Fakir, vaccin och solnedgång!

Idag ska jag åtminstone inte börja dagen med att beklaga mig över min situation...men jag måste väl i förbifarten berätta att jag nu är feberfri! Torpet har en otroligt läkande funktion.
 
Frågan är bara om jag innerst inne är fakir!!!

I morse när jag konstaterade att jag var feberfri så sa jag bara till Blivande Maken att feber kan man väl knappast framkalla själv...jo, om man är fakir så han. Då kan man tydligen också sänka sin hjärtfrekvens...så jag ska prova det..men det får bli senare idag!!



Alla i Västmanland ska bli vaccinerade mot svininfluensan kunde vi västmanlänningar igår höra på radion och idag läsa i tidningen. Kan väl vara bra var min första tanke även om jag dock tror att det kan ligga en liten hysteri i detta...skapad av media förstås. Men, visst måste jag erkänna att jag ryste lite när jag hörde att svininfluensan drabbat Gothia Cup i Göteborg. Med ens började jag tänka på att flera av dotras vänner är där...ska man be dotra att undvika vännerna när de kommer hem...hur allvarligt ska man ta detta?

I dagens pappersupplaga av
Vlt kan man läsa att alla västmanlänningar ska vaccineras men att man ännu inte riktigt vet hur det ska gå till...och om det kommer att kosta nåt!! Jag blir lite förvånad över att man beställt 500 000 doser, varje person vaccineras 2 gånger, det räcker till 250 000 personer och det är gott nog åt vårt län. Men...om man sen läser Aftonbladet idag så verkar det som att det kan komma att kosta 300 kronor att ta vaccinet och då kan jag snabbt konstatera att dessa 500 000 doser som Västmanlands läns landsting har beställt kommer att räcka till betydligt flera län!!

För egen del så tänker jag inte vaccinera mig om jag ska betala så mycket, det har jag faktiskt inte råd till. Blivande Maken säger detsamma...däremot så känner jag direkt att jag vill försöka hjälpa barnen att få sitt vaccin.


Bilden är från Vickes sida


Vill man nu att svenskarna ska slippa denna influensa så får man nog se till att det blir gratis eller åtminstone bra mycket billigare!

I dagens Aftonblad läser jag.... Göran Stiernstedt tycker inte att det är några jättekostnader för enskilda personer. Det kan man kanske tycka men för de flesta familjer är nog det ganska mycket pengar och återigen reflekterar jag över orättvisan i vårt samhälle. Nu kanske inte vi tillhör de fattiga i vårt land, det vore väl att slira på sanningen så i vårt fall kanske det är att vara dumsnål...men alla som faktiskt inte har dessa pengar. Den svenska hälsan har blivit en klassfråga!!!

Jag tror dessutom inte att man i slutändan sparar så mycket pengar statens talesman tror....risken är rätt stor att man står där med ett överskott av vaccin samt ett stort antal sjuka. Det är min lilla fundering!!

Hur tänker Ni i svininfluensans tider?

Jag tänkte väl avsluta dagens morgonblogg med nåt som är lite mera positivt!!! Vi åkte ju ut till torpet igår kväll och det var fantastiskt skönt att komma ut till lugnet och tystnaden. Blivande Maken klippte gräset med cylinderklipparen som är tyst och ger en fin klippyta. Sen satte vi oss ner och bara njöt av friden som lade sig över oss, katterna och torpet. En stund senare bröts denna fantastiska stämning för då började det blåsa mycket kraftiga vindar och himlens färg byttes från ljusblå vacker sommarhimmel till mörkt grå hösthimmel. Både vi och katterna drog oss in i stugvärmen då vi var säkra på att nu kommer regnet....regnet uteblev men vi höll oss inne. Vid niotiden var solen tillbaka och gav oss ett fantastiskt ljus så jag gav mig ut med kameran och jag tycker att resultatet blev rätt bra!!

Taget den 15 juli 2009

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hejsan!

Jag läste en insändare idag i DN där man anser att den här massvaccineringen och hysterin runt svininfluensan är betydligt överdriven i Sverige. Där påstods att inga andra länder har tagit till så drastiska åtgärder. Hur det nu är med det vill jag låta vara osagt eftersom jag inte vet sanningen i påstående, men visst kommer vi att vaccinera oss. Inte bara för vår egen del utan också för andras. Fler som vaccinerar sig, färre är det som blir sjuka och kan sprida smittan vidare. Om det ska vara gratis? Tja, vi svenskar är otroligt bortskämda med att staten ska ta hand om oss, så varför inte. Ska det kosta 300:-/pers för en familj, så blir det ju ett stor kostnad om man är några stycken. Vill man verkligen få en massvaccinering till stånd får man nog se till att det blir kostnadsfritt.



Himla snyggt foto! /Ingrid

Postat av: Ingrid

Har läst lite om svininfluensan men jag tror att det är lite överdrivet.

vill man att alla ska vaccinera sig så får det allt bli fritt tycker jag.

kram Ingrid

2009-07-17 @ 20:54:42
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Pia

Eftersom svininfluensan verkar drabba yngre i större utsträckning än äldre, så ska jag definitivt låta tjejerna vaccineras.. Jag har själv inte haft en influensa sedan 1986 så jag inser ju att oddsen för att jag ska få det ökar dramatiskt för varje år som går.. Sannolikhetsprincipen menar jag... :o)

2009-07-22 @ 20:43:48
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback