Barnbarn!

Nej, det är inte såna på gång vad jag som blivande farmor vet i alla fall men onekligen blev jag lite orolig över vilka namn mina barn och deras tillkommande kommer att välja till sina barn när jag läste gårdagens Vlt!

Vi väljer ju våra barns namn på lite olika vis och att namnvalen går i cykler det vet vi väl alla men vissa namn trodde jag kanske inte skulle komma tillbaka. Å andra sidan minns jag med ett leende på läpparna hur förskräckt mamma blev när grannens barn nångång i början på 80-talet skulle döpas till Albert!! Idag reagerar vi väl inte så häftigt på Albert men jag vet att även jag reagerar!
När mitt andra barn anmälde sin ankomst så räknades det ut att han skulle komma den 24 november vilket var min mormors födelsedag och jag sa att...blir det en dotter den dagen ska hon heta Siri Anna Maria med  Siri som tilltalsnamn vilket bland annat svärmor reagerade för....idag är inte Siri nåt annorlunda namn..många tonåringar heter det idag...dock inte de som är pojkar vilket nog min son uppskattar...förresten föddes han inte den 24 november heller!

När våra pojkar skulle namnges så gick vi tillbaka ett par generationer i släkten och hittade namn vi tyckte var vackra....

Äldste sonen heter Kristian Gabriel...Kristian efter sin pappas farfar och Gabriel efter min morfar.
Yngste sonen heter Joakim Karl...Joakim för att hans storebror vägrade att kalla honom nåt annnat och Karl efter min farfar.

Slutsatsen är alltså att mina och mina vänners barnbarn kommer att heta ungefär....Knut, Karl-Erik, Manne,  Lennart, Kaj, Ingmar, Britt, Gerda, Maj-Britt, Gunnel....

Vi kommer förmodligen att känna precis som min mamma gjorde 1982 när hon fick veta vad grannens nyfödde son skull heta!!!!

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha ja det där med namn ja..

Får jag en dotter skulle jag vilja att hon fick namnet Jenna. Men sen vet man ju aldrig vad sm tittar ut.. kan ju lika gärna vara en gudrun!

Postat av: Trebarnsmamman

Absolut, jag tillhör den generation som givit barnen ovanliga namn + namn från 1910-talet. Jag har dock fallit mer för ovaliga namn. Äldsta dottern har ett gammalt bort skånskt namn som senast var populärt på 1810-talet. Numera är de 86 stycken med det tilltalsnamnet i sverige. Sonen har också ett gammalt bortglömt svenskt namn, ett helgonnamn med (håll i dig) 23 bärare i sverige. Yngsta dottern har faktiskt ett namn som finns på topp 100-listan, och som var ett stort modenamn under 1910-talet. Störst protester från släkten möttes vi av med sonens namn...men inte när han föddes untan när vi hade det som pojknamnsförslag när vi väntade vårt första barn. När han sedan föddes 3 1/2 år senare hade släkten smält namnet och tog imot det med hurrarop :)

2009-02-03 @ 21:34:23
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Ingrid

Visst har man reagerat många gånger över ovanliga och gammaldags namn, men det är precis som om personen sedan gör namnet.



Jag undrar när Ingrid, Barbro och Kerstin blir populära namn igen (det är jag och mina systrar som heter så)? Jag vet ingen liten flicka som döpts till det på senaste tiden.





2009-02-03 @ 22:45:42
URL: http://dagbok.stenstugu.com
Postat av: Trebarnsmamman

Ingrid är populärt just nu vet 3 små töser som heter jus så. Känner även två Kerstin, men ingen Barbro.

2009-02-04 @ 13:58:31
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Ingrid

Trebarnsmamman:



Så roligt att det finns nya små Ingrid! Det gläder mig. Jag fick det namnet för att pappa haft en så trevlig fästmö, som hette Ingrid.

2009-02-04 @ 14:51:25
URL: http://dagbok.stenstugu.com
Postat av: Pia

jag har många gånger tänkt hur jäkla töntigt det låter att tänka sig att heta Pia när jag är 95 år!! Och min bästa kompis på "hemmet" kommer att heta typ Patrik.. hahaha.. men det är klart.. när man väl är där så funkar det säkert!! :o)

2009-02-04 @ 21:47:16
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback