Never ending story

De flesta av oss har ju vid något tillfälle haft kontakt med Försäkringskassan och de flesta har nån form av erfarenhet...god eller dålig.

Själv har jag ju haft en hel del med denna inrättning att göra och tills för drygt ett och ett halvt år sen så var det faktiskt mest positivt. De lyssnade och brydde sig om mig som människa men sen kom ju denna förändring att alla ska ut i arbete oavsett sjukdom. Detta har jag egentligen inte nåt att invända emot för naturligtvis så mår de flesta av oss bättre av att ha ett jobb. Det är skönt att få gå till jobbet och få tränga undan smärta och andra jobbigheter några timmar.

Det är inte alltid man kan gå tillbaka till det jobb man hade innan man blev sjuk men eftersom det nu är arbetsförmedlingen som sköter om rehabiliteringen så är mina erfarenheter att det har blivit mycket bättre. Ingen stress utan jag får själv vara med och påverka mera, vad orkar jag och vad kan jag. Naturligtvis måste man vara öppensinnad själv och vilja...och gör man det så kan livet få en nytändning. Att gå hemma är inte kul såvida det inte är av frivillig vilja ;)

Men...när man som jag arbetstränar så måste man ändå ha med Försäkringskassan att göra, det är nämligen dom som betalar ut den fantastiska ersättningen....178 kronor om dagen för min del.

Det är här det börjar bli jobbigt igen....blanketten som ska fyllas i!!! Jag har fyllt i fyra närvaroblanketter och skickat in för att få min ersättning....alla fyra har kommit tillbaka på grund av att jag fyllt i den fel!

På den senaste blanketten hade jag ju börjat arbeta några timmar på riktigt och jag tog fram "bruksanvisningen" och fyllde i så noga jag bara kunde. Skickade in den den tionde vilket torde innebära att de hade blanketten den elfte januari. I måndags (24/1)  fick jag tillbaka den med beskedet att jag gjort fel...vilket alltså har tagit dom 13 dagar att upptäcka!! De tidigare månaderna har jag trots det fått mina pengar utbetalda men den här månaden verkar de vänta på att få tillbaka blanketten rättad.

Vad är då kontentan av detta.....jo, tack och lov att jag i grunden är lyxhustru och att min ekonomi inte står och faller med denna utbetalning. Men...vad gör den människan som faktiskt är beroende av sina pengar? Och....varför i hela friden ska det inte gå att gör en blankett som är begriplig? Jag anser mig vara bra på det svenska språket och att kunna tyda svensk text bra...men denna gallimatias verkar omöjlig!

Nu kanske det låter som att vi vunnit på LOTTO och lever ett liv i lyx så jag vill genast ta ur Er den villfarelsen men eftersom vi har haft det tufft med endast en inkomst långa tider så har vi lärt oss att leva billigt och det är endast tack vare det vi klarar oss....men vinsten är nog på gång. Igår på lottodragningen så hade vi en rad med tre rätt och två tillägg....det  är ju egentligen fem rätt kan jag tycka ;)

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Usch vad det låter jobbigt det där...

Själv är jag lyckligt lottad och har inte behövt ha nåt med FK att göra sen 1989 då jag drabbades av ischias. På den tiden var det inte alls så krångligt som det verkar vara idag.

Postat av: Diana

Som ung var jag arbetslös och fick min undersköterskeutbildning betald av f-kassan och ja, det var samma jobb på den tiden. Jösses alltså! Tyvärr måste de ha alla papper för att folk fuskat, men det blir inte roligare att fylla i det för det...

2011-01-27 @ 15:28:23
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Haha, jag snackar för fasen som jag är 80 bast! Detta hände för typ 8 år sedan. ;)

2011-01-27 @ 15:28:54
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Karin

Ja, det är tur att ersättningen är så dålig, att man inte går under när den inte kommer... ;(

Försäkringskassan är ju hopplösa med sina blanketter, och även om man ringer och frågar en människa, så kan det ju vara fel i alla fall.

De kan nog inte själva fylla i dem rätt tror jag...

2011-01-27 @ 18:39:21
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: TT

Jag hade aldrig problem under mina sju år jag var sjukskriven sammanlagt... jag har två gånger fått förtidspension men båda gångerna på egen hand kommit igen.

Mannen har gått med sjukbidrag sedan 2001 och heller inte haft så stora problem förrän nu... blir utförsäkrad i juli om FK känner för det.

2011-01-27 @ 23:12:12
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Stattinskan

Ja, FK är inte längre en "försäkrande" myndighet utan en myndighet utan empati, kunskap och förståelse - en bestraffningsmyndighet. Gud nååååde den som är sjuk, det är i lag förbjudet!

2011-01-28 @ 11:39:48
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Krönikören

Ha! Som du räknar är det väl inte så konstigt att det blir fel! 3+2 är ju inte 5. ;D

2011-01-28 @ 19:45:42
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback