Igår var ...

Igår var vi till svärmor för att gratulera svägerskan som fyllt år. Det bjöds på smörgåstårta och jordgubbstårta...om det smakade bra....tja, för all del!!!!
Det var ju bara hur gott som helst!!!

Sedan var vi faktiskt till Ramnäs glashytta och dit bör man faktiskt åka om man har/får möjlighet. Dels för att de gör så vackra saker och dels för att de är så oerhört tillmötesgående. Vi fick en ordentlig genomgång om hela processen i hur ett glas blir till.
Som barn var jag flera gånger i småland på olika glasblåseri men aldrig fick vi en sån bra guidening!

Denna gång handlade vi inte för det är ju inte billigt, eller vem avgör vad nåt är värt? Hantverk är väl det minst värderade arbetet när det gäller pengar...såvida Du inte heter Bertil Vallien eller så...
Ingen vill ju betala för nåt som är hemgjort...jag tänker då på en hemstickad tröja till exempel...vem vill betala för arbetskostnaden till exempel??

Nå, till jul ska vi nog åka dit och köpa en vacker karaff att ha julsnapsen i!!!

Titta gärna in på deras hemsida
Ramnäs glashytta

På kvällen grillade vi Sea bream och färskpotatis....så gott!!! Sea bream är en fisk från medelhavet som på nåt vis är släkt med braxenSläkt med braxen jag har haft lite svårt att hitta nån bra info om den stackars fisken....men god är den. Man gör några snitt på sidan och sen fyller man med citronsmör och stoppar in några timjankvistar och så lite potatis till!!



Detta inlägg blir publicerat på söndag morgon då åskvädret ställde till det med bredbandet i går kväll!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback