Praktik

Den här bloggen kommer att fungera som min praktikblogg. Tanken har varit att använda en helt annan bloggfunktion men den funktionen och jag kommer helt enkelt inte överens...alltså väljer jag att använda en välkänd funktion och sparar därigenom både tid och energi.

Under utbildning till IT-pedagog ska vi också ha praktik och min första praktikplats kommer att vara på Tärna Folkhögskola och mina adepter kommer att vara ett gäng härliga pensionärer. Det passar mig utmärkt då de varit min målgrupp i tanken under en lång tid.

På torsdag den 14:e januari kommer första träffen att vara. De har då träffats tre gånger tidigare under annan handledning så jag får alltså ta över en påbörjad grupp vilket är helt okej för mig. Jag kommer ändå att välja att som man säger köra mitt race.

Att vara pedagog är nåt personligt, man kan inte ta någon annans koncept och göra till sitt eget. Men, man kan låna av andra och göra till sitt eget, det är en viss skillnad!

Eventuellt är det falsk trygghet jag känner när jag tänker att det kommer att gå bra för jag har trots allt jobbat som pedagog tidigare dock i en annan "bransch" och med en annan målgrupp. Men jag kan känna att det är en av fördelarna med att bli äldre, allt måste inte vara så perfekt på en gång, man får göra bort sig och ingenting är så illa så det inte går att reparera!

Att lära ut är också att lära vilket är fantastiskt spännande. Det sitter en grupp förväntansfulla pensionärer och väntar på mig på torsdag och i varje individ ryms massor av kunskap. Är det inte fantastiskt att få möte den kunskapen?

Jag vet också att jag har kunskap som jag kan dela med mig av till dem...ge och ta, det är nog svaret på någon av livets stora gåtor!

I morgon kommer jag att sätta mig och skriva ner de tankar jag har runt denna kurs. En liten kursplan som kommer att vara väldigt formbar för jag behöver träffa allihopa först och få veta...vad vill de....vad kan de? Det är inte alls säkert att jag redan har svaren på de frågorna.

Jag har också en tanke om att utforma en liten och enkel utvärdering som jag kan använda efter varje kurstillfälle. Låt mig helt enkelt veta vad jag gör bra och vad jag skulle kunna göra bättre!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0