Färdig!

Nu är allt klart så långt som jag kan påverka det! Eller det var naturligtvis en sanning med modifikation, vi har ett grupparbete som ska färdigställas men jag har lämnat mina texter och nu ska två underbara människor i Motala färdigställa det. Grupparbeten bygger ju på att man ska utnyttja de olika kompetenser som en grupp består av och dessa två är journalister i grunden och alltså har de rutin på att färdigställa just sånt här material. Jag litar så fullkomligt på dem så det är skönt att kunna koppla av!

Jag tänkte jag skulle förtydliga lite hur mitt studerande går till för det är ju inte riktigt på det sätt som jag åtminstone är van vid.

Vi träffas alltså allihopa på skolan var fjärde helg och då har vi lektioner på helt vanligt vis men samtidigt får vi då ett antal uppgifter som ska göras på distans under kommande fyra veckor. Vi har ett distansstudiehjälpmedel som heter First Class som man närmast kan beskriva som ett virtuellt klassrum. Där kan vi prata direkt med varandra med andra ord chatta. Vi kan lägga in dokument och ställa olika frågor tillvarandra. Vi kan fråga våra lärare precis som i ett vanligt klassrum..skillnaden är att man ibland får vänta lite på svaren.
Det gäller att man har ganska god disciplin så man ser till att lägga upp ett bra schema för de fyra veckorna...disponera tiden rätt alltså!

Den här första perioden har vi alltså haft word som en stor uppgift. Som jag tidigare beskrivit så fick vi olika härmauppgifter där vi skulle göra exakta kopior av olika dokument och naturligtvis hade vår lärare lagt in olika små snubbeltrådar i form av specialiteter. Ändrat på nåt teckensnitt eller på nån storlek. Tabbar hit och dit...mallar...tabeller...ramar...sidfot...sidhuvud...ja, massor med saker som jag faktiskt aldrig utnyttjat i Word. Jag har nog använt Word mest som ett hjälpmedel i skrivmaskinen ;) Nu när det gått fyra veckor kan jag faktiskt skryta med att jag lärt mig massor men att det finns ännu mer att lära!
Jag skickade in mina uppgifter för en vecka sedan och idag fick jag tillbaka...jag blev godkänd i alla delar. Jag hade till och med lyckats lösa ett problem på ett sätt som ingen annan gjort! Så med andra ord...jag har klarat första perioden och jag känner mig stolt!
Ska väl tillägga här att vi får inte vanliga betyg utan antingen är man godkänd eller inte...

Vi skulle också göra en minikurs med någon i hushållet...alltså fick Blivande Maken ställa upp och det gjorde han faktiskt utan knot. Även den kursen fick jag godkänt på...trots BM´s motstånd till datorer! Dock tyckte han det var kul och skulle nog kunna tänka sig att lära mera! Det kanske slutar med att vi måste köpa en dator till!!!!

Nu känner jag mig bara nöjd och belåten och i morgon ska jag bara njuta bortsett från en liten stund mitt på dagen då vi ska chatta lite i gruppen för att lägga sista handen vid arbetet! Sen ska vi förstås redovisa under helgen men just den biten brukar inte vara nåt problem för mig....har inget emot att prata inför folk om jag är förberedd.

Jag ska städa i torpet i morgon och sedan ska jag gå ut för att se om det kommit upp nån ny svamp, jag har lovat att göra en kantarellpaj till fredagen!

Kommentarer
Postat av: Anna

Ååh va mysigt.. Det vädret hade jag behövt.

Får ta å ses snart tycker jag :) Bibba lite eller varför inte bara ta en vanlig kopp kaffe ;)

KOm på nu å att sist vi sågs så glömde vi böckerna. Jag glömde dock din bok med som ja lånat..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback