Med Lillklas i kappsäcken!

En av mina absoluta favoritböcker när jag var liten och ganska långt upp i tonåren var en bok som hette "Med Lillklas i kappsäcken" och idag kom jag att tänka på att den boken vill jag läsa igen. Den var så himla spännande!

Den handlar om två barn som får åka på en resa med tåg till Köpenhamn med sin moster. Väl i Köpenhamn köper de lotter och vinner naturligtvis en ponny.....hur får man med sig en ponny hem om man åker tåg? Ja...överhuvudtaget...hur får man med sig en ponny hem från Danmark till Sverige utan att moster märker det?

Den här boken har jag återvänt till många gånger i mina tankar och i kväll hamnade tankarna där igen när de pratade om Glyptoteket på teve vilket gjorde att jag gick och googlade boken. Blev då medveten om att boken skrivits av en av mina favoritförfattare...Gunnel Linde. Jag har läst mycket av henne genom åren men mindes inte att det var hon som skrivit denna bok!

Nåt ännu roligare när jag googlade var att den spelats in som film....



...och nu måste jag nästan försöka få tag på filmen!

Men en undran....är det möjligtvis så att nån har boken stående hemma i sin bokhylla och skulle vilja sälja den till mig?????

Kommentarer
Postat av: Gunsan

Nej du,,tyvärr finns ingen sådan bok här hemma :-) Dåligt med böcker för min del hihi. Men,,ser man på filmen så blir man nyfiken ju. Hoppas du får fatt i boken..kram från kussen :-)

Postat av: Gunsan

Du,,en sak till. Hur går det för bror din..är han ännu iväg? Tycker du kan be honom höra av sig som han lovade :-)

2009-03-05 @ 20:23:13
URL: http://gun62,bloggspace.se
Postat av: Gunsan

Inser givet att vi tar MSN. Är du hemma imorgon??? Ok,,jag ser om du är där :-)

2009-03-05 @ 22:02:26
URL: http://gun62,bloggspace.se
Postat av: Ingrid

Jag har så många barnböcker kvar, men inte just den här. /Ingrid

2009-03-05 @ 22:05:51
URL: http://dagbok.stenstugu.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback