Försvinnanden





av Jodi Picoult!

En bok som är mycket väl värd att läsa. Jag har tidigare läst Allt för min syster och gillar hennes sätt att skriva.

Hon skriver i kapitelform där varje huvudfigur har ett eget kapitel vilket innebär att man får se samma händelse ur olika perspektiv. Jag vet att vissa kan uppleva det som jobbigt att läsa på det viset men jag gillar det.

Den här boken handlar om en numera vuxen kvinna som har en dotter tillsammans med sin fästman som hon dock inte är gift med på grund av att han är alkoholist och det är nåt hon inte känner sig trygg i. Hon bor tillsammans med sin pappa som hon har en härlig relation till. I hennes inre dyker konstiga minnen upp från barndomen som hon inte kan hitta nån förklaring till förrän den dagen polisen ringer på dörren och anhåller pappan för kidnappning....av henne!

Man får följa med kvinnan i hennes möte med mamman som hon trott varit död i 28 år, pappan i hans tid i häktet där moral och överlevnad inte alltid går hand i hand, genom fästmannens dilemma som pappans försvarare och man får också en djup inblick i hur vänskap mellan tre goda vänner sätts på prov!

Boken är på ca 500 sidor och den andra hälften av boken plöjde jag i natt för jag var bara tvungen att få veta...hur ska detta gå???

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hejsan Ia!

Den boken låter intressant. Om du gillar upplägget där man får läsa om hur olika personers upplever handlingen tycker jag att du ska prova Tracy Chevaliers böcker. Hon skriver precis så. Kolla min sida "Bokhyllan". Hon är en av mina absoluta favoriter!

När det gäller vitlöken köpte jag vanlig vitlök, men var snål och köpte Euroshoppers storförpackning och det var ett dåligt köp. Jag fick kasta många lökar som var ruttna inuti. Det är som vanligt - man får vad man betalar för.

Ha en fin dag!

Kram Ingrid

Postat av: johanna

tack... :)

2008-09-03 @ 12:21:43
URL: http://johannakvarnstrom.blogg.se/
Postat av: Cattis

så där ja..så fick du mig att bege mig till bibblan i morron då...C yaaa..

2008-09-03 @ 17:49:45
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Härligt när man hittar en bok som man inte vill släppa ifrån sig =)

2008-09-03 @ 18:23:37
URL: http://www.metrobloggen.se/nett

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback