En helt vanlig torpmåndag..

...men ändå inte för i morgon är det dags för första besöket hos Arbetsförmedlingen och det är inte utan att jag tycker att det ska bli lite spännande!

Många tankar har snurrat i mitt huvud efter en natt av typiska fysiska reaktioner i min kropp, jag går inte in på dom men natten var icke behaglig!! Nåt jag fastnat för i den anonyma anmälan var att jag gått omkring bland mina grannar och påstått att "Varför jobba när man inte behöver?" Att bli anklagad för att vara arbetsskygg är ganska obehagligt så jag satte mig ner och funderade lite....jag ska nog skriva ner hur mitt arbetsliv sett ut fram till den dag väggen var nådd så får vi se om någon efter det kan säga att jag är arbetsskygg...men det tar vi en annan dag för idag var tanken att bloggen skulle bli lite underhållande!!!

Torpet ligger i skogskanten mot en åker och den farbror som bodde senast som bofast här måste ha varit en riktig fågelälskare för antalet fågelholkar är enormt! Jag är inte kunnig på fåglar men jag tycker dom är vackra så länge de är utomhus!

Det finns en fågel som sjunger så otroligt vackert och jag har försökt att få syn på den....idag kom den och satte sig precis bredvid mig så jag fick faktiskt fram kameran och lyckades ta en bild...sen in efter fågelboken och jo, det var vad jag trodde att det var....en Trädgårdssångare!!



Det är absolut ingen proffsbild men nog håller Ni väl med om att det måste vara en sån gynnare?? Den sjunger så vackert så kunde jag bara ta någon av dessa toner så skulle jag veta vad jag skulle syssla med i framtiden!

Jag har ju tidigare berättat att vi har ett sädesärlepar som återkommer till oss varje år, så även i år. Det boar uppe på taket under tegelpannorna och är faktiskt ganska underhållande om än lite högljudda! De nästan rufsar oss i håret om vi blir stående för länge i närheten av deras bo. Idag satt en av dom riktigt länge och skällde på mig och min vän när vi kontrollerade tomatplantorna!

De retar också katterna till den milda grad att det hänt att katterna nästan löper gatlopp för att ta sig ur torpet ut till lidret eller syrenbersån för att njuta frisk luft! Hela tiden flyger de precis ovanför huvudet på katterna och skriker! Första somrarna gjorde väl katterna små försök att ta dom men det är omöjligt för en katt att ta en frisk sädesärla och numera är fåglarna mer intresserade av leken än katterna!

Idag när jag satt och läste så kom en av dom mycket nära och kollade vad jag gjorde!



Det verkade dock som att han tyckte att det var okej att jag satt vid hans torp och läste min bok...det tackar man för!!!!

I år verkar det bli ett år där man kan se fram emot *hummar* att få bli biten av en nyckelpiga oj, vilka massor det finns i torpet! Men det är bra för de är ju älskare av löss och annan ohyra så vi får väl hoppas på att det inte blir nån invasion..för det gör ont när de hugger tag i skinnet!



Lisa har idag legat inne hela dagen, möjligtvis blev hon slutkörd igår för då kom hon inte hem förrän klockan var halvtolv vilket jag tycker är lite för sent när man inte ens fyllt sju år! Kajsa däremot vet jag inte riktigt vad hon sysslat med, när min vän kom så inspekterade hon dennes bil och hälsade men sen ut i skogen igen. Hon kom tillbaka när Ärland var på besök och då såg hon ut så här om nosen....



Alldeles grön! Vi har trott att det är sork som gräver upp gräsmattan på nätterna men kanske är det Kajsa Katt?!

Sen ska jag berätta nåt roligt som hände för ett par veckor sedan när ESC gick på teve!

Vi hade ju dotra till sällskap den helgen och vi satt alla inne och tittade på det förstås och när Island bidrag spelades så passade jag på att gå ut och ta en röjk *aja baja*. Jag står därute helt lugnt, klockan var ungefär halvtio så det började skymma lite då och det var alldeles vindstilla. Rätt som det är skriker det KOKO i närheten av garaget och dass inget märkligt med det för göken bor nånstans hos oss varje år men detta var så starkt och följdes omgående av ett helt galet skratt!!!

Min första tanke var att kanske det var sonen som kommit ut för att busa men jag kom ju på att han var och cruisade i Köping!

Samma ljud upprepades igen men det kom närmare och håret på hela kroppen reste sig...så otäckt lät det! Vill ju här påpeka att jag är inte speciellt mörkrädd för jag bor ju härute ensam i veckorna och envisas med att läsa mina deckare och thrillers...men detta var läskigt värre! Jag for in genom dörren, reglade den väldigt bestämt och försökte se lagom cool ut för att inte skrämma sextonåringen! Sambon berättade efteråt att jag inte lyckats med coolheten!! Ut i köket och tittade genom fönstrena för att se om jag skulle få se galningen, men inte en rörelse i skogen!

Gick in och satte mig vid teven igen för att fortsätta med ESC, jag kunde dock inte släppa den otäcka upplevelsen så till sist berättade jag. De log lite åt mig och sa....vi går ut! Jag gick ut först och direkt hörde jag en helt vanlig gök...koko...men då på ett mera normalt avstånd och på ett helt vanligt sätt. När sambon klev ut tystnade han! Dotra sprang på dass....hon är inte den lättskrämda typen!

Jag insåg att det varit göken som varit mycket nära, kanske bara på 30 meters håll och jag lovar att då hörs den! Idag när jag letade efter Trädgårdssångaren så ramlade jag över beskrivningen av göken....nu förstår jag att det var en upprörd gök som skrämde mig!!

Läte: Gökens välbekanta läte "kóck-ko" ersätts ibland av ett hest "koch-cha-cha" när han blir upprörd. Honan har ett småspovsliknande bubblande!!

Allting har en förklaring...precis som i böckerna jag älskar att läsa!!! Men tro mig....det var läskigt!!!

Kommentarer
Postat av: Cattis

va..bits nyckelpigor...och jag vet hur en ko låter som har hosta..jag lovar då låste jag dörren o stängde alla fönster i stunga för jag trodde de var en riktig snuskgubbe som stod o hostade..samma med råbocken tror ja de är..den kan låta som ett spädbarn som riktigt lider o plågas...de sa min pappa iaf..C yaa..

Postat av: sussi

Vad härligt vackra bilder du har tagit! Ser ju ut som naturvykort! De å i vårt samhälle folk kan inte emd att någon annan är sjukskriven. när du inte går emd rullartor/kryckor/Sitter i rullstol eller har synliga skador.. Då är du "frisk". de som en kläckte ur sig"Hur kan de vara jobbigt att gå på kurs. Njaa..Låter ju inte jobbigt men när man har bäckenbensproblem kan man ju inte sitta på hårda konferans stolar.

2009-06-01 @ 22:42:26
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/
Postat av: Cattis

bloggen idag tisdag är tillägnad dig....mina tankar finns hos dig hela dagen, känns det jobbigt så sänd den energin till mig, jag tar emot det idag...kanske kanske finns det en liten uppmuntran till dig på dan om postverket gör sitt jobb!

Kram Cattis

2009-06-02 @ 10:28:26
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är här :)

har inte nå internet så blir inga uppdateringar allt för ofta :(

Hoppas allt är bra med er :)

Kramas massor

2009-06-02 @ 10:53:29
URL: http://lindblom86.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback