Vilse i lyckans labyrint!

Idag var det premiär för frukost utomhus. Solen sken från klarblå himmel och det var nästintill vindstilla! Nu börjar dock molnen ta över och jag tror bestämt jag får ta burken och kliva in i växthuset..men det är inte fy skam!!!!

För att återgå till gårdagens sena inlägg...ja, varför har vi alla dessa tonårsmord? Min fasta övertygelse är att ungdomar idag är ensamma och har för liten vuxenkontakt. Vi lever i en värld som är så hektisk så vi inte hinner med det viktigaste....familjen!

Vi behöver jobba mer än någonsin för att få ihop pengar till det vi genom media tror att vi behöver! Vi för en kamp för att ha det bäst och lyxigast! Vi "måste" ha det grannen har osv. Nånstans känns det som att vi tappat bort oss själva i lyckans labyrint!

Jag är fullt medveten att jag generaliserar men det måste bli så i ett sånt här inlägg!

Själv har jag tack vare min långa sjukskrivning kunnat vara hemma med barnen under den tid som kanske är viktigast av alla...tonårstiden. Jag har haft tid att lyssna och förhoppningsvis kunnat komma med ett och annat gott råd! (Här är väl bäst att tillägga att...visst hade jag hellre jobbat och varit "normal" men nu fungerade inte detta och då måste man leta positiva saker.) Nu säger jag inte att vi bara haft rosenröda dagar och att våra ungdomar är perfekta men vi har haft tid med dom och jag tror i alla fall att de känt det också..eller vad säger Ni ungar för jag vet att Ni är in och läser ibland!

Apropå Facebook..jag tror inte att lösningen är att hålla sig därifrån utan tvärtom vara med där och hjälpa våra ungdomar att styra upp såna här händelser. Det är ett vuxenansvar att visa vägen...att visa vad som är rätt och fel precis som i övriga samhället. Ett stort fel i samhället idag är just segregeringen, att inte blanda oss med varandra oavsett ålder, kön och eventuell rastillhörighet ( usch vilket hemskt ord) etnisk bakgrund.

Jag tror också att dessa grupper på Facebook kan ha en bra funktion också för vi har rätt att sörja men i allt detta finns också en ytlighet. Helt plötsligt går människor in och "sörjer" trots att de kanske inte kände personen ifråga eller kanske inte ens brydde sig om den döde medan den levde...det blir nåt falskt. Man triggar igång nån form av masspsykos....och det är otäckt tycker jag!

Tonåringar som sörjer hysteriskt gråtande en person de aldrig träffat och det byggs på och blir så stort och ohanterligt för dom. Här har vi vuxna en funktion, att faktiskt ta ner sorgen till en realistisk nivå.

Jaha...det här var mina åsikter!!

Nu ska jag återgå till arbetet.....Internet-fördjupningen!

Kommentarer
Postat av: Nancy66

Ett mycket bra inlägg.



Jag känner själv att i hela mitt liv så har jag levt för mina barn, det känns skönt att nu se vilken frukt det burit med mina 3 äldsta som har sina egna boende och se hur bra de klarat sig. Vilken fin gemenskap vi har, trots att de inte finns hemma längre. Jag hoppas kunna ge våra 4 underbara barn hemma samma uppväxt och uppfostran att de också kan stå på stadiga, trygga ben den dagen de flyger...



Ha en fin dag,



Postat av: Malin Öhman

Kloka och sanna ord =)

2010-05-06 @ 12:24:00
Postat av: Karin

Jag kan bara hålla med i vartenda ord du skriver !

Speciellt detta med att blanda tycker jag är extra viktigt !

Det är faktiskt en av fördelarna med att bo på ett så här litet ställe. - Det finns så ont om folk, att man inte kan dela upp sig i värst många grupper.

Då blir det så få i varje grupp, att man inte kan hitta på något kul. :D

Därför umgås alla med alla. ( I alla fall ibland. )

2010-05-06 @ 14:59:08
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Em

När det gäller våld med dödlig utgång, så har det faktisk inte ökat i antal sen 1974. Däremot har media-bevakningen blivit helt annorlunda. Håller fullt ut med dig om att vi måste vara aktiva tillsammans med ungdomarna. Jag tror inte på att förbjuda till ex Facebook. Hade jag vetat vad jag vet i dag, så hade jag satt mig in i vad blogg-världen är när Egoina började blogga som 16-åring. Jag visste inget och för allt jag kunde ha vetat hade det blivit helt fel. Hon kunde ha bloggat om helt fel saker till ex. Nu brukade jag läsa hennes blogg, men ändå. Kommentarer etc. I hennes fall har det ju enbart varit positivt ändå, men det var ren tur för min del. Man vet aldrig..

2010-05-06 @ 17:34:13
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Jag äter inte vanligt mjöl då det har för mycket kolhydrater, men mandelmjöl ligger på ca 5% och då är det okej. Jag har inte alls testat det än, men jag beställde det här:



Hahaha! Det går ju inte att klistra in!! Okej, jag får jobba lite. Vänta....



www.lchfbutiken.se



Så! Där satt den! :D



2010-05-06 @ 20:28:03
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: ♥ Fimke ♥

hejsan, jag är en tjej som är väldigt ärlig.

I min blogg skriver jag om allt möjligt,

laddar upp bilder & är aktiv.

Jag är inte helt den riktiga jag i min blogg,

men det får man leva med,

skickar detta till olika bloggar för det skulle varit kul med lite läsare,

så man får ha nån mening med att blogga ;D

Hoppas du kikar in & kommenterar!

2010-05-06 @ 20:59:12
URL: http://dukankallamejfea.blogg.se/
Postat av: TT

Mycket bra tankar! Folk sörjer såna dom aldrig har träffat bara för att!

Mina barn har också haft mej hemma långa tider och dom har inte heller alltid gått den raka vägen men jag har känt mej trygg ändå fast dom busat på sina olika sätt och vårt hem var alltid öppet för alla vänner vilket gav dem en trygghet.

Dessutom tror jag att alla våldsspel och filmer där folk aldrig dör påverkar ungdomars sätt att behandla varann.

2010-05-06 @ 21:27:48
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Vicke

bra skrivet

2010-05-07 @ 06:57:06
URL: http://animeramedvicke.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback