I morgon!

I morgon torsdag är det dags för min första kontakt med min grupp...spännande!

Sitter idag och försöker komma på hur jag ska lägga upp det men har faktiskt bestämt mig för att ligga lite lågt med planeringen. Jag har en planering i stora drag men känner att jag faktiskt först måste känna av vad gruppen vill och vilka dom är.

Jag har ett studiematerial som underlag och därifrån kommer jag naturligtvis att hämta inspiration till träffarna, men eftersom jag tar över en grupp så måste jag "känna in mig" först. Så fungerar jag men kanske inte andra!

Inspiration hämtar jag också från min moster född 1937 vilket innebär att hon tillhör den målgrupp som jag kommer att jobba med. Henne intervjuar jag...vad vill man lära sig, vad behöver man kunna? Innan jag gjorde det så hade jag en bild av en kursplan i huvudet men den kraschade totalt efter intervjun och träffen med Isa på Tärna. De vill inte alls lära sig grunderna i hanteringen av en dator....de vill lära sig att använda datorn vilket är en viss skillnad! Word, Excel mm har en underordnad betydelse har jag förstått. Viktigare är att lära sig beställa varor på Ellos, läsa tidningarna från födelseorten, sälja/köpa saker på tradera så där är svaret på varför min planering är så diffus!

Utvärderingen däremot den ska nu färdigställas och redigeras. Det är ju också nåt jag kommer att ha användning för i min fortsatta planering.

Jag funderar också en del över den andra kurs jag ska hålla i min praktik. När, var och hur....men jag låter inte paniken hoppa på mig för jag har hela terminen på mig och idéer finns!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0