Vems arbete är viktigast?

Jag fick ett mejl häromdagen som gjorde att jag började fundera på om det finns oviktiga och viktiga arbeten?



Är lokalvårdarens arbete i lasarettskulverten mindre viktigt än chefsläkarens? Är kontoristen på ABB mindre viktig än koncernschefens arbete? Är mitt jobb som lärare på SFI mindre viktigt än en lärarens jobb på universitetet?

Mitt svar på samtliga frågor är NEJ...inget jobb är mer viktigt än nån annans! För hur vi än bär oss åt så är vi alla lätta att ersätta och lämnar förmodligen lika mycket tomrum efter oss som handen gör när man tar upp den ur den vattenfyllda tunnan, däremot kan våra personligheter bli svåra att ersätta!

Sen finns det arbeten som för mig är mer betydelsefulla...

Många rynkar på näsan när de hör att någon annan har en anställning som lokalvårdare, men är det ett dåligt jobb? För mig är det ett viktigt jobb och jag ser till att hälsa glatt på vår lokalvårdare varje dag för hon utför ett arbete som jag inte vill utföra, inte för att det är ett dåligt jobb utan för att jag är lite kräsmagad och tycker att det är lite äckligt att städa efter andra. Alla vårdbiträden tycker jag är värda all uppmärksamhet de kan få för de gör verkligen ett arbete jag aldrig skulle fixa. Jag lovordar verkligen de människor som vill gå omkring och byta blöjor och allt annat i bloggen onämnbart med mera på äldre och sjuka människor och jag hoppas verkligen att det släktet inte dör ut....Ni är värda all lovsång och uppmärksamhet!!!!

Betyder detta att det finns jobb jag tycker är onödiga? Helst skulle jag vilja svara nej på den frågan men jag kan inte göra det och vara helt sanningsenlig för det finns arbeten som jag inte riktigt förstår och det är väl det som är knuten i det hela.....det vi inte förstår tycker vi ibland är onödigt. Däremot undrar jag om det finns människor som förtjänar dessa enorma löner. Jag hörde i veckan om en nyutnämnd chef på nåt svenskt företag som skulle få runt tolv miljoner i årslön....vilket innebär runt en miljon i månadslön....själv får jag ut ca femtusen varje månad...innebär det att hans arbete är 200 hundra gånger viktigare än mitt?? Okej...jag jobbar deltid men ändå....är hans jobb hundra gånger viktigare än mitt?

I min värld, som Ungsonen uttryckte sig när han ville rättfärdiga sina åsikter, så är alla människor lika mycket värda oavsett om de har en chefsbefattning eller om de tvättar bilar!



Man kan inte se om det är städare eller riksdagsmän på bilden....alla är nästan lika ;)








Det här inlägget skulle jag ha skrivit då häromdagen när jag var irriterad men då fungerade ju inte blogg punkt esse och ska jag vara ärlig så kommer jag allt näramre den dag då jag byter bloggverktyg för jag är absolut inte nöjd med denna värd just nu....allt tar förskräckligt lång tid. Att ladda upp en länk är verkligen tålamodsprövande!!


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Där kom den!



Du har så rätt, jag kan inte fatta att man kan göra nytta för så enormt mycket pengar som höjdarna får. Att den enas arbete är viktigare än den andras? Vi är alla beroende av varandra för att tillvaron ska fungera och någon måste göra även de mindre attraktiva jobben.



Kram och ha en fin fredag!

Postat av: Agneta

Hej!

När jag äntligen ska skriva här så uppdateras reklamen och jag får börja om...

2011-03-18 @ 17:01:14
URL: http://www.agnetas.name
Postat av: Ingrid

Jag har ett svar på din kommentar som du nästan måste se!!

2011-03-18 @ 17:37:04
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Freedomtravel

Alla som arbetar och deltar i samhället på ett positivt sätt är ju mycket värda. Det skulle inte ens falla mig in att tänka att lokalvårdare skulle vara ett dåligt jobb. Däremot kan vissa specialister vara svårare att ersätta.

Visst är vissa löner absurda... Det gäller väl inte så många i Sverige, men det är ju obegripligt när det når absurda nivåer.

2011-03-18 @ 18:53:43
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Karin

DU som håller på med webbdesign ska såklart ha en egen domän!

Det behöver inte kosta mycket, och är såååå kul!

DET är du värd! - Mycket mer värd än många chefer är sin lön!. ;P

2011-03-18 @ 21:26:37
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Pia

Alla är viktiga.. Städerskan definitivt. Jag hejar på alla städerskor jag möter, inte bara den vi har på vår arbetsplats. Det är så många som liksom inte "syns" för omgivningen, trots att det skulle synas direkt om de inte gjorde sitt jobb.



Däremot tror jag inte att alla är lika enkla att ersätta. En speciell hjärnkirurg eller en specialist på ett visst datorsystem t ex.



Däremot tycker jag att lönerna är orimliga i många fall där den enes arbete, bläddrandes i papper, synes så jävla mycket viktigare än en som har betydligt lägre lön men som kanske jobbar med människor, vilket enl min mening är ett av det viktigaste arbetet som finns.



Sv: ja, du har rätt. Jag måste genast gå in på bloggen och dementera.. Jag är inte på Litt-festen idag.. Kände mig för slö.. Men kanske sticker jag dit nu efter tolv, efter att jag bokat mitt zumbapass!! :o)



Det konstiga namnet handlar om Litteratur! Böcker, böcker, böcker alltså!! :o)

2011-03-19 @ 11:53:57
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Det finns många jobb jag INTE skulle vilja ha, men jag rynkar absolut inte på näsan åt dom som utför dom jobben.

Sen kan man ju ändra sig också. När jag jobbade som djurvårdare hade jag oerhört svårt att tänka mig att jag skulle kunna jobba på kontor. Tänk att sitta på rumpan hela dagarna?!?! Sen skolade jag ju om mig till programmerare och tänk så lätt det gick att sitta ner och tycka att det var jättekul :-)

2011-03-19 @ 15:15:10
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Stattinskan

Jag kan bara nicka och hålla med i Amas kommentar :-)

2011-03-20 @ 08:34:41
URL: http://stattinskan.blogspot.com
Postat av: Babs

Har aldrig satt in de olika yrken i klasser, alla jobb är lika mycket värda.

Jobbigt att bloggen krånglar för dig.

Kram

2011-03-22 @ 08:01:42
URL: http://blogg.amelia.se/babsblogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback