2010

Free Orkut and MySpace New Year Resolutions Graphics Glitters

2010 inleddes inte med några löften för det är många år sen jag insåg att det är inget bra sätt att bygga upp sin självkänsla på...tvärtom!

Förra nyår firades med våra goda vänner i en annan stadsdel och vi promenerade hem i ett riktigt julaftonsväder. Snön föll med tunga härliga flingor trots att det var många minusgrader, människor vi mötte var alla glada och hälsade gott nytt år! Det var en härlig promenad!

Jag fortsatte mitt pluggande och när jag ser tillbaka så är det nog bland det bästa jag gjort i mitt liv....att våga börja studera trots min mogna ålder. Här kan vi prata om att bygga självkänsla, helt plötsligt kände jag att jag kunde nåt...det var och är en häftig känsla. Eftersom jag varit sjukskriven i så många år så låg just nämnda känsla på en mycket låg nivå och idag vågar jag sträcka på mig och säga att jag kan!

I januari fick vi en härlig överraskning då det plötsligt ändrades i Ungsonens status på Facebook...från att ha ett förhållande till förlovad! Han fick också fast arbete under 2010 och Svärdotra tog studenten och kom sedan in på önskad utbildning. De flyttade ihop och om en månad flyttar de in i sin första egna lägenhet och kanske är det dom som kommer att göra mig till farmor inom några år...det är dock ingen brådska :love:

Gammelsonen fick även han fast arbete tidigt på året (tror åtminstone det var i år) men han var den som skrämde mig mest under 2010 genom att få en blodpropp i benet. Fy, det var en pärs även om jag då försökte hålla masken, det har dock gått bra även om det innebär att han fortfarande har en stödstrumpa och äter varan.

2010 innebar också att jag blev äldst i min biologiska familj då pappa dog efter flera års sjukdom. Tufft på många vis även om jag nu börjar inse att det är så det är. Men det är en speciell känsla att jag nu är den äldst levande med vårt efternamn och det tar på krafterna att gå igenom alla foton som jag just nu gör. Minnen kommer emot en och det är både goda och mindre goda såna, jag väljer dock att för det mesta fokusera på dom bra.

Det blev en hel sommar ute i torpet för min del då jag inte kunde få börja arbetsträna förrän sommaren var slut och det i sin tur innebar också att vi fick leva snålt för vi hade bara Blivandes inkomst. Vi klarade det bra och har lärt oss mycket om ekonomi men det ger en besk eftersmak i munnen när jag tänker på de som inte är lika lyckligt lottade.

Styvdotra avslutade sommaren med att göra sin första vuxenutlandsresa med en kompis där hon spenderade alla de pengar hon tjänat på det sommarjobb som hon fick genom ren flax! Hon läste också in ett helt läsårs italienska på en vecka....underbart och kolossalt bra gjort :thumbup: Överhuvudtaget är det härligt att se hur mycket hon växt under detta år...hon har gått från att ha varit fjortis till att faktiskt bli en tjej som man inser ska fylla arton om bara några veckor.

Behöver jag säga att jag är stolt över familjens alla barn?


zwani.com myspace graphic comments


I september började jag äntligen att arbetsträna och det är nog det som varit 2010 års stora höjdpunkt. Det bästa som hänt på många år för min egen personliga del men så hamnade jag också på det bästa tänkbara stället. Jag tror att detta har gjort mig till en bättre människa på många vis och också en gladare person. Att få känna sig betydelsefull igen och att ha en identitet som yrkesmänniska är fantastiskt! Det kan bara bli bättre!

2010 har också varit ytterligare ett år i kärlekens tecken. För varje år som går känner jag mig mer och mer lyckligt lottad som lyckades träffa Blivande bland alla de människor som finns på jordklotet den där dagen i april 2001. Nu ska ingen tro att vi inte har våra kontroverser för det är klart vi har, vi är inga fantasimänniskor men vi har lärt oss att älska varann som vi är och inte försöka ändra på varann till nåt vi tror att vi vill ha...vi vill ha varann precis som vi är! Men...vi tar inte varann för givet utan försöker visa varann uppskattning så mycket vi kan utan att överdriva...och framförallt...det viktigaste av allt.....vi pratar med varann! Eventuella problem löser sig inte av sig själv man måste prata!
Man måste också komma ihåg att ha kul med varann...att skratta mycket genererar kärlek tror jag!

Om jag summerar 2010 så kommer jag fram till att det nog varit ett av de bästa åren i mitt liv trots den sorg som det också innehållit...jag fortsätter att fokusera på det jag har för det är det som gör mig rik!!!!

Kommentarer
Postat av: Pia

Fint summerat!!! Många positiva saker!! :o)

Funderar på om jag ska göra en krönika.. Har gjort en summering av de största händelserna i ett inlägg i nov.. så det får nog räcka...

Postat av: malin öhman

Bra skrivet! Önskar dej och de dina ett underbart 2011, och kanske kommer ett litet giftermål in i bilden också, för hur länge ska blivande vara just blivande ( hihi )? Stor Kram från mej i Norr<3

2010-12-29 @ 18:07:15
Postat av: Ulrika

Vilken fin sammanfattning av gott och ont under det gågna året! Kloka tankar om kärleken också..Att ha roligt tillsammans är jätteviktigt.Krama den du älskar ofta och innerligt, annars finns risken att någon annan gör det...

Jag önskar dej och dina kära ett riktigt

Gott Nytt År! Kram.

2010-12-29 @ 19:51:48
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Ingrid ♥

Så mycket ett år kan innehålla när man summerar det.

jag önskar dig ett gott nytt år

Kram Ingrid

2010-12-29 @ 20:50:01
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Vevve

Fin summering....ja börjar man tänka tillbaks så har det hänt en hel del detta är.



Ha en härligt slut och ett gott nytt år



Kram

2010-12-30 @ 13:25:52
URL: http://vevve.com
Postat av: Karin

En härlig krönika över året som gått!

En del smolk i bägaren också förstås, men det är ju det som är livet... - Blandningen av olika trevliga och mindre trevliga ingredienser.

Det viktiga är vad man gör av det, och det tycker jag du lyckats förträffligt med! (Och nu menar jag inte krönikan, även om den är toppen, utan hur du använt ingredienserna i anrättningen för att göra det absolut bästa av det. )

Nu kommer ett nytt år, och jag har kikat lite på numerologi.

Nu är jag ju galet trött, så jag kanske har räknat fel, men jag tror att du går in i år fem.

Du får räkna själv, så det blir rätt ifall du är nyfiken.

Hur det går till kan du se i min blogg.



Passar nu också på att önska ett Gott Nytt År!!!

Ska på något vis släpa mig upp i ottan i morgon, för att jobba.

Med tanke på hur jag är nu, så kommer jag nog att störta rätt i säng när jag kommer hem sen...



2010-12-30 @ 17:54:25
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Anonym

Helt rätt att fokusera på alla dom BRA saker som har hänt!



Hoppas 2011 blir ÄNNU bättre!



Gott Nytt År :-)

2010-12-30 @ 18:28:52
Postat av: Krönikören

Så skön läsning som andas glädje och stolthet, både över familjen och över dig själv. Härligt!



Ett Gott Nytt År önskar jag dig, kram!

2010-12-30 @ 21:51:29
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Afrodite

Vilken summering! =)

Nu återstår bara för mig att tacka dig för i år och önska dig ett gott slut och ett gott nytt! =)

Kramar från Carina

2010-12-31 @ 10:59:10
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Micke

Men, det var ju bara ETT fel på 2010.. du fick ju inte träffa MIG :)



Blev lite knepigt det där då man som är van vara några dagar i torpet varje sommar.. men vi överlevde ju båda två. ;)



Fick ihop lite om året jag med igår.. med foton. Hemska tider vad tid det tog gå genom hela året och välja ut något.

2011-01-06 @ 09:05:16
URL: http://kludd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback