Litet blir stort!

Idag är det en del tankar som snurrar i huvudet som jag tänkte försöka få ner här i mitt egna lilla rum...ett rum där man får fundera...grubbla...skratta...fjanta...ja, helt enkelt vara precis den man är när man vill utan att bli påsatt en stämpel!

Idag har jag skrivit en del brev och jag har varit och handlat samt hämtat några försändelser på posten vilket ju inte är sant utan jag hämtade dom givetvis på ICA. Jag ska snart baka några kakor, idag blir det kokoskakor som jag sedan doppar i mörk choklad. Igår bakade jag en plåt med skurna pepparkakor samt 48 saffransbullar! Vi provsmakade dessa till lite glögg igår och de fick godkänt! Pepparkakorna var ett recept från tidningen Land för ett par veckor sedan, skurna franska pepparkakor....lite annorlunda kryddning men ack, så gott!!

Samtidigt som jag gör detta utan nån större stress så tänker jag nu på vänner som står mig nära på ett eller annat vis. Hur olika våra världar kan vara just i denna stund...

En vän håller på att packa för att åka till Kap Verde under kommande natt antagligen är hon full av förväntan och glädje. En vecka i sol och värme och absolut ny och spännande miljö.

En annan vän...ja, hon befinner sig förmodligen också i packstadiet men då på väg hem. Hem från vad jag förstått två underbara veckor i Thailand med snorkling och soliga sandstränder de nästan fått ha för sig själva. Hem till snö, regn och långa mörka dagar med massa stress inför julen.

En tredje vän reser just nu till sin pappa för att förmodligen byta de sista orden med honom innan han gör sin absolut sista resa. En resa full av osagda ord i kappsäcken av ångest och vånda men också med glädje över att faktiskt få hinna att ta farväl. Just nu är nog mina tankar mest med henne för jag vet hur jobbig denna sorts resa är...jag har själv gjort den om än jag var mera förberedd.

Jag tänker en massa på mina barn vars farfar är mycket sjuk, vi hoppas innerligt att de får fira jul med honom i år. Jag hoppas att de kan uppskatta glädjen i att få göra det och inte bara ser sorgen i att veta att det är sista julen de samlas hela släkten farfar, farmor, deras fem barn och alla 9 barnbarnen därtill.

Jag vill med dessa ord säga...passa på att njut av det Ni har! Låt Er inte stressas upp av julen för oavsett vad Ni hinner med att göra innan jul så blir det jul likväl!!
Men glöm aldrig att stanna upp och tänk på vad Ni har alldeles gratis runt omkring Er...gläds åt det lilla för egentligen kan det lilla vara det största!

Kommentarer
Postat av: sussi

JAg stressar inte..Här har vi inte ens jul..JO! Ett pepparkakshus framme :)

2008-12-10 @ 14:10:39
Postat av: Alina

Hoppas du får en bra dag! :)

Postat av: Pia

Ja, jag håller med dig fullständigt..

Men jag stressar inte alls den här veckan hos mamma.. Lugn och ro, promenader, korsordslösning.. Ljuvligt!!

2008-12-10 @ 14:24:12
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: gunilla

Jag har fått en award för min blogg av LoveBaby71.Tackar Tackar!



De som får utmärkelsen kan kopiera reglerna och Awarden.



1. Din uppgift blir nu att själv nominera 5 andra bloggar som du själv uppskattar.

2. De som mottagit awarden, och vill skicka vidare, skall lägga upp en bild på den.

3. Länka till bloggen du fick den ifrån.

4. Ge den vidare till fem andra bloggare & länka till deras sidor.

5. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så att de vet att de fått awarden.





Jag nominerar utan rangordning:

http://vaniljmousse.blogg.se/

http://blogg.passagen.se/filijokus/

http://kajsalisa.blogg.se/

http://heligaanna.blogg.se/

maran55 här på Lunar



Det finns alltid många fler man vill nominera, men idag blir det de här...



2008-12-10 @ 14:46:20
Postat av: Jeanette

Försöker att stressa lite.. =) Är ju extraledig julen så man skall inte klaga. Hoppas att dina barn kan uppleva julen med sin farfar kram

2008-12-10 @ 17:48:47
URL: http://www.metrobloggen.se/nett
Postat av: Ingrid

Ju äldre man blir ju mindre hetsar man upp sig över julen. Som man flängde omkring förr. Nej, har man bara lite gott att äta och får ha sina när och kära omkring sig så räcker det.



Det är precis som du säger, det gäller att ta vara på dagen och de glädjeämnen man har nära sig. Ingen vet vad morgondagen bär i sitt sköte.



Kram Ingrid

2008-12-10 @ 22:03:34
URL: http://dagbok.stenstugu.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback