Så här var det....

Igår när jag kom hem och skrev mitt inlägg så kände jag att det var vad jag ville dela med mig av för återigen, det är det där med privat och personligt! Just då kände jag mig så sårbar men nu har det gått snart ett dygn och jag känner att jag vill nog berätta mer eftersom det är nåt jag delar med flera av Er och kanske kan det göra att nån annan känner sig mindre ensam!

Ensamhet är nämligen nåt jag ofta känner i min "sjukdom" (jag väljer att skriva det inom fnuttar för egentligen tycker jag att sjukdom är nåt mycket allvarligare). Jag tror att jag väljer ensamheten själv, jag vill inte vara till besvär när jag mår som sämst...man skulle nog också kunna säga att jag inte tar mig själv och min "sjukdom" på allvar!! Sånt är också nedärvt att tycka att mental dålig hälsa inte är att vara sjuk, sjuk är man när man har feber!

Nå, de senaste veckorna så har jag haft en hel del ångest som tar sig uttryck i hjärtklappning och sockerdricka i hela kroppen, den går över i värk...varje led är fylld av tandvärk, alltså den mest envisa värk man kan tänka sig! Jag har också en annan dum egenskap och det är att inte äta värktabletter mer än nödvändigt och det innebär i praktiken att jag tar ett par i månaden när det är som värst istället för att kanske försöka hitta nån mildare tablett som tar bort det värsta.

Vad som hände igår var att jag vaknade med hjärtklappning och tårar i ögonen (jag tillhör de som nästan aldrig gråter = uppfostrad så) men jag gick upp ändå, ingen tidning vilket rubbade mina cirklar en aning men drack mitt kaffe och tog mig iväg till jobbet. Min handledare var sjuk så jag fick en annan handledare cirklarna rubbades igen, allt gick bra tills vi kom tillbaka från fikat då började mitt hjärta att galoppera!! Tänk Er att det sitter en växande padda innanför bröstbenet som verkar ha bestämt sig för att inte vara fången längre, han hoppar och studsar och lyckas nästan ta sig ut genom Ditt svalg...så kändes det och det bara eskalerade. Jag gjorde som jag brukar...bet ihop och avslutade mitt pass som vanligt!

Handlade det jag behövde inför dagen idag och åkte sen hem och la mig på soffan i hopp om att det skulle lugna ner sig. Kajsa kom och la sig vilket alltid brukar lugna ner mig men icke igår...till slut insåg jag att det här går inte! När ska man börja bli orolig? När ska man sluta att negligera och självmedicinera? Hur vet man att det faktiskt inte är allvarligt? Igår blev det för mycket för mig, jag började fundera på pappas alla hjärtbesvär...kunde det vara nåt sånt som drabbat mig då det faktiskt inte kändes som någon gång tidigare? Det lugnade mig inte.

14.35 ringde jag till min nya familjeläkare och klockan tre fick jag tid....det hade aldrig hänt hos min tidigare läkarstation! Men det är en annan historia, detta med min avsky och misstänksamhet för doktorer. Lättnaden över att bli tagen på allvar var så stor så jag bröt ihop totalt och tårarna bara rann men tog mig samman och åkte till doktorn.

Där gjorde de alla tänkbara undersökningar och kunde konstatera att alla värden var bra och att hjärta och lungor var perfekta men att min stressminister jobbade på högtryck! Så nu har jag bestämt att ta det så lugnt jag bara kan några dagar, jag kommer att jobba i morgon för det är nåt jag trots allt mår bra av men helgen kommer att gå i lugnets tecken och vi kommer att ha ett familjeråd för att få detta att fungera. Den här gången var det BARA en stressattack nästa gång kan det vara nåt annat!

Jag vill förtydliga att jag lägger inte ansvaret på min familj utan det är helt och hållet mitt eget ansvar men nu måste vi hjälpas åt....jag måste lära mig att delegera mera och slappna av...de måste ta vissa bitar och göra det på allvar!! Jag måste lära mig att släppa kontrollen ännu mera...för jag har faktiskt släppt en stor del..men det finns uppenbarligen mer att jobba på! Jag måste inte vara med överallt ;) det kan bli rätt gjort ändå :blush: !

Jag måste också förstå att jag inte är superkvinnan som kan orka allt, självklart har det tagit på krafterna att min pappa dog och att Gammelsonen drabbades av en propp samtidigt som jag inleder en arbetsträning...och allt detta inom loppet av 1½ månad....hade det varit någon annan så hade jag tagit denna person ordentligt i kragen!!

Så nu ska jag sjunka ner i soffan med min nya passion....ett par avsnitt av Bones :D

Kommentarer
Postat av: ingmarie

Hej vännen



Jag förstår precis hur du känner dig för så kan jag också känna, ibland är värken så hemsk att jag inte orkar något, men som du skrev så tar jag inte heller så mycket tabletter, jag har värk jämt en del dagar bättre och en del värre,

jag har nog valt ensamheten på grund av detta.

Jag har en man som är helt underbar, han gör allt det jag inte orkar och det är värt mycket

Försök att ha en skön och avslappnad helg

Många kramar

2010-10-07 @ 13:04:30
Postat av: Gun

Usch vad tufft, jag förstås till viss del vad du går igenom, även om jag inte kan veta exakt hur det är för dig. Visst är det väl lite typiskt att man själv inte tar symtomen på allvar och inte ens kan ta till sig att ens tillstånd är minst lika mycket sjukdom som att ha feber. Hoppas ni kan hjälpas åt så det blir bra för dig nu.

Kram

Postat av: Krönikören

Ja du, vi är många som drivas av vårt "duktig-flicka-syndrom". Lätt att se hos andra - attans svårt att ändra på. Men kom ihåg att vi är bra ändå!

Kram

2010-10-07 @ 13:45:38
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Helen

Satt just och funderade på om jag möjligtvis skulle ta och städa, men efter moget övervägande får det nu vara! Sitter här en stund till och tar en påtår!

Man ska lyssna mera på kroppen, den vet nog bäst! KRamar

2010-10-07 @ 13:49:21
URL: http://blogg.amelia.se/bloggameliasecayman
Postat av: Fina Frun

Order från Fina Frun: vila!

2010-10-07 @ 15:33:47
URL: http://blogg.amelia.se/finafrun/
Postat av: Diana

Du är absolut inte ensam, jag vet att det är många som har samma problem som dig!

Jag har själv gått i terapi för att mildra min panikångest, arbeta upp självkänslan och komma ur min depression. I bloggen är jag oftast glad och tramsig, men tro mig... under ytan är där många mörka tankar som jag hela tiden får arbeta med.

2010-10-07 @ 15:40:11
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: Har du något bra recept på bakning med surdeg?

2010-10-07 @ 15:41:14
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Låter som panik-attack, tycker jag. Jag åt anti-depressiva några år pga liknande, men kan man klara sig utan är det det bästa. Jag uppskattar väldigt mycket att du skriver om detta, jag vill att ALLA skall sluta skämmas för sin mentala hälsa, bra eller inte bra. Vi är otroligt många som har det jobbigt med detta. Förr i världen kallade man det "dåliga nerver", i dag vet man bättre. Men en sak, bortse inte ifrån att din fysiske hälsa kan orsaka psykisk ohälsa, precis som tvärt om. Det är något läkare inte brukar fundera på.



Det är till ex det jag jobbar på nu. Jag hittar inga orsaker till att jag får mina (psykiska) skov och funderar därför på om det är amalgam som orsakar det. Ingen omöjlighet, men rätt omöjligt att få staten att gå med på det TROTS bevisade fall.

2010-10-07 @ 16:08:05
URL: http://svorskan.se
Postat av: Trebarnsmamman

KRAM vännen!!!!!!! F-n vad jag hatar den sjuka du beskriver...känner den allt för väl och den är lömsk och elak och begränsande och onödig! Och den drabbar bara duktiga flickor och duktiga pojkar...och jag hatar att jag känner så många sådana (inklusive dig). Behöver jag säga att jag känner igen varenda symptom? Behöver jag säga att jag har dem nu? Behöver jag säga att jag måste hålla ihop i 3 veckor till (mer om detta finns på min privata sida)...och jag vet så väl att jag inte vet hur jag skall fixa det! Men, men, du är inte jag och jag är inte du...och du verkar ha fått en toppenläkare och du är snart på benen igen! Kram bästaste Ia! Du fixar detta!!!!!!!!!!!

2010-10-07 @ 16:36:26
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Ingrid

Hoppas att du tar dig ur det här och orkar fortsätta med jobbet som du ju tycker så mycket om. Jag är säker på att familjen hjälper dig!



Tänker på dig!/Ingrid

2010-10-07 @ 16:49:35
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Pia Hagman

Visst är det typiskt att om det gällde någon annan skulle man säga "stopp och belägg"!!!! Men inte när det gäller en själv.. Jävligt märkligt!



Skönt att du ändå stannat upp tillräckligt för att förstå att något måste göras. Och det är så sant att det är du själv som måste förändras.. som måste släppa kontrollen på några saker i allafall.

Jag skickar en kram, en stor varm och avstressande sådan! Ta hand om dig, vännen!

2010-10-07 @ 17:54:34
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Cattis

kramar om

2010-10-07 @ 21:30:54
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Ingrid ♥

Det låter bra ... att helgen ska gå i lugnets tecken.

Ta hand om dig.

Kram Ingrid

2010-10-07 @ 21:35:56
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Linnea

Kan bara nicka instämmande,paddan innanför bröstbenet var en bra liknelse, en annan liknelse som jag brukar använda mig av är hamster i bröstet.



Vet att det är lättare sagt än gjort, men lyssna på kropp och psyke.



KRAM

2010-10-10 @ 17:15:09
URL: http://www.metrobloggen.se/aennil

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback