Det är i alla fall snyggt fall!

Igår var jag alltså hem till Bästa Vännen och så sydde vi våra klänningar....och jag tänkte försöka återge dagen i bilder!



Det började i Örebro för ett par veckor sedan när vi var ut på vårt första äventyr utanför länet. När vi varit i Sköllersta för att handla vår korv och lite annat smått och gott så hamnade vi ju också på en tygaffär. Jag har ju berättat om det men för att påminna Er litegrann!
Där kom vi ju på att vi skulle sy oss varsin ny klänning till festen vi båda ska roa oss på kommande lördag. Min yngste fyller ju 20 och då samlas vi ju alla...i år väldigt många!



Vi är ju båda så otroligt hemma på engelska och spanska så det var ju ett synnerligen bra val att välja ett mönster som bara är på engelska och spanska. En hel del tid gick åt till att försöka förstå vad det stod och vilka mönsterdelar vi skulle rita av.



När mönstret väl var avritat och urklippt så var vi väl värda varsin kopp kaffe. Bästa Vännen som inte ens drack kaffe när jag flyttade till stan hann med två muggar medan jag lite fint satt och smuttade på en. Kanske bör det tilläggas att jag intagit två muggar av den ädla drycken hemma medan det var BV´s första!



Sen började nästa steg i arbetet, att lägga ut mönsterdelarna och sedan klippa ut. Inga större problem! Men eftersom vi är lite lata av naturen både två...är Vädurar kända för det kanske?...så använde vi ju samma mönsterdelar... vi är båda, för att citera chefen för Damernas detektivbyrå, traditionellt byggda! Men det gjorde ju att när den första var urklippt så måste vi markera och allt annat som hör till direkt innan vi kunde ge oss på att klippa ur nästa. Men det var snart gjort!

 

Då var det dags för lunch. En god kräftstjärtsås och pasta....mums!



Därtill bådas vår favoritdryck.....JULMUST!



Sen började det! Alla som har sytt vet att ibland, ibland...eller egentligen rätt ofta så har symaskinerna precis som datorerna ett eget liv....det livet skulle BV´s maskiner naturligtvis leva igår. Over-lock-maskinen den ville överhuvudtaget inte alls. Den hade gått i strejk...eller av nån underlig anledning så fungerade den varje gång man sydde på en provlapp av exakt samma tyg som i klänningen men så fort BV försökte sy ihop sina klänningsdelar så busade *hm* maskinen!
Nå, den käre gamle Husqvarna tog sitt förnuft tillfånga och lät oss sy på denne i alla fall. Dock visade det sig att tyget var lite slinkigt, om Ni förstår, och ganska tungt så det levde också sitt eget liv...men vi tröstade oss säkert ett femtital gånger att....den kommer i alla fall att falla snyggt!!



Här är då min nästan färdiga skapelse, den måste dock hänga till sig lite innan jag fållar den vilket jag hoppas hinna i morgon....annars får jag flörta rejält med Bästa Vännen *blink-blink*

I morgon är det nämligen lite körigt, visserligen har jag idag hunnit baka alla Engsöbakelser, kladdkaketyp som jag gjort i portionsform. Jag har gjort nio kebabpajer hoppas nu att det räcker till gästerna som verkar ha en förmåga att föröka sig redan innan de träffats. Vi började på ett tjugotal och idag konstaterade sonen att det blir nog ett drygt fyrtiotal....finns det hjärterum så finns det stjärterum ligger som ett mantra i mitt huvud nu....

Jo, i morgon ska vi duka...det lär ta sin lilla tid för hela lokalen måste möbleras om för att vi ska få plats...det är lite småsaker som ska inhandlas.

Sedan har jag ett projekt kvar som jag måste friska upp..out of Bounds...jag ska ju lära mina kursare detta i helgen...för inte nog med att vi ska ha fest...jag ska ju vara skolelev också!!

Klickar Ni på bilderna blir dom lite större!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hejsan!

Det blev ju en riktig efit-dag. Är det något jag är dålig på så är det att sy. Lägga upp ett par byxor, lappa och laga och sy gardiner, där går min gräns.



Tack för din röst Ia! Litet spännande är det allt.

Kram Ingrid

Postat av: Majsan

Snyggt! Ser ut som en härlig dag :D

2009-11-12 @ 10:53:49
URL: http://www.chattens.se
Postat av: Eva

Vad duktig du är, blev ju en jätte fin klänning!

Kan tänka mig att det blir en lyckad 20 års fest..

Ha det gott kramar

2009-11-12 @ 11:41:13
URL: http://myfamilylife.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback