Tack för den här tiden!!!Nu sitter vi på båten och jag hör hur den varvar för att ta oss ut på det vindlande havet där gässen går höga. Nu går båten.....och här sitter jag skräckslagen!!! Alla pratar om sjösjuka men det är då inte mitt problem...tror jag i alla fall för det är många år sen jag åkte båt i riktig sjögång men nu är det nog dags är jag rädd. Jag har intagit en postafen för att lugna ner mig för det är rädsla jag har, riktig rädsla. Just nu talar en röst om hur man ska bete sig om det händer något...då hör man en signal...och så påstår dom att man ska hålla sig lugn...oj, oj... Jag har insett att jag måste ta tag i det här när jag kommer hem, kan man gå i terapi för att man är rädd för clowner så måste det finnas terapi för min paniska skräck för båtar och sjögång! Jag gör som jag brukar när jag går till tandläkaren, vilket jag undviker, men jag har ett knep....när något är riktigt jobbigt så brukar jag fokusera på att det går över....alltså sitter jag här med mitt mantra...om fyra timmar är vi framme, om fyra timmar är vi framme, om fyra timmar är vi framme...... Nu börjas det....det ruskar och surrar...smäller...nu lät det som en lastbil välte...Jo, jag vet att många tycker att jag är fånig men fundera...har inte Du nåt som Du är paniskt rädd för...ormar kanske eller spindlar...tycker Du att det är fånigt?

Kommentarer
Postat av: A-C Nancy

Sitter här på jobbet och läser din blogg, tänkte få dig på andra tankar då jag har det relativt lugnt här nu.Du är lite som Lasse Åberg i sällskapsresan, "Jag kan flyga, jag är inte rädd! ;-) Bra knep!Inte är det fånigt, tror att de flesta har skräck över något. Jag själv te x gillar inte mörka, trånga utrymmen, känns som att jag kvävs. Dock klarar jag av hissar, så länge lampor fungerar.;-) Blev instängd i en som liten och lamporna slocknade, det var tufft! Kanske därav att jag inte gillar små, mörka utrymmen!? Vem vet!Hoppas att du får en fin resa, kramar

Postat av: Gun

Förstår dig helt, jag är också livrädd för att åka båt. Och flyga. Men jag gör det ändå. Jag brukar titta på personalen. Så länge de är lugna borde allt vara normalt. :)

2011-10-06 @ 17:13:35
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Majsan

Finns det egentligen någon rädsla/skräck som är fånig? Jag tror inte det. Alla har vi något som vi är mer eller mindre rädda för - och för den som inte känner den typen av skräck, kan det låta lite barnsligt att vara rädd för "så vanliga saker som att åka tåg, flyg, båt, spindlar med mera.. " Om dessa tycker jag synd om - de borde få uppleva det någon gång för att bredda sitt förstående för andra.Hoppas Din oro dämpas under resans gång.Kram på Dig

2011-10-08 @ 11:59:43
URL: http://www.chattens.se
Postat av: Guggelutt

Så där var jag med flygplan efter min mardrömsresa över Alperna 1987, då var det bergådalbana på 10000meter! Efter det undvek jag flyg tills Janne började tjata om Kanarieöarna... och så min egen lust till att resa gjorde att jag tog tag i det. Många svettiga timmar med tårar och ångest, men idag klarar jag det rätt hyfsat. Ibland med Atarax, ibland utan. Men jag vet precis hur det är att lyssna efter lastbilar som välter/motorer som ramlar av. Utsätter man sig någorlunda ofta så blir det lättare, men jag tror aldrig det går över. Du har varit jätteduktig!!!!

2011-10-16 @ 23:05:33
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback