Det fördolda



av Hjort och Rosenfeldt.

Den gick snabbt att läsa trots de många sidorna, extra intressant att den utspelar sig i Västerås.

Men...och det finns några men...den skulle lika gärna kunna utspela sig någon helt annanstans för Västerås har en mycket anonym roll i denna bok. Jag hade gärna sett att man använt geografin bättre. Man nämner nån gata, nåt område men man får absolut inte nån känsla för staden. Jag jämför med Anna Jansson och Mari Jungstedt som använder Gotland som skådeplats och även om de ibland gör om geografin så får man en känsla för platsen, det får man inte i den här boken.

Storyn är också gammal eller naturligtvis är den ny men inget nytt tllförs i deckargenren. Det är samma gamla karaktärer som antingen är sexmissbrukare eller alkoholmissbrukare, ganska osympatiska personer helt enkelt. I detta fall är det en kriminalpsykolog som är den osympatiske som inte verkar kunna se en kvinna utan att försöka få henne i säng. Mer än en gång funderade jag på hur det ser ut i verkligheten....är alla mordutredare trasiga människor?

Men i det stora hela är det spännande läsning och kanske blir man lite överraskad när mordgåtan når sin lösning men....nja, jag är besviken och jag är inte övertygad om att jag kommer att läsa uppföljaren som kommer till hösten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback