelsedagspresent, minns faktiskt inte riktigt men det var så fin...sen hade jag en randig bussarong över det!! Ibland hade man ju också bara en t-shirt över...det börjar visst komma tillbaka nu har jag sett!

V-jeansen var ju också nåt som verkligen tillhör sjuttiotalet, alla hade ju såna...i olika färger vill jag minnas. Jag fick inga V-jeans....bara ett par kopior med V´et upp och ner....inte riktigt lika kul! 

Vida byxben skulle det ju också vara förstås och då fick man gärna ha ett par seglarstövlar till...minns Ni det? Byxorna skulle liksom hakas upp på flärpen i bakkanten på stövlarna. Eller så skulle man ha platåskor...gärna i träskomodell och byxorna skulle vara precis så vida och långa att de täckte skon!!!!

Inom hobbyverksamheten så stod väl batik högst upp på listan tror jag bestämt...åtminstone i min värld! Allt var gjort i batik....tröjor, näsdukar, dukar, gardiner, kuddar allt som bara gick att göra batik på gjordes batik på....det vore kul att prova igen!

Vem samlade inte på smurfar...jag gjorde åtminstone det...önskar jag hade sparat dom för idag är de ju värda en förmögenhet
     


Vad åt vi på sjuttiotalet frågade jag sambon här igår...minns inte riktigt sa han...jag grubblade lite....pizzan kom ju då...åtminstone till Gotland där jag är uppvuxen....Jacob Dubbes restaurang och pizzeria. Jag tror att det var där jag åt pizza första gången och orkade inte hela utan fick med mig resterna i en doggybag hem...det var liksom två sjuttiotalsminne i ett där...pizza och doggybag! Båda sakerna tyckte jag var jättemärkliga men häftiga!!!! Undrar om Dubbes finns kvar...
Varma mackor är också för mig ett typiskt sjuttiotalsmål....med riven ost på...eller champinjonstuvning! Då var champinjoner nåt man köpte på burk och de smakade inte ens champinjoner.....vilket raskt ger mig ett nytt minne som knyter an till 70-talet...

Minns Ni vad som hände den 6 april 1974...ja, alltså nu ber jag Er bortse från min tolvårsdag....?

Då sattes Sverige definitivt på den musikaliska kartan....ABBA vann med Waterloo


....vad har nu det med champinjoner tänker den som förgäves försöker hitta nån form av röd tråd i min blogg idag....Jo, eftersom 75% av min närmaste familj fyllde år inom fyra dagar så hade mina föräldrar bjudit hem goda vänner med barn i min och brorsans ålder på mat...min mamma gjorde nån, som jag tänker idag, läskig sallad innehållande hela konserverade champinjoner...och på natten blev jag magsjuk och naturligtvis berodde det på, i min tolvåriga hjärna dessa hela champinjoner...som kom ut hela *onödigt vetande*
Tack gode Gud att man numera odlar champinjoner så man kan köpa färska!!!!

Musik ja...vad lyssnade man på ...ABBA ganska självklart även om jag aldrig var nåt riktigt ABBA-fan...men allt som hade med svensk musik var ju min musik. Jag kommer ju från en familj som är mycket musikalisk även om vi aldrig på nåt vis utövat detta professionellt utan mest i vårt eget sällskap...framförallt i bilen!!

Min morfar lär ha skrivit upp alla listor på svensktoppen sedan den startade i oktober 1962!!

Men ett axplock som jag kommer på är Ska vi plocka körsbär i min trädgård , här dock inte i AnnChristin Bärnstens version...som kuriosa...vet Ni att hon har skrivit en deckare...Döden är en schlager.

Svenne och Lotta med Bang en boomerang är väl också en klassiker från 70-talets mitt. Går vi nåt år framåt så är det väl Tina Charles som verkligen går varm på grammofonerna..Oj, nu börjar det nästan bli väl nostalgiskt!!

Ett av mina allra hemligaste minnen till musik är från ett disco, lite märkligt då min discoperiod var mycket kort men intensiv. Jag valde ju att åka på de sk bonddanserna...det var Logen i Hejde, nattklubb i Levide och Garda nån gång på sommaren var det också utedans bland annat då på Ekbacken, tror jag det hette, i Garda. Sen var det ju givet danskvällar på Stångaspelen... oj, så mycket minnen som dyker upp!

Discominnet ville Ni veta mer om det....det ska Ni få...han hette Ulf och kom från staaan och var några år äldre än mig...vi dansade sistan några gånger...*klicka på henne*  och mer får Ni inte veta!


Vad har Ni själva för minnen till sjuttiotalet? För mig är det så enkelt att komma ihåg vad som utspelades på sjuttiotalet och vad som utspelades senare eftersom jag flyttade från Gotland 1980 och mitt minne fungerar i bilder! Sen är ju minnet selektivt också...man minns det man vill minnas!!

Nu ska jag och förkylningen dra mig tillbaka och minnas sjuttiotalet som väl aldrig innehöll några förkylningar eller sjukdomar om jag minns rätt?!

Kommentarer
Postat av: sussi

Sjuttiotalet:

vida byxor som fastnade i kedjan i cykeln i minut och parti,Pocho virkade en mamma åt mig en blå med röda blommor. Då fanns här en jättestor tvättstuga där mamma tvättade 2 gg veckan. Där samlades grannar och skvallra medans maskinerna gick. Minns ännu lukten och hur kul de var att sätta 50 öringarn i torkskåp och maskin :) fasen den 2 december -78 då jag kom hem från lekis sista dagen innan jullovet. Pappa ler och säger"Grattis du har fått en lillebror" jag vart arg och var de i en vecka. Jag hade beställt en lillasyster!!!

snälla tanten i kisoken gav mig en marsipangris för hon tyckte jag skulle få den som julklapp.

2008-09-05 @ 15:21:33
Postat av: sussi

Glömde ju! Samla med på smurfar. När ajg fick vattenkoppor köpte pappa en smurf gosedjur åt mig och ett band med låten jag aldrig glömmer "Saft saft hallon saft" som smurfan sjung

2008-09-05 @ 15:22:48
Postat av: Jeanette

Champinjoner mums jag skulle inte klara mig utan det. Tur att det odlas som du skriver, för färska champinjoner är det bästa. Japp, jag skall hålla utkik efter Tender Care och meddela dig när de finns rabatterat.. då skall jag passa på att köpa den själv. Finns en hel del som jag skulle vilja testa som jag inte har testat ännu. Ha en trevlig helg på dig!

Postat av: Malin L

Ljuv nostalgi !

Minns seglarstövlarna ! Har ni era kvar ? Vad hade ni för några ?

2008-09-05 @ 20:52:21
Postat av: Anonym

Ljuv nostalgi !

Minns seglarstövlarna ! Har ni era kvar ? Vad hade ni för några ?

2008-09-05 @ 20:52:59
Postat av: Pialotta

Jag minns allt det där du skriver om som det var igår:-) Var liksom mitt i smeten med de utsvängda v-jeansen och discodunket:-)

Härlig tid det där... min son föddes 1972 så visst har man så många minnen:-)

ha de o kul du oxså tog upp det. Jag skrev om 80-talet en gång på min blogg.. det var en tid för sig det oxså.. och så det ljuva 60-talet då allt liksom började:-)

2008-09-06 @ 00:09:47
URL: http://kafferasten.blogg.se/
Postat av: ingmarie

Annchristin Bärnsten och jag komfirmerades tillsammans vi sitter bredvid varandra på det kortet...kul...

2008-09-06 @ 08:59:43
Postat av: Anna

Jag är ledesen över att säga det här Ia, men.. Jag har inga minnen från 70-talet

2008-09-06 @ 11:00:06
URL: http://lindblom86.blogg.se/
Postat av: Micke

Syrran hade nog bara en smurf.. men den kanske finns kvar :) Men jag minns dessa vida byxben och att man skulle hänga upp den så baktill s



Men det mesta har jag förträngt! ;)

2008-09-08 @ 17:26:33
URL: http://kludd.se/
Postat av: Veduran

Jooo vi är ju samma årsgång och tom samma månadsbarn (svänger till med ett eget ord) så jag minns allt vad du skriver om. Min silkespolo var brun och bäst trivdes jag med röd t-shirt över jisses. Gula seglarstövlar hade jag också och V-jeans. Gu va kul att minnas men huvva så fult jag idag tycker att det var :)

Du skrev någonstans och undrade var jag höll hus, är på Bilddagboken.se så där kan du väl logga dig :)

2008-09-16 @ 19:17:18
Postat av: Fredrik

Hej Malin! Jag går ofta i gummistövlar, har ett par vita, slitna VikingKadett seglarstövlar. Vad hade du för några? storlek?

2010-05-16 @ 09:54:48
Postat av: Dolores

Jag är kille och minns alla tjejer i gymnasiet som hade silkespolo och hur sexigt man tyckte att det var eftersom inga hade bh under....;-)

2010-08-02 @ 14:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback