Ringa upp...

..okända nummer...gör Ni det?

Jag har en telefonsvarare på min mobil och så också på mitt hemnummer och jag förväntar mig att den som verkligen behöver ha tag på mig talar in ett meddelande på den. Jag ringer icke upp okända nummer som finns registrerade på min skvallerbytta!

Jaha...varför skriver jag nu detta..jo, för att återigen så kan man läsa i
Aftonbladet om folk som låtit sig "luras" att ringa upp dyra utlandsnummer...jag förstår faktiskt inte. Jag skulle aldrig komma på tanken att ringa ett nummer som jag inte känner igen och absolut inte ett utlandsnummer...såvida inte mina barn befann sig utomlands men då skulle jag veta vilket landsnummer de befann sig i.

Men å andra sidan så vet jag att dessa människor som låter sig luras är helt vanliga människor som Du och jag. Jag har bekanta som lät sig luras att tro att de vunnit en resa till USA när det kom upp ett pop-up-fönster i deras dator för en fyra år sen, jag tror att det blev en kostsam historia för dom.

Det är samma typ av lurendrejare som ligger bakom detta, samma som ligger bakom att Nordea under sommaren och hösten införde ett jädrans skitsystem när man ska logga in och betala räkningar. Förut hade man sina skrapkoder och sin personliga kod och allt fungerade jättebra så länge man inte lämnade ut sina koder till obehöriga som bad att få dom i mejl eller per telefon.

Numera så har man en eländig dosa som man ska trycka massa olika koder innan man fått uträttat det man ska och försök inte inbilla mig att det bara var äldre människor som lämnade ut sina koder....det tror jag inte ett dugg på!

Nej, detta med att vara lättlurad har absolut ingen ålder!

Kommentarer
Postat av: Pia

Jag håller med dig till fullo!!

Jag ringer aldrig upp, men däremot kollar jag vem numret tillhör via hitta.se eller eniro..



Häromdagen mailade min man ett skällsbrev till ett telemarketingbolag. Det ringer nämligen i telefonen, men ingen är där.. Det är f-n ÄNNU MER irriterande än om en försäljare verkligen finns i luren!!! :o)

Och ja, vi har spärrat med NIX men det hjälper inte!!



Ha en bra dag idag!

Postat av: Anna

Jag säger som Pia, jag kollar upp på eniro eller hitta.se



Käner jag igen nummret kanske jag ringer upp, det beror på vilken denna person är =P

2008-12-17 @ 16:41:15
URL: http://lindblom86.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag ringer aldrig upp ett missat nummer om det inte är någon som finns i min kontaktlista. Nyfiken är jag ju, så jag kollar på Hitta.se, men de där okända människorna får ringa mig igen om det är något de vill.



Alla försöker lura oss. Just nu kommer det mail från USA att jag vunnit, jag vet inte hur många miljoner, på min mailadress. Det är bara att ange vilket konto man vill ha pengarna insatta på. Hej och hå!! Det går man inte på!!



Kram Ingrid

2008-12-18 @ 11:32:45
URL: http://dagbok.stenstugu.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback