Allting har en baksida!

Det är inte utan att jag ler när jag läser Aftonbladets nya kvinnosajt Wendela idag, de har en artikel om könskvotering...LÄS HÄR...vi har fallit på eget grepp skulle man kunna påstå!!

Kvinnor har länge stått på barrikaderna och ropat efter jämställdhet och det i sig har jag inget emot. Lika lön för lika arbete är naturligtvis självklart...det borde man inte ens ifrågasätta...men just detta med könskvotering...ska vi inte eftersträva att ha rätt individ på rätt plats???

Jag vill ju tro att det är kvinnor som drivit detta med kvotering för att vi ska kunna få tillgång till mansdominerade yrken *..rätta mig om jag har fel...* och då har det varit helt okej...klart att kvinnor ska ha företräde och självklart ska vi ha jämlikhet!!! Nu när situationen är den motsatta...då protesterar vi också!!!

Nej, så länge vi har ett betygssystem så bör nog högst betyg gälla oavsett kön! Sen kan jag nog tycka att handlag och intresse också ska spela roll....men där är vi inte!

Nånstans kan jag ibland bli irriterad över att det läggs så mycket fokus på detta med jämlikhet när det i världen finns människor som svälter och lider stor nöd....där om nånstans borde man lägga energi på jämlikhet...och då kanske inte bara mellan könen utan mellan människor. Det finns länder i världen där skillnaden mellan fattig och rik är så stor att vi inte ens kan föreställa oss detta då känns denna jämlikhetsdebatt vi för i Sverige rätt banal.....

Det ena behöver nu inte förta det andra...men visst finns det lite substans i det jag nu sticker ut hakan och påstår??

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ja du Ia, jämlikhet kan betyda så mycket olika saker. Men den viktigaste jämlikheten, att vi alla ska kunna äta oss mätta varje dag, den lär vi nog aldrig uppnå.



Angående din undran i gästboken: Jag har kollat hos kludd.se och visst ser det ut precis som gutefår, fast de där som springer framåt på vägen har lite konstiga horn? Jag bli lite, lite osäker.



/Ingrid


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback