Syskonkärlek



av Sheila O'Flanagan.

Jag måste erkänna att jag fastnat för denna författare. Man förleds lätt att tro att det bara är sk chick lit men det är inte hela sanningen, den innehåller en god portion av tankeväckande ord också!

I början är den seg men det är bara att gilla läget och fortsätta för sen vill man inte släppa boken.

Den handlar om en "äldre" kvinna som måste göra en ryggoperation och egentligen vill ingen av barnen ta hand om mamman när hon kommer hem från sjukhuset men tills sist ger det yngsta barnet upp sin pågående karriär som arkeolog i Australien och åker hem. Halvsyskonen är ju fullt upptagna med sina respektive karriärer och hon gräver ju bara lite i jorden och dessutom så långt hemifrån...dags för henne att ta lite ansvar...anser halvsyskonen som är lite äldre....sen sätter det i gång.

Jag måste erkänna att jag började fundera på hur halvsyskon fungerar om tänker på sina roller...måste kolla med mina söner för de har ju en halvsyster. Jag hoppas verkligen att de ser varandra som syskon!

Kommentarer
Postat av: Krönikören

Skulle lika gärna kunna vara helsyskon. Ta hand om äldre sjuka är inget som ingår i vårt skandinaviska sätt att tänka.

Postat av: Helen

Jasså du lägger undan överlevnadskitet! Det gjorde jag när aldrig kom ihåg var jag hade den......nu är det plånbok i jackficka, nycklar i en annan och mobilen i bakfickan!

Tack för boktipset!

2010-10-27 @ 09:32:07
URL: http://blogg.amelia.se/bloggameliasecayman
Postat av: FinaFrun

tack för tipset, den har jag inte läst!

2010-10-27 @ 13:48:53
URL: http://blogg.amelia.se/finafrun
Postat av: Pia Hagman

Har för mig att jag har den där liggande i bokhyllan.. ska rota fram den!!

Kram!

2010-10-27 @ 15:29:50
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Gun

Det verkar bra. Det där med halvsyskon verkar vara väldigt olika. Jag vet de som aldrig någonsin träffar sina halvsyskon, och inte alls ser dem på samma vis som sina helsyskon.

2010-10-28 @ 12:08:14
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: lovisa

Hej är allt bra med dig?:)

Just nu har jag ett bra erbjudande till mina läsare! om du gillar smycken men inte har lust att spendera hundratalskronor tycker jag du ska kolla in den här tjejens blogg; www.eacdesign.blogg.se, hon gör egna smycken mellan 10-80 kr. och just nu får du 10% rabatt om du anger koden "lavitadilovisa" :)

2010-10-28 @ 12:42:02
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Ja, här läste jag inte så noga då. Köpte den boken i Sverige i somras och ska läsa den snart. Då vill jag inte bli färgad av vad andra tycker :-)

2010-10-29 @ 09:20:29
URL: http://amacasa.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback