Jag har bestigit Mount Everest!

Jo...det har jag faktiskt gjort och inte bara en gång utan massor av gånger!! Nej, det har inte slagit runt utan det är faktiskt dagsens sanning...för nog är allt sant som står i tidningen?

Det står nämligen att läsa i dagens Vlt - Västmanlands läns tidning att en brevbärare bestiger Mount Everest var åttonde dag och eftersom jag under ett par år jobbade som vanlig brevbärare så lär det ju ha blivit några bestigningar!!!!



Under några år jobbade jag som lantbrevbärare. Frågan är ju då...har jag kört nåt varv runt jorden och i så fall....hur många? Att vara lantbrevbärare måste nog vara ett av de mest fantastiska yrken som finns...eller fanns kanske jag ska säga för jag har en känsla att även det yrket förändrats så det inte är sig likt. Men...att vara lantbrevbärare innebar att man hade en härligt umgänge på morgnarna med sina arbetskamrater och när man var klar med sortering och andra sysslor fick man sätta sig i bilen och glida ut i landskapet. Jag fick sätta på "min" radiokanal och bara njuta av tillvaron. Jag fick se landskapet förändras under året, jag fick se djur som jag annars inte såg och jag fick träffa underbara människor som inte fanns i den vanliga stressade stadsmiljön...det var faktiskt det bästa jobb jag faktiskt haft!

Det här är taget i köket hos svärmor efter en tur i skogen och har inget samband med vad jag skriver i texten men får ändå symbolisera möet med olika människor!

Min pappa var lantbrevbärare i runt fyrtio( jisses, han måste ju vara yr i huvudet för han lär ju ha kört många varv runt klotet) år så kanske ligger det i blodet. min moster jobbade också runt fyrtio år i verket och även min mamma hade några år på posten innan hon förblev Bilprovningen trogen. Jag vill också minnas att det berättats för mig att det funnits en gående lantbrevbärare i släkten...nånstans i Lärbrotrakten tror jag bestämt!
Så Ni förstår att jag ibland kallat posten för ett familjeföretag!!!!!

Idag förstår vi dock ingenting av vad som händer på posten....det finns ju knappt nån post förresten...men å andra sidan är det kanske en merit att vara utbildad till ett yrke som inte längre finns...postkassör!!!


Måste förresten här berätta att postkassörsutbildningen var en ganska gedigen utbildning vilket många kanske inte har en aning om. För det första så var det ganska höga intagningskrav. Jag fick åka till Stockholm för intervju och intagningsprov och allt detta tog en hel dag!

Sedan blev det studier på Postskolan i 4 månader med en dags praktik i veckan och därefter 3 månaders praktik. En avslutande utbildning på 3 veckor med flera stora prov som skulle vara godkända innan vi fick våra intyg på att vi var färdigutbildade! Trodde Ni att det var så?



Idag blir det en lagom hektisk dag men jag ska göra nåt som är riktigt efterlängtat...jag ska klippa mig!!! Ska be min sjuka sambo att ta några foton och kanske eventuellt göra ett sånt här underbart före och efterreportage!!
Naturligtvis ska jag göra som de gör på teve....ta första bilden innan jag ens dragit en kam genom håret...oops, jag har inte kammat mitt hår på säkert femton år inte med en kam i alla fall. Jag är så lat så jag tar handen och drar igenom..sen är det klart!!!

Men först ska jag nu slå en signal till moster och vinka av henne...hon och hennes sambo åker till Gran Canaria i morgon och blir borta i 3 veckor!! Ja, ja...lämna mig här hemma bara...tänk inte på en förkyld stackare som säkert skulle må riktigt bra av lite värme!

Skojar bara...jag är glad att de unnar sig! När de kommer hem ska de till Stockholm på Buddy Holly...sen åker de till Helsingfors på kryssning.....bra!!! Så länge man orkar ska man hålla igång tror jag för då orkar man längre också!!!

Kommentarer
Postat av: Bettan

21 maj tycker jag du tar me dej sambon o hänger me till Åland..

2009-03-06 @ 14:59:54
Postat av: Ingrid

Post yrket har visst gått i arv verkar det som.

Lika skönt att var postman på sommaren med sol och värme så är det inte lika kul att vara postis när det är kallt och regn och rusk. eller ?

Kram Ingrid

Postat av: sussi

Post de nog snart ett minne blott..I vart fall att springa i trappor..De ska ju inför brevboxar i stället. Tjaa..De skulle vara kul att veta hur många varv du kommit runt jorden. Låter som ett fritt och underbart jobb.

2009-03-06 @ 23:02:55
URL: http://mittguldfiskminne.blogg.se/
Postat av: Pia

Brevbärare är stora hjältar!! Seriöst!!

Åh, vilka vackra bilder du tagit.. :o)

Ha en skön helg!

Kram!

2009-03-06 @ 23:45:55
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback