Vinterstaden och Ängel och demon



av Arnaldur Indridasson.

Detta är femte boken av Indridason som jag läst och nu måste jag säga att i denna tappar han tempo. Det blir på nåt vis mera fokus på det som är återkommande i alla böckerna med kommissarie Erlendur, hans brors försvinnande på fjället när de var barn, än på mordgåtan.

Jag har dessutom jobbigt med alla namn som förefaller mig så lika vilket säkert inte är nåt problem om man är van vid isländska namn.

Men visst boken är väl (observera att jag skriver väl) spännande och den är lättläst men jag kan inte påstå att jag längtar efter nästa!!!

Jag ska också passa på att berätta om en ljudbok vi avlyssnad under helgens resa, förvisso är den inte helt färdiglyssnad men jag känner mig ändå redo att berätta lite om den.

För den som läser DN så var det dessutom en artikel om bokens marknadsföring i dagens tidning.

Ängel och demon



av Jesper Kärrbrink och Håkan Ramsin.

Att det är skillnad på att läsa och lyssna är väl knappast nån nyhet men i det här fallet hade jag verkligen velat läst boken själv!!!

Jag avskyr verkligen när mina fördomar besannas, jag tycker mycket bättre om när de slås i kras!

Som Ni kan se så är det Victoria Silvstedt som lånat ut sitt ansikte till Elisabeth Gripe som är polisen som boken handlar om och det är hennes syster som läst in boken. Att vi valde denna bok var helt och hållet priset. Det var den billigaste och alternativet till att lyssna på denna bok var att lyssna på sporten hela vägen. Klantigt av mig förstås att inte gå till biblioteket och låna en men ibland räcker inte tiden till!!

När vi tryckte in första skivan i spelaren och började lyssna var jag färdig att vända bilen och åka och byta men så fungerar det ju inte!

Det handlar om en utpräglad stockholmstjej som blivit polis, snygg som få och så har berättarrösten en tydlig norrlandsdialekt...redan där blir det fel för mig! Dessutom hör man väldigt tydligt att hon läser helt innantill utan någon form av inlevelse vilket gör att ibland blir det väldigt fel. Man måste hela tiden vara på hugget för att förstå handlingen! Jag har ju tidigare lyssnat på flera böcker med professionella inläsare och det är stor skillnad! Jag gissar att detta är en riktig lågbudgettalbok!!

Nå, hur är boken då? Jo, när man väl kommit över denna första upplevelse och boken sätter fart så glömmer jag ibland den dåliga inläsningen och boken blir riktigt spännande.Den håller högt tempo hela tiden och jag ser fram emot att få höra slutet under helgen i torpet medan vi pysslar i trädgården!

Läs den gärna...men läs den som bokform!!



Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hejsan Ia!

Tror du inte att anledningen till dina känslor för Indridason sista bok är precis desamma som jag fick när jag läste Marie Jungstedts senaste.



När man läser för många böcker i rad av samma författare blir det lite tjatigt, för i varje bok måste ju bakgrundshistorien om de olika återkommande huvudpersonerna upprepas. Författaren kan ju inte vara säker på att man varit med från början. Det är en av nackdelarna med "serieböcker".



Om jag skulle ge mig på att läsa Vinterstaden är jag nästan säker på att jag inte upplevde den på samma sätt som du gjort, då är ju allt nytt och fräscht för mig.



Hoppas nu att lyssneboken slutar på ett bra sätt!

Kram Ingrid

Postat av: Anna

Attans då! Vi får ta det nästa gång du är i stan :)

Det är dom där två böckerna ja lånade förut. Kommer dock inte riktigt ihåg vad dom heter men nånting med vemod osv..



Ååh grillning. Låter inte helt fel!

Vad ska jag ta med mig? :)

2009-09-03 @ 18:34:20
URL: http://lindblom86.blogg.se/
Postat av: Anna

Det låter toppen du Ia :)

Yes, jag har några vinare hemma så nån ska ju slinka ner. Bakar nog något till efterätt också.

Fyller ju faktiskt på söndag :)

2009-09-04 @ 10:16:05
URL: http://lindblom86.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback