Nicholas Sparks

Denne författare kan man säga är en slump att jag hittat, det var en tråkig söndag för nåt år sen så satt sambon och jag och tittade på teve en film som hetter A walk to remember. Filmen berörde mig mycket och av nån anledning så fastnade författarens namn i mitt huvud.

Lite senare så hade jag varit i Småland och hälsat på mina föräldrar, det var alltid jobbigt att lämna mamma för man visste aldrig om det var sista gången man träffat henne. På tåget hem satt jag och läste en bok som hette Nätterna vid havet av just Nicholas Sparks. Den var så otroligt sorglig så tårarna sprutade på mig och naturligtvis lite extra då jag tänkte på mamma. Jag var mycket nöjd med att det var så få resenärer mellan Norrköping och Västerås just den gången!

Nätterna vid havet

Medan jag skriver detta inlägg och googlar och har mig så upptäcker jag att man tydligen gjort film på även denna bok så den ska letas reda på i hyrhyllan, men jag ska se den ensam så jag får gråta i fred!!!!

Nästa bok som han skrivit hittade jag en bokrea förra sommaren, Tron på ett mirakel. Även den fångade mig totalt...det går inte att slita sig man måste bara få veta hur det går. Han lyckas beröra en på djupet.
Tron på ett mirakel

I tisdagskväll läste jag ut min tredje Sparksbok och den hittade jag på en loppis för en tid sedan. Lika bra och fängslande!
Drömmarnas väg

Den handlar om en sheriff som lever den amerikanska drömmen med älskad hustru och barn när hustrun en kväll blir ihjälkörd och föraren smiter. Man hittar aldrig mördaren och Miles lever ensam med sin sexårige son när han helt plötsligt inser att han fallit för sonens lärare! Deras liv vävs samman på ett märkligt sätt som jag inte tänker avslöja!!

Man kan tycka att han skriver om tämligen banala saker, lite kiosklitteraturtema men...han kryper in under skinnet på ett sätt som inte Cartland gjort på mig i alla fall!!

Kommentarer
Postat av: Majsan

.. och tack vare Dig har också jag hittat Sparks.. eller han hittade mig ;) TACK för ännu ett bra författartips!

Postat av: Ingrid

Det låter som om man skulle testa en bok av honom.



Hoppas helgen varit fin! /Ingrid

2009-05-21 @ 23:33:53
URL: http://blog.stenstugu.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback