The Joneses

Ja, på svenska heter den förstås Familjen Jones.

Den här filmen kommer jag gå och tänka på väldigt länge för den har ett mycket bra budskap trots att den är amerikansk ;)

Den rika och välbeställda familjen Jones flyttar in i ett villasamhälle och får genast inflytande på sina grannar och skolkamrater. De ser genast till att integrera sig på alla sätt och vis och lyckas på ett formidabelt sätt och snart får man veta varför!

De är ingen riktig familj utan de låtsas vara en familj för att marknadsföra produkter, allt från parfym, golfklubbor till alkoholhaltiga drycker. Tills något händer.....vill Ni veta mer om filmen så klicka på länken ovan.

Själv började jag genast fundera på vad vi håller på med? För nånstans så är detta inte bara en film....det skulle kunna vara på riktigt! Tänk om Din granne därborta i lyxvillan som har allt egentligen är en levande reklampelare? Och hur har den grannen påverkat Dig?

Det är så lätt att säga att jag blir inte påverkad av reklam men det går inte att värja sig, om man tittar på teve så är det svårt att undvika reklaminslagen och när man sen står framför tandkrämshyllan och ska välja så dras ögonen till den tub som varit mest synlig i teve...Du kanske inte köper den, men Du tittar på den en gång extra. Själv försöker jag verkligen att undvika påverkan av reklam och verkligen tänka efter men nog händer det att jag faller också! Bland annat så rotar jag gärna i röda-lapp-lådan och där kan man ibland hitta såna varor man sett i reklam till ett lågt pris och då kan jag falla...ibland bra...ibland inte bra ;)

Modet är ju likadant. Jag minns väl när de vida byxbenen kom tillbaka en kort tid första halvan av nittiotalet...aldrig i livet sa jag, det har jag redan gjort en gång!!! Det tog inte så många månader förrän jag hade vant mig vid det och också hade ett par egna. Bygelbehån är väl ett annat exempel....det kändes som ett tortyrredskap när det kom....har jag något annat idag? Apropå behå...minns Ni när man började se behåbanden under linnena?? Gräsligt, tyckte åtminstone jag....nu bryr jag mig inte!!!

Det finns många såna exempel och en del är bra och en del är dåliga som det mesta i livet men det tål att tänkas på. Filmen kommer jag att se en gång till för den här måste Blivande se!!!!

Nu kryper jag tillbaka till teve-soffan med nässpray, alvedon och näsdukarna!!

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Även om man varken vill tro det, eller erkänna det så visst påverkas man av reklamen. Fast oftast är det för min del åt motsatt håll. Reklamen är så dålig (och störande) att jag riktigt hatar produkten...

:-)

Postat av: sussi

Filmen är bra har sett den 2 gg. När jag såg den så fick jag då budskapet att de är så de är. Vi vill ha de grannen har..Men hur de sen kan gå ..

2011-05-17 @ 09:25:58
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback