Dagens resa i ord!

Klockan ringde noll sex noll noll i morse och oj, vad jag sov bra då! Men upp och hoppa för idag skulle ju jag och Bästa Vännen på en dagsresa!

Halv åtta hämtade jag upp BV och sen styrde vi kosan mot Sköllersta och Lithells. Jag fick för nån vecka sen en vägbeskrivning av äldste sonen som bott i trakterna och den stämde precis. Moster som är en van kund hos Lithells hade informerat oss om att vi skulle vara där tidigt för att få tillgång till det gottaste så straxt efter nio parkerade vi utanför den lilla byggnaden som inrymde fabriksförsäljningen.

Vi hade väl små funderingar hur denna lilla byggnad skulle kunna rymma något gott att äta men väl inne förstod vi....man handlade över disk och då blev ju vi som paralyserade. Skulle vi inte få klämma och känna på det vi skulle handla? Vi avvaktade lite och lät några andra kunder handla medan vi studerade alla skyltar om vad som fanns och också vad de andra handlade.

Tjugo minuter senare gick vi ut med varsina tre välfyllda kassar med grillkorv, isterband, oxbringa, kassler, knackkorv, påläggskorv, varmkorv, kräftsallad, falukorv och grillribs. Kanske har jag glömt nåt men vi betalde ungefär 500:- var...rena fyndet! Det är inte ofta man får tre fulla matkassar för de pengarna!

Jag ringde sen moster för hon annonserade ju igår att även de skulle besöka dessa trakter men de var fortfarande kvar i sin hemstad i Östergötland varpå vi vände åter mot Örebro och Marieberg. Där åt vi frukost på IKEA...det var andra dagen på raken för min del...helt otroligt 20 kronor för 2 koppar kaffe, fyra frukostbullar med smör, ost, rökt kalkon och varsitt ägg.

Med samma känsla av sparsamhet som Emils pappa hade när Emil fick ur sitt huvud ur soppskålen utan att det kostade nåt hos doktorn så gav vi oss nu hän på köpcentrat. Bästa Vännen som har en liten dotterson fyndade flera små söta bodys till honom på Klädjätten. Några kläder till oss blev det inte för vi tyckte nog att kläderna var lite väl tantiga och dit har vi inte kommit ännu!!!!

Sedan fick vi syn på vårt Mecka...en tygaffär!! Under många år drömde vi om att öppna tygaffär tillsammans och kanske är det därför vi samlat på oss massor av tyger under åren som aldrig blivit till nåt mer än en tygsamling! Nå, vi har sytt en hel del också det ska faktiskt tilläggas. En dryg timme tillbringade vi i denna butik och naturligtvis kom vi inte ut tomhänta utan nu ska vi sy oss varsin fin klänning tills vi ska på samma fest i mitten av november...åh, så fina vi ska bli.

Det innebär också att jag nu får skynda mig att snickra ihop min hemsida som jag har som uppgift i skolarbetet men det ska nog gå bra! Sen har ju BV en suverän symaskin som nästan gör allt arbete vilket är perfekt för då kan ju vi fika en massa under tiden!
Oj, nu tog jag kanske i men det är en overlockmaskin som faktiskt gör att man sparar en hiskelig massa tid.

Sen hittade vi ett fantastiskt mysigt litet fik där vi intog varsin räksmörgås modell jättestor och kaffe för endast 49:-

Vi tog oss en liten tur i gallerian som verkar vara ganska nybyggd men där gjorde vi inga fynd så vi besätmde oss för att åka mot Västerås igen. Då hade klockan hunnit bli nästan tre och vi var både trötta och fnittriga! Efter ett snabbt stopp i Arboga för vätskekontroll så anlände vi hem vid fyrasnåret. En kopp kaffe hos BV och sen bar det hemåt för att med stolthet visa upp alla fynden för Blivande Maken.

Vi har haft en härlig dag och det är helt otroligt att man efter nästan 30 års vänskap fortfarande kan lära sig nya saker om varandra!

Tack BV för en härlig dag....den längsta resa vi någonsin....hittills gjort. Nästa år tar vi oss lite längre hoppas jag!!!

Kommentarer
Postat av: Pia

Vilken dag och vilka fynd!!! :o)

Kram på dig!

Postat av: Malin Öhman

Vilken härlig dag, och dessutom med alla dessa fynd! Kommer ihåg att du sydde mycket fina gardiner, vet att jag fick ett par en gång när jag fyllde år, kul att du håller liv i symaskinsfoten! Klänningen blir nog jättefin! Kram Malin <3

2009-10-27 @ 20:45:41
Postat av: Kerstin

Tack själv, vi kanske kommer på fler ställen som behöver ett besök. Korven var god. (Tyget ligger kvar i påsen än i allafall....)

2009-10-27 @ 20:53:15
Postat av: Ia

Vet Du Malin....det hade jag glömt...men nånstans långt bort har jag ett svagt minne ;)



Kerstin...tyget här har åtminstone varit ut för visning men är nu åter i påsen...korven är avsmakad av BM...godkänt!

2009-10-27 @ 21:16:52
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Stefan

Låter som en intensiv men härlig dag! =)

2009-10-27 @ 21:29:24
Postat av: Jenny Noden

Låter som din dag har varit helt underbar. Önska att man kunde säga samma sak om min dag, men icke.

2009-10-27 @ 22:10:12
URL: http://www.datajenny.se
Postat av: TT

Vilken rolig dag! Man behöver sådana.

Jo, jag hoppas bli stadsbo igen, det tär att pendla på vintern och mina vänner finns ju i Västerås.

Lycka till med hemsidan, jag har tyvärr glömt hur man gör en! :(

2009-10-28 @ 09:47:26
URL: http://tyratok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback