Spikmatta!

I morse vaknade jag av sol och den var efterlängtad. Jag tog min vanliga promenad med disk till diskbänken vid syrenbersån och sedan ut på hemlighuset, Kajsa gick som vanligt med mig hela vägen. Hon är lite lustig för härute är hon en riktig mammagris, vill gärna gå med mig överallt men det är ju trevligt att ha sällskap på dass! Innan jag gick ut hade jag satt på kaffevattnet så det var bara tidningen som saknades.
Men innan jag hämtar tidningen måste jag ju vilseleda Kajsa så hon inte går med mig, jag vill ju inte ha henne med mig ut till den stora vägen. Efter en stund lyckades jag, med kallt kaffevatten som resultat!!!!

På väg mot tidningsröret upptäckte jag att nu blommar digitalisen på den gamla ödetomten precis vid vår infart, en stor gul vacker Fingerborgsblomma!!! Måste komma ihåg att ta frön av den senare i sommar för vi har bara rosa blommor i vår trädgård!

Väl tillbaka drack jag mitt kaffe sittande ute i trädgårdsmöbeln med fåglarna kvittrande och katterna svansande runt fötterna, jag tror att även dom är glada över att solen skiner idag!!! Radion stod på som vanligt!

Jag hör en intervju med en proffessor som säger att spikmattan bara är en bluff och lyssnar då lite mera aktivt. Han menar att det finns inga studier så antagligen är effekterna man upplever bara placebo! Endast en studie finns och den är från början på 70-talet och gjordes bland fakirer som låg på mattor gjorda av järn....

Jag undrar då...om det inte finns några studier hur kan man då säga att det bara är bluff?? Själv köpte jag mig en i vintras och jag kan bara säga positiva saker om den. Sedan dess har mina sömnproblem blivit mycket mindre och även när min nacke säger ifrån får jag hjälp av densamme.
Placebo....ja, det blir då både billigare och mer hälsosamt än att äta en massa värktabletter och sömntabletter! Däremot tycker jag väl att det är dags att då göra en vetenskaplig undersökning!

Men kanske är detta för enkelt för vetenskapen....och dessutom så går ju pillerindustrin miste om en massa sköna stålar!!!!

Man kan läsa mer om det i Aftonbladet
.....HÄR!

Ja, det var då dagens tankar...eller tankarna för just nu...jag gjorde ju ett uppehåll igår så det finns fler tankar som ligger och lurar men just nu står det en härlig disk och väntar på mig vid bersån...bäst att ta tag i den nu för de hotar med att regnet ska återvända!!

Kommentarer
Postat av: Majsan

Jag läste rubriken i AB igår om "professorn" men orkade inte gå in läsa artikeln. Jag anser att det var och en själv märker i positiv form av användandet av sin spikmatta, är det som gäller. Beträffande "vetenskaplig studie" så anser iaf jag att årtusenden av akupressur, akupunktur och fakirers användande av sina mattor, är vetenskap nog. Inte kan dessa verksamheter i alla dessa tusentals år vara placebo? Annars hade asien inte använt sig av det...



Själv har jag iaf blivit av med 30 år spänningshuvudvärk och vaknar utan den där smärtan i skallen :D Att jag lyckades hindra ett ryggskott, tror jag inte heller är placebo... Men men, "professorer" och "vetenskapsmän" är ofta väldigt enkelriktade och inget som inte "bevisats" enligt deras normer.. dvs viss form av alternativ-medicin, fungerar inte.. Avundsjuka eller rädsla att bli av med ekonomiskt bistånd från de medicinföretag som betalar dem för "rätt" svar? Bara en undran..



Fortsatt skön sommar!

Kram

Postat av: Ingrid

Hejsan!

Jag läste en artikel i GA idag om de här spikmattorna. Professor Martin Ingvar påstår att det bara är trams. Han säger sig dock har respekt för de människor som upplever att de mår bättre av att ligga på spikmatta, men saknar respekt för marknadsföringsmetoderna. Att påstå att mattorna kan få kroppen att frisätta ämnen som smärtstillande endorfiner och oxytocin tycker han är ok, det han slår ner på, är att man påstår att de har helande effekt.

Mår du bra av att ligga på spikmatta ska du givetvis fortsätta med det, var och en känner ju sin kropp allra bäst.

Kram Ingrid

2009-07-08 @ 13:01:08
URL: http://stenstugu.com
Postat av: Bettan

han vill väl bara ha lite publicitet den där proferssorn! han har väl tråkigt nu på sommaren;)

Jag tror stenhårt på spikmattan och tron kan flytta berg så det räcker för mig.

Visst kan dom vakta, taxarna.

Jag brukar säga att det är en stor hund i en liten kropp och tänka kan dom. Vi har fyra stycken!

Kram

2009-07-08 @ 16:06:44
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag tror på spikmattan så får professorn säga vad han vill.

Min dotter har en sådan och hon säger att det hjälper.

Det räcker för mig.

Kram Ingrid

2009-07-08 @ 23:03:58
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Pia

Jag läste oxå det där och tänkte "tyck vad du vill, jag vet hur mycket den hjälper mig".. :o)

2009-07-08 @ 23:19:38
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: sussi

Jag kör spikamtta..Och jag blir bättre. FRISK blir man inte. De botar inget men man kan bli bättre!!! De de bästa hjälpmedel jag har !!!

2009-07-09 @ 20:02:20
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback