Sista träffen!


Att ha en kurs med pensionärer är ganska speciellt för framför sig har man en otrolig kunskapsbank. Det är människor som har mer liv bakom sig än framför och alla har en massa erfarenhet som man själv inte har och det måste man respektera!

För oss som hållit på med datorer en längre tid och faktiskt upplever mycket som självklart så är det en utmaning. Vi beställer kläder på Ellos utan att blinka, vi betalar våra räkningar på internet utan att ens fundera på varför vi gör det!!! Så är det inte för den äldre generationen, de litar inte på tekniken på samma sätt som vi gör och det är bra tycker jag!!!

Men just detta gör att det blir en utmaning att genomföra denna kurs...men jag gillar utmaningar!! Jag vill få dom att lita på tekniken men att ändå fortsätta att vara kritiska.

Till idag hade jag gjort en Power-point för att visa hur man betalar räkningar via Swedbank och Nordea ( det var de två banker som användes i gruppen så tro inte att det var nån favorisering ;)). Just detta med bankkonton är ju lite speciellt som jag också nämnt tidigare, vem vill skylta med sitt bankkonto offentligt?
Jag vill mest visa dom hur det ser ut, visa dom miljön så att de skulle känna igen sig när de väl ordnat sina dosor mm på sina respektive banker. Här fick jag dock en liten utmaning då jag själv jobbat så många år inom bankvärlden, att inte gå för djupt in i detaljer men ändå hjälpa dom på väg med OCR och kontonummer...jag tror jag fick en skaplig balans i det!!

Jag hoppas att jag lyckades få dom lite intresserade av detta för är det nåt internet är bra till så är det just bankaffärer. Där finns det pengar att spara!

Efter det så gick vi åter igenom detta med att mejla och bifoga filer. Några av dom hade lyckats väl hemma medan en del drabbats av hjärnsläpp men, på't igen. Jag tror att de flesta nu behärskar detta!

Efter lunch gjorde jag en sammanfattning av vad vi gjort under dessa fem träffar. Hur man hittar bloggar att läsa, hur man hittar Ellos, SVT - play, Tv3 - play, Sveriges Radio. Det senare var populärt för flera av dom upptäckte att de nu kan spara minst 24 kronor i månaden genom att skicka in melodikrysset via hemsidan. Ja, massor av såna där tips och trix som man kan ha användning för på nätet!!

När klockan närmade sig två rundade jag av och de överaskade mig med en bukett av jätteformat med tulpaner!!!!!Att få vara IT-pedagog för den här gruppen har varit toppen och jag är så glad att jag får förnyat förtroende efter sportlovet....då kör vi tre träffar till!!!!

Idag har jag också haft en åhörare och för Er som eventuellt känner en viss oro för att ha en erfaren pedagog som sitter och studerar Er så kan jag bara lugna Er med att det är helt okej! "Hon" gjorde inte mycket väsen av sig och vid ett par tillfällen var det faktiskt riktigt positivt och bra att ha en assistent!!!

Personligen så uppskattar jag dessa besök då den kritiken kan få mig att utvecklas och bli bättre, så välkommen tillbaka!!!

Fjärde träffen!

Hemma igen efter fjärde träffen men mina pensionärer!

Försöker känna hur det känns och önskar jag kunde dela med mig av det som finns inuti mig....det är en bomullslik känsla och den känslan beror inte på att att jag har en förkylning hängande över mig!!

Igår var jag orolig att behöva ställa in då jag verkligen var hängig men jag lyckades mota bort det mesta med lite ibumetin och vila så idag känner jag mig skaplig och efter en helgvila blir det bra!!

Min planering inför denna träff var egentligen att fixa en power-point och visa hur man betalar räkningar via nätet men av olika anledningar så var det inte praktiskt genomförbart. Den saken är dock ordnad nu så om allt går som planerat så kommer den lektionen att genomföras nästa torsdag som också är den sista träffen.

Istället valde jag att nosa lite i word och låta dem skapa varsitt dokument som vi kunde bifoga som fil i ett mejl. Vi gick också igenom ytterligare en gång hur man skickade bilder. Allt tar sin tid men när vi är klara för dagen brukar de flesta ha ganska klart för sig hur man gör. De går sen hem och tränar och emellanåt dimper det ner ett mejl i min inkorg där de visar vad de gjort!!!

Nästa gång är som jag skrev sista gången men de vill fortsätta och för mig är det inga problem. Jag tar det som nåt positivt, jag kan inte vara helt usel som pedagog då....eller beror det på att de är så sällskapssjuka?!

Nu blir jag personlig i min reflektion men jag känner att jag behöver dela detta. Jag har varit sjukskriven i sex år och det är en underbar känsla att få känna att man kan uträtta nåt. Innan jag blev sjukskriven så jobbade jag som pedagog om än i en annan bransch och jag känner verkligen hur mycket jag har saknat detta...jag gillar verkligen att lära människor saker!!!

Just nu älskar jag verkligen mitt liv!!!!!

RSS 2.0