Panik och vinter!

Igår kväll hände det som absolut inte får hända!!!! Ni som följt mig ett tag vet att jag studerar till IT-pedagog på distans på Tärna Folkhögskola och vilket redskap är det viktigaste i det läget?? Jo, datorn!!!

Igår när jag kom hem efter kursen som jag och en "kollega" håller på skolan så satte jag givetvis på datorn, man är lite lätt adrenalinstinn så man behöver varva ner...och det gör man väl lämpligast framför datorn!!!

Hela tiden blev jag utslängd från det mobila bredbandet men jag tänkte det berodde säkert på vädret för snön yrde utanför husknuten. Men jag har lärt mig att om jag stänger ner datorn och börjar från början så brukar det ordna sig, så det gjorde jag. Men...sista gången jag gjorde det så hände nåt!!

När jag sedan satte på den så...hände inget mer än att de vackra blåfärgade lamporna på datorn lyste och den knackade lite...sen var det stopp!!! Skärmen helt svart och absolut inget mera hände....PANIK!!!

Jag gick och la mig för klockan var vid det här laget ganska mycket men sova var inte lätt. Jag låg och tänkte på allt jag hade i datorn...hemsidan jag jobbat på de senaste veckorna....foldern jag gjort till samma uppdragsgivare...alla arbeten under läsåret...alla foton....allt borta!!!

Nånstans hyste jag ett hopp till mina mer kunniga IT-kompisar....kanske skulle de kunna hjälpa mig att rädda nåt. Började fundera på hur jag skulle kunna ta mig råd att köpa en ny dator...för en IT-pedagog utan dator är väl som en målare utan målarfärg dvs hjälplös.

Jag tog ett snack med högre ort och var verkligen så ödmjuk jag bara kunde.

I morse när jag vaknade och drog upp rullgardinen så hade jag velat att nån stod utanför och tog ett foto av min min...en dryg decimeter med snö!!! Kajsa såg lika förvånad ut hon när vi skulle gå och hämta tidningen!! Förresten...jag ska ge Er en bild av hur jag ser ut när jag hämtar tidningen...jag skulle kunna ta ett foto men därtill är jag för fåfäng, jag ger Er en ordbild i stället så får Ni använda fantasin, ofta kan ju fantasin vara "bättre" än verkligheten!

Jag har på mig en pyjamas med lila byxor, en morgonrock i blå fleece som är flera storlekar för stor (jo, det finns kläder som är för stora för mig också), knallblå gummistövlar och idag också en svart täckjacksväst. Mycket vacker med andra ord...när jag sen går så kommer det en hel del bilar och för den oinvigde gissar jag att det ser ut som att jag kommer från absolut intet där i min högtidsdräkt! Torpet syns nämligen inte från vägen utan det ser ut som att man kommer från åkern som ligger bakom en liten skogsrimpa.

Nå, när jag kom tillbaka s tänkte jag att jag måste ju prova datorn idag också för i drömmens värld så fungerade den. Jag tog datorn, plockade ur batteriet ( det lärde jag mig nämligen av min fd make att alltid göra...bryt all ström på saker som inte fungerar), satte i batteriet igen och sen i med sladden och sen tryckte jag på strömbrytaren.....och halleluja....den fungerar!!!!!

Mardrömmen är över men jag har lärt mig nåt viktigt.....ta med externa hårddisken och spara...skaffa stora USB-minnen och spara!!!!

Nu kan jag fortsätta att försöka få över hemsidan på one.com och sen ska jag ägna mig åt Bästa Vännen. Vi ska nog sitta och snyfta en del misstänker jag, kommer att vara otroligt vackra mot kvällningen. Ska berätta mer om det i kvällsbloggen precis som jag lovade i tisdags.

Kommentarer
Postat av: Gun

Åh gud vilken mardröm, förstår att du blev rädd. Ja, man ska alltid spara sånt viktigt någon annanstans. Vi spar alla foton på en lagringssida tex. Vore hemskt att förlora dem.



Sv: Ja, det går lika bra med chokladkakor. Ha dem bara i ugnen ett par minuter för länge.;)

Postat av: Em

Jag har tagit en back-up, men nu påminde du mig om att det nog är tid för en till..

2010-04-22 @ 14:49:06
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Afrodite

Ja, jisses, vilken panik om datorn skulle haverera!! Som tur är har jag en väldigt förutseende make, som back-up:ar stup i kvarten. =)

Sikken tur att du fick igång den! Pustar ut för din skull! =)

Kramen

2010-04-22 @ 15:27:20
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: matts

bra råd, det där med batterier,

2010-04-22 @ 17:02:13
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback