Det var inte fel låt som vann!

Nu pratar jag melodifestival förstås! Jag var nyss ute på lite bloggturné för att se avd Ni skriver och hamnade hos 3-barnsmamman som ställde frågan vi alltid ställer i dessa sammanhang...Vann rätt låt? Mitt svar blev...det var åtminstone inte fel låt som vann!!!

De senaste åren har väl visat att man ska skicka nåt som sticker ut ordentligt och det måste man väl säga att denna låt gör!! Dessutom måste jag personligen säga att jag gillar det här. Jag lärde mig att lyssna på opera i början av detta årtionde under en tågresa med X2000 på väg til Malmö på BUFF - Barn och Ungdomsfilmfestivalen. Jag blev åksjuk och var tvungen att distrahera mig själv genom att lyssna på den enda kanal som fanns inställd på just detta tåg...opera!! Insåg att det faktiskt gick att konsumera även det! Förmodligen är detta nåt som platsar på medelålderslistan de samtalr om på radion i skrivande stund!!!

Idag slog ajg på stort och bjöd min sambo på en frukost han aldrig ätit tidigare....amerikanska pannkakor....smakade jättebra så prova det nån gång!

,5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
0,5 tsk  salt
2 msk  socker
1 st  ägg
2,5 dl  mjölk
2 msk  smör

Tillagning

1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.

2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde.

Jag åt dom som dom var!

Sambon och jag har fått en ny passion...vitlökssoppa!! Vi bjöd son K och hans kompis KH på den igår men nåt samig att den kanske inte föll dom på läppen på samma vis som den gör hos oss! Den är så enkel att göra så vem som helst kan!!

Ungersk vitlökssoppa (receptet kommer från Halvåtta hemma hos mig)

Antal portioner: 4

Ingredienser

1.5 msk smör
1 st schalottenlök
 2 msk vetemjöl
 2 dl vatten
1.5 dl grädde
 0.75 msk kycklingfond
 0.5 msk sherry
 4 st vitlöksklyftor
tryffelolja
 1 st chili

Paprikatoast
landbröd
paprikapulver
dill
flingsalt

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.

2. Paprikatoast: Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.


Den här soppan ska vi försöka utveckla ytterligare...gratängsås...vanlig sås till en god bit kött....Man kan dessutom använda smalare grädde smaken blir precis lika god!!


Kommentarer
Postat av: Bettan

Synd att jag missade eran frukost;)

Postat av: Trebarnsmamman

Haha, då är jag inte tillräckligt vuxen...jag gillar helt enkelt inte Opera :) Trots mina förädlrars försök att kultivera mig under min barn och tonårstid...eller kanske är det tack vare???? Melena har jättefin röst, få har den röst hon har och få kan använda sin röst som hon...men Opera? Nä...inget för mig!



Smaskiga recept du bjuder på såhär på söndagförmiddagen...tackar! Kan du komma hit och laga dem också ;)

2009-03-15 @ 11:01:09
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback