Lingonskogen!

Vi tog oss ut till torpet i helgen vilket var helt underbart! Lite frisk luft gjorde att min förkylning sakta men säkert lämnar mig...tackar jag för!!!

De små inneboende som vi brukar ha under vintern hade redan gjort små försök att flytta in men jag tror att katterna lyckades skrämma bort dom igen. Läste nånstans att man ska sättta ut ättika och enris så är de itne så sugna på att komma in så det ska vi prova denna vinter!!!

Dotra var med ut denna helg och även om det är lite jobbigt som femtonåring att åka ifrån kompisarna en kväll så verkade hon njuta av livet på landet! På lördagen tog vi en promenad i skogen och lyckades hitta några kantareller som vi åt på kvällen tillsammans med grillad fläskfilé och färsk potatis!!

Potatissen var sån potatis som jag kastat på komposten och som sedan planterade sig själv där.....den smakade ljuvligt! Dotra var helt lyrisk över att potatis kunde smaka så underbart! Jag plockade också upp några palsternackor som jag kokade tillsammans med lite grädde och sedan gjorde puré av.....helt underbart!!!

På söndagen bestämde vi oss för att gå ut i skogen och plocka varsin yoghurthink med lingon, dotra fick plocka i en mugg för att den skulle bli full fortare, det känns nämligen helt onödigt att gå till affären och köpa lingonsylt när skogen är full av detta underbart röda bär!!!



Vi fick också syn på massor av små lingonplantor som blommade för fullt så blir det bara varmt och skönt nu så får vi nog en ansinskörd av lingon! Var det ett främmande ord Ni just läste....ja, gissa vad det betyder?!



Denna vecka åker vi nog ut tidigare till torpet om vädret bara tillåter. Behöver mera lingon!!!!!

Idag ska vi ha slutbesiktning av våra fönster! Detta har tagit hur lång tid som helst...arbetet påbörjades i april 2007 och är idag 15 september 2008 ännu inte slutfört! Slutbesiktning enligt kontraktet skulle ha varit den 2 juli 2007. Vi kommer inte att rekommendera Fönstergruppen för fönster byte om någon frågar....det har varit alldeles för mycket strul och tagit alldeles för mycket energi av oss!

Kommentarer
Postat av: Pialotta

Underbart gott med lingon som man kokar själv.. det går inte att jämföra med de köpta burkarna.. helst de där i storpack i plast.

Jag har inte sett till några lingon ännu i mina krokar, men den som letar han finner kanske, annars finns det gott om de röda bären på torget:-)

Ha de..

Postat av: Anna

Åh vilken mysig helg =)

Måste komma ut snart igen ju, älskar ju ändå hösten speciellt ute på "landet" =)

2008-09-15 @ 17:30:47
URL: http://lindblom86.blogg.se/
Postat av: Pia

Otroligt vacker bild, små söta, vita klockor.. Du såg ut att ha haft det soligt i helgen, det hade inte vi. Suck! Men det regnade i allafall inte :o)Det finns alltid något att vara glad över!!

//Pia

2008-09-15 @ 18:18:55
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: sussi

ansinskörd ???? Översätt till norrländska tack :)

2008-09-15 @ 20:33:12
Postat av: Pia

Egennytta.. ja idag var det min ena dotter som råkade ut för detta.. och det är tufft i tonåren.. men nog har jag själv stött på såna personer men de flesta har jag sorterat ut ur mitt liv..

Av med tröjan!!?? Gör vi det här nu så hänger det snart istappar från bröstvårtorna :o)

2008-09-15 @ 21:30:52
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Så härligt med egenplockade lingon att göra sylt av.

Den där lingonplantan med blommorna är ju bara såå vacker.

2008-09-15 @ 22:46:50
URL: http://dagbok.stenstugu.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback