Livet på landet är innehållsrikt!

I mars när vi satt härute i torpet med snö upp till fönstren så sa jag att livet på landet var tråkigt, jag tar tillbaka det! De senaste dagarna har visat motsatsen!

Igår med de oväntade manliga besöken och idag har jag haft ett annat besök, vilket kön låter jag vara osagt….några henom kanske!!!

Det började rassla ute i skogen och Lisa Katt som normalt sett är en ganska timid varelse som helst ligger i sin syrenberså och sover spände hela sin graciösa kropp.
 Klickbar bild!

Hon rusade ut till jordkällaren med ett intresse helt olikt henne. Jag såg hur hon ställde sig på baktassarna beredd att klättra upp i ett träd (Här ska tilläggas att hon och trädklättrande inte är helt förenligt, om det inte vore att chikanera henne så skulle jag kunna berätta hur hon fastnade i ett träd förra sommaren och vi fick hjälpa henne ner genom att lyfta upp ett bord hon kunde hoppa ner på men det låter jag bli för man ska passa sig för att genera katter).

När jag tittade upp i trädet fick jag se en ekorre som hoppade runt, sen dök det upp en till och en till. Jag kom fram till att det måste vara årsungar för de var inte ett dugg rädda utan for omkring på gården med en nyfikenhet utan dess like. Först tänkte jag springa in och hämta kameran men tänkte att det blir precis som vanligt, när jag kommer ut så är dom borta! Nå, jag pratade Lisa till rätta och hon gick till vinbärsbuskarna och la sig. Att busa med ekorrar tror jag inte är nån bra idé nämligen, de har ruggigt vassa klor!

  Klickbar bild! (Bilden är dålig för i min iver glömde jag inställningarna!)

Jag fortsatte att skriva på förra inlägget…och då är det dags igen! Lisa är på väg upp i trädet!!! Då fick hon transport in i torpet och samtidigt hämtade jag kameran för jag insåg att de här små korrarna ville nog posera litegrann. Samtidigt fick jag också se att några små fåglar var riktigt ettriga på korrarna och när jag tittade närmare så finns det ju en gammal fågelholk som vi trodde var uttjänt sen många år men icke…där har det här paret flyttat in.

 Klickbar bild!

För mig en okänd fågel men nån av Er kan säkert upplysa mig om vad kärleksparet heter!

Ekorrarna roade mig en lång stund, de hoppade och for. Från tallegren till små späda björkkvistar! Fantastiskt att de kan hålla sig kvar emellanåt! Nu har jag åter öppnat dörren så Lisa Katt kan komma ut men hon verkar ha tröttnat och tröttnat på mitt sällskap har också ekorrarna gjort! Fåglarna är dock kvar!

Så nog händer det saker på landet alltid!!

Igår kväll upptäckte jag att Kajsa Katt har ett stort hål i ena örat som varar ordentligt. Undrar när hon ska inse att hon är en vanlig katt från landet och inte en gårdsvar? När vi flyttar hit ut så är det som att hon klär på sig rollen som härskare över Jansbo. Så många gånger som hon varit i slagsmål med allt och inget. Tidigare bodde det en katt i granntorpet och han fick spö ett antal gånger, inte utan att jag undrar vad han tänkte? Han bodde här året om men det var hon som härskade!


Kommentarer
Postat av: Kadri

På sommaren skulle jag kunna tänka mig o bo på landet, men på vinter med all snö...aldrig i livet.



sv- Han åkte in i sag, men de gjorde så mycket ändå

Postat av: Anonym

kolla i fågelboken om det inte är flugsnappare,

vi brukar ha dem varje år, men i år syns de inte til .

Ha en skön helg

Magga

2010-05-12 @ 16:51:45
Postat av: Micke

Är nog flugsnappare ja.. de har vi haft massvis med i stugan förut.



http://sv.wikipedia.org/wiki/Svartvit_flugsnappare

2010-05-12 @ 17:58:06
URL: http://kludd.se
Postat av: Micke

Den satt ju inte specieltt rakt den holken heller :)

2010-05-12 @ 17:59:00
URL: http://kludd.se
Postat av: Gun

Vilken katt du har! Modig och lite galen. Lite storhetsvansinne kanske.

2010-05-12 @ 18:46:11
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Karin

Så söt liten korre !!!

Osäker på fåglarna, men det är förmodligen flugsnappare, som du redan fått tips om.

Spännande och kul med ekorrarna !

De är roliga att titta på !

2010-05-12 @ 18:50:07
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Heidi

Kan knappt se skillnad på en duva o en skata så fåglarna har jag ingen aning om! Jaa, du verkar ju ha fullt upppå dagarna på landet..manliga varelser som stryker omkring o livliga ekorrar :)

2010-05-12 @ 22:45:05
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Pia

Åh, vilken söt liten ekorre!!!!

Kram från en trött liten Pia

2010-05-12 @ 23:04:39
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Vicke

det är härligt med naturen in på husknuten

2010-05-13 @ 06:40:57
URL: http://animeramedvicke.bloggplatsen.se/
Postat av: Majsan

Underbara bilder!! Visst är livet på landet innehållsrikt.. så mycket mer än det i stan!



Trevlig helg!

2010-05-13 @ 09:25:10
URL: http://www.chattens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback