Hur är det egentligen?

Ja, det är en fråga jag ofta ställer mig...när ska jag agera, när är det dags för personliga möten?
Mamma och jag har en mycket regelbunden kontakt per telefon men är det kanske dags för ett möte?

Vi bor så långt ifrån varandra, det är 45 mil mellan Västerås och Alvesta det är inte gjort på en kvart att ta sig dit och det är inte heller gratis! Nog för att min mamma är värd varje krona som ett besök kostar men jag ska kunna ta dom pengarna från nånstans också.

Påringningar kommer från både far och bror...men för att citera Thomas Di Leva...Vem ska jag tro på.....

Mammas blodvärde var förra veckan nere under nittio vilket innebar att hon fick påfyllning. Hon mådde dessutom mycket dåligt, hon var trött och hängig och saknade all energi. Det visade sig då att hon hade någon form av inflammation i bihålorna och fick antibiotika mot det. Nu hoppas jag att det är det som gjort henne mycket trött senaste tiden.

Jag försöker inte leka struts och tro att hon inte kan bli trött av sjukdomen i sig för det vet jag men jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att allt behöver inte bero på sjukdomen och man behöver inte måla fan på väggen genast! Nå, igår gjordes en ny provomgång så vi får väl se vad det visade!!

Jag har sökt ivrigt på nätet om detta med järnvärde. De flesta verkar blanda ihop det med blodvärde och tro att det är samma sak.....det är det inte!!!
Blodvärdet för en kvinna ska ligga på minst 120 och järnvärdet ska vara minst 10 *uppgifter hittade på nätet* Min mammas blodvärde brukar ligga runt 85 när hon kommer på provtagning....järnvärdet senast prov togs var 4475.

Så nu ska hon få nån form av behandling mot detta för det är givetvis inte hälsosamt med detta enorma värde.

Hon ska också sluta med sprutorna hon tar som är ett dopningsmedel, läkarna anser att dessa inte ger önskvärd effekt och att det då är onödigt vilket jag absolut kan hålla med om!!

En fråga fortfarande som mal i huvudet är....gjorde det nån nytta att operera bort mjälten?? Det var ju ett frivilligt val mamma gjorde så det är ingen som kan ställas till svar för det....men alla frågor som börjar med om är jobbiga nu!!

Nå, ikväll ska jag ringa och hära hur det är med henne!!

Kommentarer
Postat av: Jesper

Hej sökte på sjukdomen och hitta hit...fint skrivet jag vet precis hur du känner min mamma 61 år har samma sak.In och ut på sös svullen mage stor mjälte som dom inte kan ta bort eftersom det är hennes ända blodbildande organ.proppar i levern tömma vätska 15-20 liter per gång jättetunn deppig....ja det är hemskt..sköt om dej

2005-12-01 @ 12:53:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback