Musikfundering!

Vad är musik för Dig...vad är det för mig?

När man var tonåring var det ju ganska förutbestämt vad man borde gilla dock minns jag inte riktigt vad det var för jag gillade inte det!!
Min favorit var som jag tror att jag nämnt här tidigare Thore Skogman...





För mig var Thore en av de riktigt stora ordkonstnärerna, fullt medveten är jag dock att Povel Ramel ligger före honom men god tvåa vill jag nog säga att Thore var!! Nå, han var min stora idol under många år och jag har både hans autograf och flera skivor. Jag fick uppleva ett uppträdande i Västerås Folkets park som liten när han uppträdde i sin allra mest kända kostym...Ni vet den blågula!!

Ja, sen har ju åren gott och jag måste säga att svensk musik är nåt alldeles speciellt för mig och det är sällan de frågorna på melodikrysset som ställer till det. Jag kan många texter och de jag inte kan de frågar jag min Hejdetös om!

Sista tiden har jag gått och nynnat på en låt och funderat..vad sjutton är det för nåt? Idag hörde jag på radion vad det var och första tanken var...det kan jag inte berätta för nån för det är ju lite skämmigt att gilla en sån låt!!!

Men, sen tänkte jag lite till...finns det nån musik man ska skämmas för att man gillar? Vad är det man vill att musik ska göra med en?

Mina egna svar på dessa frågor är...men ska inte skämmas för att man gillar nån speciell musik.....musik ska göra en glad!!! Glad blir jag av den här musiken som är ganska banal men varje gång jag hör den så drar det i mina mungipor och är det tungt i hjärtat så lättar bördan genast....låt mig få dela med mig!!!!


Kommentarer
Postat av: Gunsan

Ja,,det var mig en gammal artist som man minns sedan barn :-)

2009-02-02 @ 15:58:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback