Överfallsförsök!

Igår kväll var vi traditionsenligt hembjudna till goda vänner för att äta lutfisk. Som vanligt smakade lutfisken helt underbart! Det verkar vara så att svenska folket är uppdelade i två läger...de som gillar lutfisk och de som inte gillar lutfisk...verkar inte finnas nåt emellan!

Nå, vi åt och hade det riktigt trevligt men även en trevlig kväll har ju ett slut och det var ju skapligt väder, nån plusgrad och inget regn - det kallas väl numera för bra väder tror jag, så vi bestämde oss för att gå hem det tar ungefär en halvtimme och kan vara rätt skönt innan man kryper ner i sängen.

Väl ute på gångbanan inser Blivande Maken sin vana trogen att han nog faktiskt "glömt" att slå en sjua innan vi gick från våra goda vänner. Eftersom jag är som jag är så är jag inte så förtjust i att folk uträttar sina behov lite hur som helst men pockar det på så gör det. Jag bad dock honom vänta tills vi kom fram till en liten skogsdunge. Väl där drar han sig in bland träden och gör det han ska medan jag går lite sakta vidare. En cyklist cyklar förbi oss och jag går vidare. Gångbanan svänger i nittio grader där och det är mörkt men ändå rätt bra belysning. Jag hör att det kommer ytterligare en cykel men upplever ändå att nåt inte stämmer så jag vänder mig om och får då se en kille med en cykel slängd bredvid sig och Blivande Maken som börjar studsa lite lätt i cirklar. Hallå, skriker jag, men får väl ingen större reaktion så jag vänder och börjar gå tillbaka de femtio meter jag hunnit för Blivande. Ganska snart inser jag att jag bör skynda mig så jag tar långa kliv medan jag högt ropar hallå igen. När jag kommer fram ser jag en yngling i tjugoårsåldern som faktiskt på riktigt muckar med Blivande. Jag tittar på honom och så säger jag bara..Lägg ner...Nu ta Du Din cykel och cyklar vidare och vi går vidare. Han moppar lite men jag tar Blivande under armen och sen går vi dock med ett öga bakåt. Killen sätter sig på cykeln och cyklar vidare, han får ett telefonsamtal och stannar med cykeln varpå vi går genom den lilla skogskanten och kommer ut på Österleden som vi sen följer för att slippa få närkontakt med honom igen. Så småningom kommer vi fram så vi åter kan komma in på en gångbana.

Blivande berättar då att han verkligen kände sig hotad och att killen ifråga med all säkerhet varit ute efter att råna honom på nåt vis. Blivande är ingen man som gillar våld men är en stor (och givetvis ståtlig) man och han hade lätt kunna fälla denna yngling om han velat men då han hörde att jag uppfattat situationen och att killen faktiskt inte sett mig utan blev överrumplad då jag kom gående så hoppade han bara omkring för att få nån form av egen kontroll över situationen. Våld löser ju ingenting är väl en del av vår livsfilosofi!

Medan vi går där så hör vi en cykel komma bakifrån och alldeles straxt därpå blir Blivande Maken nästan omkullcyklad...samme yngling var väl tvungen att på nåt vis ordna till en liten självupprättelse och visa att han inte helt tappat ansiktet!

Väl hemkomna så ringde vi faktiskt polisen som tog det på allvar, vi blev ju inte skadade och det hände ju ingenting men just därför så kanske yngligen fortsatte det han påbörjat nån annanstans med nån annan person där det inte slutade lika bra!

Den här gången är jag tacksam över att OM var i vägen...för OM vi varit berusade hade utgången kanske varit en annan, eller OM Blivande varit en slagskämpetyp eller OM Blivande varit ensam eller OM...ja, listan kan göras lång...men som tur var så var Om i vägen och det gick bra men det var faktiskt en ganska otäck upplevelse!

Nu ska vi göra oss i ordning för att gå ner på stan och titta på vår nya Galleria
IGOR och på nya isbanan på Stora Torget sen ska vi dra oss vidare till Västerås Teater för att se föreställningen Mig äger ingen!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Fy så otäckt Ia! Så bra att ni ringde polisen, så att de fick vetskap om vad som pågår. Nog är det hemskt att hederligt folk inte ska kunna promenera hem utan att bli utsatta för sånt här.



Ha en trevlig lördag och fin andra advent!

Kram Ingrid

Postat av: janne

Jag är mycket glad för att det gick bra för Er och samtidigt är jag tacksam för att jag har lämnat den staden, jag vill nog hellre möta djuren i skogen.

2009-12-05 @ 17:21:13
Postat av: TT

Men fy fasen, läskigt! Har aldrig känt mej rädd här i Sura när jag varit ute på kvällar eller nätter men i sta´n blir det lite annorlunda.



Clas Ohlson var ingen hit i den gallerian och jag undrar hur det ska gå med så många nya butiker, vi får se.

Ha en trevlig kväll, teatern var superbra!

2009-12-05 @ 17:42:25
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: ~Kina~

Nä fy så hemskt. man vet ju aldrig om dom har vapen och vad dom tar sig till. Bra att polisen tog det på allvar.

Jag är en av dom som inte gillar lutfisk. Tycker inte det smakar så mycket och konsistensen är slemmig.

2009-12-05 @ 20:36:04
URL: http://sandmellantarna.com
Postat av: Anonym

Din sambo verkar vara en riktig toffel/mes!

2009-12-05 @ 21:22:07
Postat av: Pia

Usch så läskigt!!! Hoppas han inte gav sig på någon annan den kvällen!

Kram!

2009-12-05 @ 22:33:38
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilken mesig sambo du har, är du säker på att han inte är bög?

2009-12-05 @ 22:46:54
Postat av: Micke

Åhhh fy!

Inget kul sånt där inte!

Tur det gick bra.

2009-12-06 @ 20:27:14
URL: http://kludd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback